lauantai 24. elokuuta 2019

Kuulumisia

Välillä on hauska kirjata itselleen ylös, mitä tapahtuu niinä päivinä, kun ei oikeastaan tapahdu mitään erikoista. Elokuun viimeisellä kokonaisella viikolla Puronvarresa on touhuiltu seuraavaa:

Maanantaina olin itse töissä ja iskämies oli työreissulla Oulussa. Illalla oli tuttuun maanantaiseen tyyliin lauluharkat, jotka täyttivät talon aikuisilla, lapsilla ja laululla.

Tiistaina työpäivän aikana meille kaivettiin valokuitukaapeli pihalle. Päivän ikävä puoli oli, että piha näytti sen jälkeen kuin pommin jäljiltä. Ei muuta kuin soittoa perään, että ihan tämmöisestä työnjäljestä ei ollut puhe. Joku taso sentään! Ilta meni vauhdikkaasti partion uuden toimintakauden ensimmäisessä kokoontumisessa ja lippukunnan hallituksen kokouksessa sen jälkeen.

Keskiviikkona iskämies lähti yön yli kestävälle työreissulle työalueensa pohjoiseen osaan. Työpäivän jälkeen lapset poimivat vadelmia ja minä tein muita kotihommia. Isommat lapset ehtivät nähdä kavereitaankin. Illalla uni tuli aikaisin.

Torstaina töihin hyvissä ajoin ja töiden jälkeen kotona odottivat lasten mummu ja täti. Täti jäi yöksi ja illalla saatiin iskämieskin kotiin.

Perjantaina täti lähti aikaisin jatkamaan matkaansa. Minulla oli helppo aamu, koska mies jäi tekemään etäpäivää kotiin. Saivatpa koululaisetkin nukkua vähän tavallista pidempään. Sateinen ja syksyinen päivä. Töiden jälkeen vein vanhimman tytön ystävänsä kanssa ratsastamaan ja tein sillä aikaa nuorimman tytön kanssa viikonlopun ostokset. 


Tänään lauantaina olimme lähikunnassa maatalousmessuilla. Meidän pikku-ukko oli onnensa kukkuloilla kaikista traktoreista ja muista koneista. Alkuillasta täti poikkesi paluumatkalla kahvillla. Illalla lämpesi sauna.

Ja huomenna on sunnuntai. Sen tapahtumia voi tässä vaiheessa vasta suunnitella, mutta mikäli suunnitelmat edes suunnilleen pitävät paikkansa, niin huomenna ulkoillaan, valmistellaan isojen tyttöjen kanssa ensi viikolla alkavaa leirikoulureissua ja itse irtaudun kotiympyröistä hetkeksi, kun käyn lauluyhtyeemme kanssa esiintymässä.

Että semmoinen viikko. 

2 kommenttia:

  1. Paljon on ehtinyt tapahtua ihan "tavallisenakin" viikkona. On hyvä idea dokumentoida myös arkea, koska siitähän se elämä loppujen lopuksi pääosin koostuu - leppoisasta, soljuvasta arjesta. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä se elämä on, arkea arjen perään. Itseni takia minä näitä arkijuttuja kirjoittelen. Niihin on kaikkein mukavinta palata vanhoja kirjoituksia lukiessa. Erikoisjutut ja juhlat muistaa muutenkin. Kiva, kun kommentoit. Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista