sunnuntai 11. elokuuta 2019

Partioleiri päätti uusien alkujen viikon

Tätä viikkoa voisi kai otsikoida myös sanoilla "Arki alkoi" tai jotakin vastaavaa, mutta kutsun tätä mieluummin uusien alkujen viikoksi kuin arjen alkamiseksi. Sillä arkea se on sekin arki, jossa koululaiset ovat kesälomalla. Ja nyt kesäloma on ohi ja koulut pyöräyttivät käyntiin uuden lukuvuoden viime torstaina. Osassa Suomea koulut alkavat vasta nyt tulevalla viikolla, mutta täällä meillä on tänä vuonna näin. Puron varresta lähdettiin kouluun kahdeksannelle-, kuudennelle-, neljännelle- ja ensimmäiselle luokalle. Koska ekaluokkalainen on käynyt viime vuoden eskaria samassa koulurakennuksessa, missä aloitti nyt ensimmäisen luokan, tuntui torstain koulunaloitus hyvin luontevalta ja tutulta asialta jokaisen koululaisen kohdalla. Itse aloitin omat työni samaan aikaan koululaisten kanssa, joten he saivat suoriutua koulutielle itsekseen ja toistensa avustuksella. Kuvat napattiin aamutuimaan ja kukin lähti tahoilleen. 


Ensimmäiset koulupäivät ovat olleet tavallista kouluviikkoa kevyempiä ja kesän tuntu on pysynyt hyvin elokuun päivissä mukana. Ensimmäinen viikonloppu koulujen alkamisen jälkeen jatkoi omalla tavallaan kesää, sillä olin lasten kanssa partiolippukuntamme kesäleirillä. Itse karkasin välillä juhlimaan kummisetäni tasavuosia, mutta lapset leireilivät perjantai-illasta sunnuntaiaamupäivään. Aloitimme leirin seurakunnan kanssa yhteistyössä jumalanpalveluksella ja siitä ohjelma jatkui muiden perinteisten partioaktiviteettien parissa: patikointia, kädentaitoja, uimista, syömistä, yhteisiä leikkejä. Ainoastaan savunhaju puuttui, sillä metsäpalovaroituksen vuoksi makkarat paistuivat tänä(kin) vuonna upouudella kaasugrillillä. 





En ollut nukkunut koko kesänä teltassa, mutta nyt tuli sekin puute korjattua. Uni maistui yllättävän hyvin ja kun illalla malttoi pukea tarpeeksi vaatekerroksia päälle, ei kylmäkään haitannut. Leiri sujui kaikinpuolin hyvin. Tutulla porukalla ja hyvällä meiningillä homma toimi hienosti. Nyt pidetään pari viikkoa partiovapaata ja sen jälkeen pyöräytetään uusi partiosyksy taas käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti