lauantai 3. tammikuuta 2015

Uuden vuoden ensimmäinen viikonloppu

Joulun ja vuoden vaihtuminen sekä niihin liittyvät pyhäpäivät pistävät pääkopan kalenterin ihan sekaisin. Aamulla herätessäni piti oikein tosissaan miettiä, mikä päivä tänään on. Ensin olin vakuuttunut siitä, että nyt on sunnuntai, mutta sitten kuulin iskämiehen kolistelevan keittiössä sen kuuloisesti, että on töihin lähdössä (kyllä, sen kuulee kolistelusta onko työ- vai vapaapäivä), joten lauantaita lähdin veikkaamaan ja se päivä se sitten oli.


Vesi-, räntä- ja lumisade vuorottelevat sujuvasti keskenään. Puiden oksat taipuvat kauniisti lumitaakan alla, mutta samaan aikaan hiertää mielessä huoli, kuinka kauan sähköt pysyvät. Marraskuun parin vuorokauden mittainen sähkökatkos on edelleen riittävän hyvässä muistissa, enkä uusintaa näin pian haluaisi. En varsinkaan, kun se agregaattikin on edelleen hankintalistalla, ei suinkaan hankittuna. 

Lumitöiden parissa sai päivän kuntoilut helposti tehtyä, vaikka pappa tuli pahimpaan hätiin aamusella traktorin kanssa. Tienvarren liittymä alkoikin olla jo siinä kunnossa, että hyvä kun sohjossa sai auton tielle. Potkukelkka luisti hyvin ja potkureilla hurautimme lasten kaverin synttäreille, jossa viihtyivät niin lapset kuin äitikin. Kiitos vain talon emännälle ja synttärisankarille:)

Tavallinen lauantai-ilta on alkamassa. Meillä se tarkoittaa karkkipäivää, saunaa ja hömppää joko telkkarista tai dvd:ltä. Toivottavasti teillä Puron varresa vierailevillakin on mukava lauantai-ilta, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa.

 

6 kommenttia:

 1. Raikas uusi ulkoasu ja väri blogissa! Täälläkin on tullut lunta ja sähköt räpsivät, mutta toistaiseksi vain muutamien sekuntien katkoksilla. Me tuhoamme parhaillaan viimeistä Toffifee-pakettia kiitettävällä vauhdilla. Josko sen jälkeen alkaisi uusi terveempi elämä :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, piti laittaa vähän talvisempaa maisemaa tännekin. Sähköt räpsi ja ne menivätkin muutamaksi tunniksi, mutta ovat sen jälkeen onneksi pysyneet. Kohti uutta ja terveellisempää elämään:D

   Poista
 2. Hyvää lauantai-iltaa täältä Oulusta! Meillä on -4,5 c ja oli ihana käydä juoksemassa ja saunomassa. Nyt alkaa sitten se herkuttelu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuttelu kuuluu lauantai-iltaan:) Hyvää viikon jatkoa Oulun suunnalle!

   Poista
 3. Pääkopan kalenteri on tosiaan ollut sekaisin jo pari viikkoa. Joka toinen päivä on "perjantai" ja joka aamu täytyy oikein miettiä, mikä viikonpäivä on. No onneksi huomisen loppiaisen jälkeen alkavat "härkäviikot ja reikäleivät" ja niitä sitten riittääkin. Ei siis purnata muuttamaa ylimääräistä "vapaapäivää".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaakin sitten pitkä pätkä ilman mitään erityistä. Tiukkaa arki tahkoamista. Huomenna pitää taas muistuttaa itseään, että on keskiviikko, eikä suinkaan maanantai:)

   Poista