keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

"Pako arjesta"-viikonloppu

Kun on tahtomattaan tullut pitäneeksi pitkähkön tauon blogin päivityksestä, sitä miettii miten ja mitä kirjoittaisi. Onko tarpeen selitellä syitä ja seurauksia ja elämän kiemuroita, joiden vuoksi ei ole ollut aikaa (sillä siitä tämä kaikki on kiinni) koneen äärellä istua. Ehkä kuitenkin jätän suuremmat selittelyt sikseen. Niin kuin tuossa sivupalkissakin kirjoitan, tämä blogini sisältää (harkittuja) palasia elämästä, ei koko elämää.

Mutta yleiseen jakoon pääsköön viime viikonloppu, joka oli todellinen "pako arjesta"-viikonloppu tai "kulje mahdollisimman monella kulkuvälineellä"-viikonloppu. Hyppäsin töiden jälkeen nimittäin lentokoneeseen ja hurautin pääkaupunkiin. Muutaman tunnin yöunien jälkeen matka jatkui laivalla Tallinnaan, josta palasisimme takaisin kotomaan kamaralle illalla ja sunnuntaina matkasin sitten raiteita pitkin takaisin Puron varteen. Sunnuntai-iltana olo oli sellainen kuin olisi ollut pitemmälläkin reissulla ja olinhan minä, sillä vastaavaa matkaa en ollut tehnyt sitten...niin, en edes muista. Jollekin toiselle tämänkaltainen reissaaminen on arkipäivää, mutta minulle ei.
 
Tallinnan satamassa. Laivamme saapuu.
Tallinna ja Helsinki näyttivät aika sateiset kasvonsa, mutta ei se oikeastaan haitannut. Oli hyvä olla reissussa, kun matkaseurana oli kaveri, joka tunsi molemmat kaupungit. Huonoja kartanlukutaitojakaan ei tarvittu, kun seurasin vain mukana. Kiitokset siis tätäkin väylää pitkin sinne pääkaupunkiseudulle: majoitus, opastus ja kuljetus olivat ensiluokkaista, seurasta nyt puhumattakaan:)

Matkalla olossa minulle pääasia on kokemus itsessään. Ja muitten tekemä ruoka;) Niinpä en nytkään innostunut mistään suurenluokan shoppailuista. Jotakin pientä tarttui kotiin tuliaisiksi, mutta muuten tyydyin nauttimaan silmilläni.
Tallinnan vanhassa kaupungissa
Nyt on palattu taas arkeen. Tietenkin. Hiljainen viikko kulkee kohti pääsiäistä.
Koti on tällä hetkellä hiljainen ja pölypallot pommpivat silmille. Taidan tarttua seuraavaksi imurin varteen ja näyttää niille kuka vielä toistaiseksi on emäntä talossa;)

4 kommenttia:

 1. Joskus on hyvä ottaa vähän välimatkaa tavalliseen arkeen.Lapsillekin tekee hyvää,kun näkevät ettei äiti ole jatkuvasti käytettävissä.Hyvää pääsiäisen alustaa ja trulleja ootellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti ei kuulemma saa lähtä enää mihinkään. Ja enpä tässä hetkeen ole menossakaan. Pääsiäinen saa tulla:)

   Poista
 2. Empäs ollutkaan hetkeen blogeja taas lukenut. Olet siis ennättänyt pyörähtää Tallinnassa kiva juttu. Tallinnan vanha kaupunki on kyllä kiva paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuo reissu eteläiseen naapurimaahan oli ensimmäistä laatuaan. Ilma oli sen verran sateinen, että kävimme vanhassa kaupungissa vain pikaisesti pyörähtämässä. Mutta mukava oli nähdä se vaikka vain vilaukseltakin. Muutenkin tuo reissu oli erittäin tervetullut nollaus pääkopalle.

   Poista