lauantai 3. syyskuuta 2016

Kalenteri syyskuulle

Aika rientää ja päivät joutuvat aamusta iltaan aivan hirvittävän nopeasti. Maanantain jälkeen on perjantai lähes heti ja ennen kuin ehtii huomatakaan, ollaan taas maanantaissa. Puhumattakaan siitä, miten äkkiä se perjantai taas ovella kolkuttelee. Edelleenkään en tykkää sanasta ruuhkavuodet, mutta onhan tämä ollut... no, aika hektistä.


Kaiken tohinan keskellä elokuu vaihtui syyskuuksi. Syyskuu onkin yksi mielikuukausistani, eikä vähiten kuulaiden syyspäivien vuoksi. Tänäänkin on ollut aivan mahtava ilma olla pihalla ja olemmekin saaneet tehtyä monia pieniä ja vähän isompiakin pihahommia, jotka ovat olleet "tee-ennen-talven-tuloa"-listalla jo pidemmän aikaa. Lapsetkin ovat ahkeroineet taitojensa mukaan ja se tästä tekemisestä tekeekin niin mukavaa, että enää ei ole aikoihin (vuosiin) ollut sellaista oloa, että pitää tehdä kaikki hommat lastenhoidon välissä, kun niihin hommiin voi ottaa mukaan koko perheen. Tai tänään oli mukana melkein koko perhe, Nanna viettää erikoisviikonloppua Sanni-serkun luona yhdessä mummun ja pappan kanssa. Mikä tekisikään viikonlopusta pienen koululaisen mielessä erikoisemman kuin se, että reissuun lähdetään niin, että perjantai pitää pyytää koulusta vapaaksi:)


Nellyn elämänpiiri laajeni menneellä viikkolla päiväkerhon verran. Kovin se kerhon aloitus jännitti erittäin pajon kotona viihtyvää neitiä, mutta kaikki oli mennyt hyvin. Nyt täältä Puron varresta löytyy varmuudella ainakin yksi, joka sunnuntai-iltaisin odottaa tulevaa maanantaita innolla, koska silloin on kerhopäivä. Uuteen reppuun pakataan silloin tossut ja eväät, samanlaiset kuin muillakin sisaruksilla aikoinaan.
 Mutta nyt lauantai-illan viettoa perinteisin menoin: saunaa, pientä herkuttelua, telkkarin katselua ja yleistä öllöttelyä. Olkoon viikonloppusi viihtyisä!

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. Onko nuo marjatertut orapihlajasta? Niin se vaan syyskuu lähti vauhdilla käyntiin, mutta näyttää aika kesäiseltä koko viikon sääennuste. Nellille mukavia kerhopäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjoista en osaa sanoa muuta kuin, että ne eivät ole orapihlajasta. Se on joku pensas tuolla pihan perällä. Ärsyttäviä piikkejä täynnä, mutta syksyllä hienon näköinen. Kelit ovat olleet kohillaan ja tämä on sitä parasta syksyä.

      Poista