tiistai 14. maaliskuuta 2017

Toivepostaus: Päivä Puronvarresa

Tässä taannoin kyselin ideoita uusiin postauksiin ja sainkin useamman hyvän ehdotuksen, joista voisin täällä kirjoittaa. Yksi näistä ideoista oli "Päivä Puronvarresa" -postaus, jossa kertoisin meidän tavallisesta päivästä. Tämän tyyppisiä postauksia löytyy lähes kaikista seuraamistani blogeista ja niitä on hauska ja mielenkiintoista lukea. Itsekin olen monesti miettinyt vastaavanlaisen kirjoittamista, mutta aina se on vain jäänyt. Nyt tämän ehdotuksen myötä ajatus sai lisää tuulta purjeisiin ja tässä se nyt on: päivä Puron varresa hiihtolomaviikolla, tarkemmin sanottuna viime keskiviikkona eli 8.3.2017 Kyseessä on siis koko perheen lomapäivä eli iskämieskin on kotosalla, samoin koululaiset.

02.00 Eppu heräilee syömään, maitopullon lämmitystä ja syöttämistä. Syönnin jälkeen mojovat röyhtäisyt ja uni jatkuu. 

06.00 Eppu herää ihan kunnolla, syö, seurustelee ja hymyilee:) Ähinä ja murina paljastavat, että vaipassa saattaisi olla tavaraa ja onhan siellä. Eikä kyseessä olekaan mikään pikku pissa vaan päivän ensimmäinen eritekatastrofi on valmis: vaipan sisältö liukuu selkää ja niskaa pitkin ylettyen hiuksiin asti ja sotkee joka paikan. Ei auta kuin iskän lähteä pojan kanssa aamusuihkuun.

06.45 Nelly herää, valitsee itselleen vaatteet (hametta, housua, legginssiä yms. sopivassa suhteessa sekaisin) ja katsoo aamun Pikku Kakkosta. Minä juon kahvia ja iskämies pukee suihkun jälkeen Epun ja antaa lisää maitoa.

07.30 Kasper herää ja nauttii, kun ei tarvitse kiirehtiä kouluun tai yhtään mihinkään. Eppu kitisee mahaansa ja tuntuu luksukselta, kun ei tarvitse yksin selvitä kaikista aamutoimista ja samalla kantaa kipuilevaa vauvaa. Eppu nukahtaa.

07.45 Emmy heräilee. Hän on nukkunut yönsä Kasperin huoneen lattialla. Hiihtolomaviikolla jokaisena yönä joku lapsista oli  jonkun toisen luona yökylässä. Kouluaikana meillä on aika tiukka sääntö siinä, että jokainen nukkuu omassa sängyssään, mutta loma-aikoina tällaiset talon sisäiset yökyläilyt ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

08.00 Pukemista, petaamista, puuron keittoa, pyykkiä ja muuta aamupuuhaa. Eletään yhtä vuorokauden touhukkaimmista hetkistä, kun monta asiaa tapahtu yhtä aikaa. Iskämies lähtee pienimään meille puita mummulaan. Nanna herää.


08.30 Eppu herää ja päivän toinen eritekatastrofi on valmis. Tällä kertaa se tulee yläpäästä. Puklua joka paikassa. Ei muuta kuin kaikki vaatteet vaihtoon.

09.00 Savon täti on käymässä mummulassa ja tulee Sanni-serkun kanssa käymään.

09.45 Kaikki ovat syöneet ja Emmy ja Kasper ovat pakanneet tavaransa päivän uintireissuja varten. Lähdemme ulos ja suuntaamme kohti mummulaa ja iskämiehen puusavottaa. Eppu nukahtaa vaunuihin ja menemme paistamaan makkaraa nuotiolle. Sanni-serkulla on lieviä vaikeuksia muistaa, ettei nuotioon välttämättä kannata juosta, mutta selviämme ilman vahinkoja. Eppu tykkää nukkua vaunuissa, kun ne liikkuvat, mutta pysähtyminen retkelle tarkoittaa, että vaunuja saa käydä heijaamassa aina vähän päästä.

11.30 Kasper saa makkaransa syötyä ja lähtee kotiin. Hän on lähdössä kaverinsa kanssa uimaan. Me muutkin lopettelemme retkeä, jätämme iskämiehen jatkamaan puiden pienimistä ja suuntaamme mummulaan, jossa mummu leipoo sämpylöitä.

12.15 Emmy lähtee kaverinsa kanssa myös uimaan. Eppu heräilee ja syö.

14.00 Lähdemme vaunuttelemaan kotiin mummulasta. Nanna ja Nelly kinastelevat, mutta jäävät kuitenkin kotona ulos laskemaan mäkeä. Kasper kotiutuu uintireissulta ja tulee kaverinsa kanssa meille. Iskumieskin kotiutuu ja rupeaa täyttämään puulatoa. Eppu on nukahtanut matkalla vaunuihin.

14.45 Ruuan laittoa ja muita kotihommia.

15.00 Nanna ja Nelly tulevat sisälle ja tappelu jatkuu. En jaksa puuttua riitaan, koska kukaan ei lyö ketään ja tappelun aihe ei kuulosta mitenkään vakavalta. Tytöt selvittävät asian keskenään ja tilanne paranee.

15.45 Syödään, Eppu heräilee. Iskämies lähtee jatkamaan puusouvia.


16.20 Eppu syö ja edessä on päivän kolmas eritekatastrofi: nyt vaihtoon menevät niin pojan kuin äidinkin vaatteet.

17.00 Eppu nukahtaa taas. Laitan pyykkejä kuivumaan, vien kuivia pyykkejä kaappeihin.

17.30 Emmy kotiutuu. Uintireissun lisäksi olivat käyneet hampurilaisellakin.

17.40 Iskämies kotiutuu ja minulle iskee väsy (raitisilmamyrkytys). Nukahdan sohvalle. Kun havahdun, olo on tokkurainen, kuinkas muutenkaan.

19.30 Eppu herää, iskämies lähtee pelaamaan sählyä, muu väki syö iltapalaa, käy pesulla ja valmistautuu nukkumaan. Isommat tykkäävät lukea sängyissään myöhäänkin ja loma-aikana on mukavaa, kun ei tarvitse patistaa heitä niin aikaisin nukkumaan mitä tavallisena kouluarkena.

21.00 Iskämies kotiutuu, Eppu valvoo. Katselen telkkaria. Tiesin, että alkuillan unet venyivät liian pitkiksi ja nyt nukkumaan meno kestää. Mietin, millainen yöstä mahtaa tulla, kun päivällä unta on kertynyt aika paljon. (Vastaus: yöstä tuli kohtuullisen repaleinen.)Pitää huomenna olla skarpimpi ja pysyä hereillä. Eppu vaatii monet iltahuikat maitoa ennen kuin rauhoittuu nukkumaan.

Tulipas pitkä kirjoitus. Mutta sellainen oli meidän keskiviikko hiihtolomalla. Jollakin tavalla aika epätyypillinen päivä, mutta samalla kuitenkin aika tavallinen lomaviikon päivä.

6 kommenttia:

 1. Olipa tarkka ja eloisa kuvaus teidän päivästä. Vauhtia ja toimintaa riittää, isossa perheessä monenikäisten lasten kanssa. Ja ei varmaan kahta samanlaista päivää. Iloista kevään odotusta koko porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne valoisaa kevättä. Kyllähän sitä touhua riittää joka päivälle. Tämän tyyppinen postaus laittaa itsenikin ajattelemaan, että mitä kaikkea sitä päivän mittaan tapahtuukan.

   Poista
 2. Kiitos kun tartuit ideaan! Olipa mukava lukea. Jos jaksat niin näitä luen ja varmaan moni muukin lukee mielellään myöhemminkin. Hyvää kevättä ja voimia suurperheen arjen pyörityksen! Äidin harteilla on väistämättä useimmiten suurin vastuu yhteisistä aikatauluista. Terveisin lukijasi itäisestä Suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ideasta! Kuten kirjoitinkin, monesti olen tämän tyyppistä postausta miettinyt, mutta aina vain se on jäänyt kirjoittamatta. Ajatukseen oli helpompi tarttua, kun ehdotus siihen tuli blogin ulkopuolelta:) Uskoisin, että jossakin vaiheessa teen samantyylisen postauksen uudestaan.

   Poista
 3. Hauska postaus! Täytyypä harkita idean kähveltämistä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kähvellä ihmeessä. Kynä ja paperi vain taskuun, että voi päivän mittaan merkitä ylös aikoja ja tapahtumia. Kiva näitä on lukea:)

   Poista