sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Heinäkuun alun kuulumisia

Hups heijaa, heinäkuuta on eletty jo toista viikkoa! Aivan tavatonta miten nopeasti päivät menevät. Välillä on ollut niin kylmäkin, että ulkona on tuntunut ihan lokakuulta, mutta sitten taas tällaiset päivät niin kuin tänäänkin, ovat olleet aivan ihanan kesäisiä.

Muutamia jo lähes perinteeksi muodostuneita kesäjuttuja on mahtunut heinäkuun ensimmäiselle viikolle. Ensimmäinen perinne on se, kun Kasper lähti muutamaksi päiväksi kolmen maakunnan mummulaan ja "tätilään" Etelä-Pohjanmaalle. Viestien perusteella vuorokausirytmi on ainakin kääntynyt ihan päälaelleen, joten uskoisin reissussa olevan mukavaa.

Toinen perinne on Iskämiehen kesäloman lähestyminen ja se, että sen voi päätellä siitä, kun talossa lyödään joku huone lähes atomeiksi ja yritetään sitten saada se loman aikana entistä ehommaksi. Tänä vuonna on vuorossa sauna- ja kylpyhuone. Kiitos viikonlopun vieraiden, saunassa ei enää saunota, vaan paneelit ovat jo siisteissä nipuissa pihalla ja seinät odottavat uutta ulkoasua. Pihasuihkukin on jo rakennettu, mutta vielä muutaman päivän nautimme siitä, että suihkussa saa käydä sisätiloissa. Loppukuulle toivonkin lämpimiä iltoja, niin ei tarvitse hytistä takapihalla. Vaikka tiedossa onkin väliaikaista epämukavuutta remontin keskellä, odotan sitä, että pesu- ja saunatiloissa päästään remontin suhteen kunnolla vauhtiin. Jos kaikki menee hyvin, lopputulos on meille kovasti mieleen. Kunhan nyt ei mitään kovin suuria takapakkeja tulisi eteen esim. pahojen kosteusvaurioiden suhteen.


Nämä "kosteusvauriot" ovat onneksi vain terassilla, jossa Nelly innostui kylvettämään punkassa niin nukkeja kuin itseäänkin. Mikäpä lapsista olisikaan hauskempaa kuin lotrata vedellä auringossa. Se taitaa olla sellaista kesätekemistä, jonka ilo säilyy sukupolvesta toiseen.

Itse sain tänään kulkea näin nätissä asusteessa:


En edes muista milloin viimeksi minulla olisi ollut kukkaseppele päässä. Täällä meidän kotokylällä päättyi tänään joka vuotinen kesäviikko, jonka aikana järjestetään monenlaista tapahtumaa. Yksi isoja ilonaiheita menneen kevään ja alkukesän aikana on ollut lauluharrastuksen uudelleen elpyminen. Tämän uudelleen alkaneen harrastuksen myötä olin lauluryhmän kanssa laulamassa muutaman kappaleen viikon päätöstilaisuudessa ja yksi ryhmämme jäsen taiteili meille näin kauniit seppeleet. Vinkkejä otetaan vastaan, miten kukkaseppeleen saisi kestämään mahdollisimman pitkään.

Huomenna juhlitaan, sillä Emmy täyttää 10 vuotta. Aurinkoista kesäviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa kesän alkua ootteki viettäny :) niin se aika vaan rientää.
  Me taidetaan vetää lonkkaa tämän kesän loma ja kerätä voimia tulevaan syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa Suvi:) Leppoisaa kesää koko perheelle!

   Poista
 2. Oi, mikä kesäleidy se siinä kukkaseppele kutreilla !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppeleen taituroi yksi lauluryhmämme jäsen. Kieltämättä olo oli varsin kesäinen seppele päässä:)

   Poista