maanantai 2. huhtikuuta 2018

Maaliskuu lyhyestiMaaliskuu ehti vaihtua pääsiäisen lomassa huhtikuuksi ja on aika tuumailla lyhyesti, mitä maaliskuu piti muun muassa sisällään.

M - marjat
Sairastelujen lomassa jäin miettimään meidän perheen ruokailutottumuksia. Viime syksyn aikana söimme paljon marjoja ja olimme varsin terveenä. Kun pakastimen marjavarastot loppuvuodesta ehtyivät, en ollut niitä heti lisäämässä, vaan siirryimme sen jälkeen syömään enemmän hedelmiä. Nyt sairastamista on riittänyt. En tiedä voiko näitä kahta asiaa aivan näin suoraan yhdistää toisiinsa, mutta joka tapauksessa ostin ison satsin kotimaisia marjoja, joilla herkuttelemme taas. Ensi kesän tavoitteena on ostaa ja kerätä mahdolllisimman paljon erilaisia marjoja talven varalle pakkaseen. 

A - arki
Sitä riittää joka päivä. Parasta silloin, kun asiat ovat elämässä suunnilleen tasapainossa ja hommat sujuvat.

A - aamukahvi
Päivän aloittaja, käynnistäjä ja suunnanantaja. Mieluiten kuumana ja rauhassa juotuna. Aina maidon kanssa ilman sokeria.

L - lumi
Sitä on riittänyt maaliskuussa yllin kyllin. Piha alkaa olla jo aika täynnä. Ja mikäli säätietoja on ollut uskominen, niin tänäänkin sitä tulee jossainpäin Suomea varsin runsaasti. Me taidamme tämän päivän myräkältä välttyä, ehkä, toivottavasti.

I - illat
Kellojen kääntäminen kesäaikaan toi tullessaan valoissammat illat. Valoisammat illat toivat myös virtaa enemmän. Tuntuu, että ehtii ja jaksaa enemmän kuin talven pimeimpänä aikana.

S - sairastelu
Valitettavasti lähes koko maaliskuuta varjosti kaikenmaailman kulkutaudit. Väsyttävää, ärsyttävää ja lannistavaa. Toivottavasti huhtikuu on terveempi.

K - kevät
Vaikka lunta on vielä hurjan paljon, ilmassa tuoksuu kuitenkin jo kevät. Vietimme pari pääsiäisajan päivää lasten serkkujen luona Etelä-Pohjanmaalla ja siellä näkyi jo nurmikko kaikkein aurinkoisimmilla paikoilla. Tervetuloa kevät, sinua on odotettu!

U - ulkoilu
Hyvät ulkoilusäät ovat suosineet koko maaliskuun. Meidän sairastelut rajoittivat ainakin allekirjoittaneen ulkoiluja, mutta yritin senkin edestä patistella terveenä olevia raittiiseen ulkoilmaan.

U - uskallus
Rohkeus ja uskallus katsoa elämää ja maailmaa kohti sellaisina kuin ne ovat, on joskus aika pelottavaa. Se on kuitenkin ominaisuus, jota lapsilleni toivon ja itselleni myös.

4 kommenttia:

 1. Kevään kyllä tosiaan jo tuntee, vaikkei maaliskuu vielä maata näyttänytkään, kuten vanha kansa ennusti. Toivotaan todellakin, että nämä talvitaudit ovat viimein taaksejäänyttä elämää! Uskalluksella kevättä päin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimein on kevät löytänyt tiensä tänne meillekin. Teillä taitaa olla jo tosi sulaa. Aurinkoa loppuviikkoon!

   Poista
 2. Hienoja kevät kelejä on viime aikoina, mutta lunta on edelleen varsin paljon. Toivotaan, että flunssat ja muut sairastelut olisivat taaksejäänyttä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nyt näyttää taas hyvältä, vaikka joka ilta sitä mietinkin, että minkälainen yö tulossa. Lunta on niin paljon, että sen sulaminen kestää, valitettavasti.

   Poista