torstai 18. lokakuuta 2012

Pihan syystöitä

Viikonloppuna otettiin siskon vierailusta kaikki hyöty irti 
ja touhuiltiin myös pihalla.
Lyhtyjä olimme ripotelleet lasten kanssa pitkin pihaa jo aikaisemmin.
Pimeässä syys- tai talvi-illassa ulkona tuikuttavat lyhdyt luovat mukavaa tunnelmaa. Tuntuu mukavalle ajatella myös niin, 
että pihalyhdyt luovat tunnelmaa myös ohikulkijoille.

Tämä "lyhtypylväs" on kirpparilöytö parin vuoden takaa. 
Vuoden pimeimpänä aikana on lyhdyissä kiva polttaa sellaisia kynttilöitä, 
jotka palavat useamman päivän putkeen, koska valo näkyy päiväsaikaankin.
Tällä hetkellä suhtaudun kynttilälyhtyihin huomattavasti varovaisemmin mitä ennen, 
vaikka kuinka olisivat ulkona turvallisessa ja palamattomassa paikassa. 
Viime keväänä lähipiirissä sattui tulipalo, 
joka sai aikaan pahaa jälkeä ja teki varovaiseksi meitäkin, 
joilta ei omaa omaisuutta tulen uhriksi joutunut.

Tämä poro sai selkäänsä havu- ja kanervakuorman. 

Kesäkukista oli vielä tuollaisia "hopeajuttuja" jäljellä.  
Olin jo repimässä niitä irti ja heittämässä pois, 
kun sisko ehti hätiin ja ehdotti, 
että jätettäisiin ne kanervien kaveriksi.
Sopivat hyvin, ainakin mun mielestä:)
Olen muuten ihan surkea kasvien nimien kanssa. 
Jostakin syystä ne eivät vain kertakaikkiaan jää päähän.

Lehtiä voisi haravoida vaikka kuin paljon, mutta kuka kärräisi kasat pois?
Siellä ne nyt pihalla odottavat...

10 kommenttia:

  1. Voi,voi kyllä tuon tulen kanssa saa olla tosi varovainen,Varsinkin,jos ulkona on kova tuuli tuli voi levitä arvaamattomasti ja nopeasti.Oli se viime keväinen roihu senverran pysäyttävä kokemus,ettei juuri viitti tulta raapasta.Lehtikasat on ihmeen sitkeää laatua olevaa materiaalia,kun eivät millään lähde meidänkään pihalta mihinkään.Oisko sukuvika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla sukuvika nuo lehtikasat niin sisällä kuin ulkonakin... jo toisessa polvessa:)

      Poista
  2. Siskojen vierailut on mukavia :)
    Hopeaputousta näyttäisi sulla olevan tuossa kanervien kaverina. Mullakin on samaa ja se kyllä passaa kanervien kanssa ja säilyy yllättävän kauan hyvännäköisenä. Ja nuo lehtikasat, niitä on meillä myös!
    Tähän aikaan vuodesta on kyllä mukava lenkkelillä illalla teidän ohi kun saa ihailla sun kynttilöitä. Minäki oon tosi vähä polttanu kynttilöitä viime kevään jälkeen. Oli sitä tulipaloa niin pelottava katsella.
    -Elisa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas mukavaa, kun jätit merkin "vierailusta". Kiitos:) Ja kiitos tiedosta tuon hopeaputouksen nimen suhteen. Jospa sen nyt muistaisin. Täältä löytyy mukavasti kohtalotovereita lehtikasojen kanssa. Koitetaan naiset taistella ja jos lumi ehtii ensin, niin ehtiihän ne sitten keväällä kärrätä muille maille. Tuollaisien lyhtykommenttien jälkeen on melkein "pakko" (positiivisessa mielessä) lähteä sytyttämään edes pari lyhtyä tuonne sateeseen.

      Poista
  3. Voih, noita syystöitä tosiaan pihalla riittäisi! Teillähän näyttää sillä saralla jo varsin hyvälle! Meillä oikeastaan vasta tällä viikolla oon nyt parina päivänä ehtiny vähän puuhastella pihalla, laittanu syyskukkia (vai onko ne edes kukkia nuo callunat ja muut?), katkonu kesäkukkien varsia pois ja vähän aloitellut haravointia. Tähän asti on ollut niin sateista tai muuten vain illoilla ohjelmaa, että ei oo tullut mieleenkään tehdä mitään pihahommia. Eilen oli mukavaa, kun lapset jaksoi kauan aikaa innokkaasti olla mukana touhuissa, isompi oli koko ajan odottamassa että saa viedä katkottuja kukkienvarsia kottikärryyn ja pienempikin nosteli innolla lehtiä kärryyn. Ja molemmat mukana kottikärryjentyhjäysreissuilla käsi tiukasti kärryn reunassa kiinni. Ihanaa intoa! Se ehkä tässä vähenee kun hommat jatkuu ja jatkuu ja jatkuu mutta nyt ekoina syystyökertoina oli ainakin intoa kiitettävästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade on kieltämättä hyvä syy vähän siirtää haravointia. Niin minäkin oon tehnyt jo monen monta kertaa:) Ja sitten jos ei kaikkia ehdi haravoida, niin voi lohduttautua sillä, että puutarhuritkin suosittelevat lehtien ainakin osittaista jättämistä maahan, koska ne toimivat ilmaisena ja luonnonmukaisena lannoitteena.

      Poista
  4. Etusormen ja peukalon välissä olevaa rakkoa parannellaan, mutta haravointi oli silti mukavaa :) Heppanen iho, ei kai tästä muuta voi päätellä. Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinne, mukavaa työviikonloppua! Kasper oottaa kuin kuuta nousevaa sunnuntaita...:)

      Poista