lauantai 5. tammikuuta 2013

Hei, hei joulu!

Tänään sanoimme heipat joululle ja siivosimme joulukuusen ynnä muutkin koristeet pois. 
Lapsilla oli vähän haikea mieli.
"Nytkö se joulu jo loppu?"
Mutta niinpä se on, 
että kaikki hyvä loppuu aikanaan ja nyt oli tämän joulun vuoro.
Olisihan nuo jouluvalot vielä voineet ikkunoihin jäädä, 
mutta itseni tuntien pelkään, että ne jököttävät ikkunoissa vielä pääsiäisenäkin,
jos en ota niitä pois yhtä aikaa kaikkien muidenkin joulukoristeiden kanssa.
 
 Kyllä joulun päättyminen herättää minussakin haikeita mietteitä, 
mutta samalla on mukavaa laittaa kotia vähän normaalia pelkistetymmän näköiseksi.
Jouluna iskee lähes aina aikamoinen tavaraähky 
ja minä ainakin olen (jälleen kerran) päättänyt, 
että meille ei saa pitkiin aikoihin kotiutua yksikään tavara 
ellei se ole syötävää tai jotekin muuten hävitettävää, 
niin kuin esim. kynttilät ja vessapaperi.
 
Uusi vuosi on alkanut täällä puron varresa aika unettomissa merkeissä.
En oikein tiedä miksi Nukkumatti on kurvannut meidän ohi vähän turhan monena yönä.
Lapset ovat välillä valvottaneet, 
mutta nyt on kyllä vietetty turhan monta vähäunista yötä ilman mitään näkyvää 
(tai näkymätöntä) syytäkään. 
Huonosti nukutut yöt näkyvät siinä, 
että päiväsaikaan ainakin allekirjoittanut tahtoo toimia kaikissa hommissaan 
enenmmän tai vähemmän "puolivaloilla" ja entisestäänkin lyhentyneellä pinnalla. 
Viime yönä nukutti onneksi vähän paremmin ja sen huomasi heti tänään, 
kun koko maailma tuntui jotenkin kirkkaammalta ja ajatus juoksi jouhevammin.
Toivottavasti nyt tulevanakin yönä Nukkumatti muistaisi raottaa 
unihiekkapussin suuta myös tässä puron varren kohdalla.

Valvomisesta huolimatta täällä ovat lapset näperrelleet jotakin...
Kuva kertoo vähän ja ehkä huomenna tai ylihuomenna saatte tietää enemmän.
Mikäli yrityksemme onnistuu...

10 kommenttia:

 1. Mää kestän katsella niitä muutamaa vähäistä joulurumistetta tasan kolme päivää eli aaton, joulupäivän ja tapaninpäivän. ;) Meillä siis on joulurumisteet kerätty jo reilu viikko sitten pois. (sori, en millään pysty kutsumaan niitä koristeiksi... ;) ) Tosin meidän kuusessa oli paljon enemmän rumisteita kuin teidän kuusessa, vaikka meidän kuusi on paljon pienempikin (se sama 150 cm muovikuusi, joka täytti Hallituskadun 22 neliön yksiön melkein kokonaan jo jouluna -96...), siihen kun pitää jokaisen perheenjäsenen tekeleet päästä roikkumaan, alkaen niistä 90-luvulla (p)askarrelluista sydämistä ja päätyen 2010-luvun ristipistoiltuihin ja hamahelmeiltyihin tuotoksiin, ja kaikkea siltä väliltä. Ja pöytäkuusessa sitten virkatut roikottimet. Mutta eipä meillä muualla kodissa sitten ollutkaan noita joulujuttuja, riittämiin oli tuossakin. Isäntä meinasi, ettei enää vie sitä muovikuusta varastoon, vaan aikoi nakata sen roskikseen, mutta toistaiseksi se ei ole edennyt saunaa pidemmälle. Ehkä sen tilalle tulee ens jouluna pinkki tai oranssi kuusi, sitä voisi katsella ehkä jopa pidempäänkin kuin sen kolme päivää. :D (niin, se siis nykyinen alkaa olla jo aika huonossa kunnossa, siksi isäntä haluaa siitä eroon)

  Mulla on kans aina vuodenvaihteen jälkeen sellainen olo, että ei kiitos yhtään mitään tavaraa tähän taloon enää ikinä, ja mielellään vanhoistakin voisi päästä eroon.

  Mielenkiinnolla odotan, mitä noista teidän tenavien tuotoksista syntyy! :)

  Leppoisaa loppiaista! :) Tuossa meidän läheisessä seurakuntakodissa muuten järjestetään huomenna kaksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuutta, on jo vuosien perinne! ;) (en ole kylläkään koskaan käynyt, mutta siinä seurakuntatalossa ei muulloin joululauluja lauletakaan kuin loppiaisena...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, teillä on sama kuusi kuin Hallituskadun aikoihin:) Se kyllä täytti koko asunnon, muistan kyllä. Siihen Oranssiin joulukuuseen en oo törmännyt (en oo kyllä edes aktiivisesti etsinyt), mutta ainakin parissa blogissa on vilahdellut pinkki joulukuusi eli sellaisia ainakin on olemassa. Että semmonen vaan hankintalistalle ensi jouluksi.

   Oli tuossa meidän kuusessakin enemmän koristeita, mutta nappasin kuvan siinä vaiheessa, kun niistä oli osa jo kerätty pois. Lasten askarteluja ja vuosien varrella kerääntyneitä muita koristeita.

   Ihan kiva perinne tuo, että loppiaisena vielä lauletaan Kauneimpia joululauluja. Onhan sekin eräänlainen joulun päätösjuttu ja sitten voi taas odottaa seuraavaan syksyyn, kun niitä seuraavan kerran kuuntelee.

   Poista
 2. Minusta tuntuu, että nyt on ollut joku "kansainvälinen valvomisjakso". Etenkin tiistain ja keskiviikon välinen yö, tuntuu ettei kukaan oo nukkunu! Isoveljestä en tiiä (enkä Savusta ja Vimpasta) mutta meijän talosa, tuolloin keskiviikkoa vastaisena yönä, on nukuttu erittäin huonosti. Sen lisäksi, me ei olla ainoita, vaan molemmat tätini on kuulemma nukkunu huonosti, ja äitis myös, ja paras ystävänikin oli nukkunut huonosti, ja kaikki samana yönä! :) Ehkä se Nukkumatti on vähän sekasin, ku oli näin lyhyt viikko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se Nukkumatti meni epänormaalista viikosta sekaisin. Täällä on nyt nukuttu vähän paremmin, mutta meinas kyllä jo usko loppua, kun yö toisensa jälkeen meni pyörimiseksi.

   Poista
 3. Hei, tääläki kankaalla yksi huonosti nukkunut, nimittäin Martta. Mistähän se johtuu...??? Martta valvo kahestatoista puoli kuuteen viime yönä... enkä ehtiny nukkumaan ennen ku se heräs, mutta onneksi juho siirty vahtivuoroon neljältä...

  -Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan Martta minkä teit! Aikamoista valvomista sielläkin. Meillä täydenkuun aika on aina vaikuttanut lasten nukkumisiin tai paremminkin valvomisiin, mutta nyt ei voi kuutakaan syyttää. Toivottavasti teijänkin kankaalla nukutaan nyt paremmin. Ite en ainakaan kovin montaa yötä jaksa, jos unet jää vähiin.

   Poista
 4. Voi meitä valvovia.Mummukin valvoo ainakin joka kolmas yö ja se herättää kummastusta,koska ennenmuinoin olin hyvä nukkuja.Vanhuuttako lienee vai muuta hormoonituotantoa tai sen puutetta,empä osaa päätellä.Kyllä se sitten taas valvotun yön jälkeen yleensä nukuttaa makeasti.Joten hyviä öitä vaan kaikille yökukkujille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on valvominen jo vähän helpottanut, joten jospa se tästä...

   Poista
 5. Joka vuosi sitä ajattelee, että ensi jouluna ostetaan puolet vähemmän, eikä se kuitenkaan toteudu...mutta ehkä sitten ensi jouluna :), nyt on meilläkin niin avaraa ja ilmavaa, kun joulutavarat viety pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se avaruus tuntuu joulun tavarapaljouden jälkeen hyvältä. Omalla kohdallani se menee niin, että keväällä on kiva vähentää tavaraa ja syksyn tullen tavarat rupeavat taas lisääntymään.

   Poista