tiistai 10. syyskuuta 2013

Viikko vierii

Jos nyt joku kysyisi mitä Puron varteen kuuluu,
niin vastaisin sen hieman ärsyttävän lauseen:
"Kiitos kysymästä, ei kai meille mitään ihmeellistä kuulu."
Ja se pitäisi täydellisesti paikkansa.
Ainakin nyt.
Ja se on minusta mukavaa.

On mukavaa (ainakin välillä), kun ei kuulu mitään kummempaa.
Kun elämä sujuu kohtuullisesti omaa rataansa.
Koko ajan tapahtuu tavallisia arkipäiväisiä asioita,
eikä mitään erikoista.
Ruuaksi laitetaan jauhelikastiketta ja perunoita,
toisena päivänä keitetään makronia ja paistetaan jauhelihaa 
ja kolmantena jotakin muuta, mutta varmaankin jotain jauhelihasta.

Aamuisin herätään aika aikaisin.
Vaatteet, aamupala, aamupesut, 
taksiin hoputtaminen, 
kouluun hoputtaminen, 
pyykkikone päälle ja sitä rataa, 
kunnes ollaan illassa ja ympyrä sulkeutuu: 
iltapala, iltapesut, iltarukous, hyvät yöt ja hiljainen talo. 
Päivästä toiseen.

Tiedän, että tulee niitäkin päiviä, jolloin en millään jaksaisi samoina toistuvia rutiineja.
Niitä päiviä tulee aika useinkin.
Silloin haaveilen matkasta Pariisiin.
Tai jonnekin.
Vaikka edes lähikaupunkiin.
Ja kuitenkin juuri ne samat toistuvat kuviot pitävät arjen kasassa,
antavat jokaiselle päivälle mielekkyyden
ja näyttävät meille oman paikkamme.
Rohkenen väittää, että välillä on ihan hyvä olla "kaavoihin kangistunut".
Silloin kaikki pienetkin poikkeamat tuntuvat hurjan suurilta.
Niin hyvässä kuin pahassa.


Rutinoitunutta viikkoa kaikille!
Jos joku keksii jonkun hyvän ruuan, 
jossa ei ole jauhelihaa, 
kommenttilaatikkoon otetaan kiitollisena vinkkejä vastaan;)
Se on sitten eri asia, syökö sitä meillä kukaan...

13 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta. :) Ja on kuitenkin niin hyvä olla, kun arki rullaa omalla painollaan ilman suurempia poikkeamia. Joku pieni juttu, jika ei järisytä järjestystä, voi olla iso piristysruiske, kuten kahvihetki tai rupattelutuokio ystävän kanssa. Se kantaa taas pitkälle. :)

    Meillä oli joku aika sitten nakkikastiketta ja perunoita ja sitten nakkikeittoa. :) Uunilohi helppoudessaan ja vaivattomuudessaan on yksi mun suosikki.

    VastaaPoista
  2. Meillä ainakin lohikeitto pakastealtaan lohikuutioista, perunoista, keittojuureksista ja sipulista on aina mennyt kaupaksi. On lisäksi helppotekoinen ja onnistuu aina. Sitäpaitsi olen siellä puronvarressa syönyt erittäin maistuvaa perunoista ja vihanneksista valmistettua sosekeittoa, lisukkeina taisi olla keitettyjä kananmunia ja jotain lihaleikkelettä. Herkullista, eikä jauhelihaa näkynyt ollenkaan:D

    VastaaPoista
  3. se tuttu ja turvallinen arki rutiinien kanssa on kuitenki kaikkein parasta...meillä helppo ja nopea kinkku-kiusaus tai lohi-kiusaus maistuu jokaiselle :)

    VastaaPoista
  4. Meillä laitetaan oikeastaan vain kerran viikossa jauheliharuokaa, muulloin jotain muuta. Tosin kuopuksen lempiruuassa kaalipadassa on jauhelihaa. ;) Meillä syödään aika usein uunilohta, kanaa ja possua. Tonnikalastakin saa hyvää kastiketta, mää laitan siihen tonnikalan lisäksi yleensä tomaattipyreetä. Tonnikalapihvit on myös hyviä: munia yhtä monta purkkia kuin tonnikalaa (esim. 4-5 munaa + 4-5 tonnikalapurkkia), ja siihen sitten sekaan kermaviilipurkki, kaikki sekaisin ja uuniin paistumaan, ei tarvi erikseen mausteita (varsinkin jos käyttää öljyssä olevaa tonnikalaa). Pinaattikeittokin maistuu lapsille, samoin kasvissosekeitto. Joskus tosin saa olla aika luova, kun kaikki perunaa, riisiä, pastaa ja viljaa sisältävät ruuat on meillä pannassa, eli tehdään aina se liha/kala/kana erikseen ja sitten pelkästään lapsille peruna, riisi tai pasta lisukkeeksi.

    VastaaPoista
  5. Tavallisuus kunniaan, arki on arvokkainta. Minusta kyllä tuntuu, että teidän vaahteramäellä ei kahta samanlaista päivää ole, kun katsoo pikkuväen edesottamuksia :D
    Broileri-pastavuoka, johon lisätään parsa-kukkakaali-porkkana -sekoitusta ja kermaa on myös tosi hyvää. Sitä ei välttämättä tarvi laittaa edes uuniin, käyttää silloin vain vähemmän kermaa.

    VastaaPoista
  6. Sullahan alkaa olla täällä kommenttien osastossa kohta oikea keittokirja.Lapset ovay joskus aika konservatiivisiä ruokien suhteen,mutta se "vika" korjaantuu monesti jo koulun alettua ja aikuisena viimeistään.Ja mitä vikaa jauhelihassa on,ei mun mielestä yhtään mitään.Näin pihviliha-nautojen kasvatusta läheltä seuranneena en voi kuin suositella lihaksista ja lähes rasvatonta lihaa ja kasvisruualla tuotettua,Ei muuta kuin syömään.

    VastaaPoista
  7. Sullahan alkaa olla täällä kommenttien osastossa kohta oikea keittokirja.Lapset ovay joskus aika konservatiivisiä ruokien suhteen,mutta se "vika" korjaantuu monesti jo koulun alettua ja aikuisena viimeistään.Ja mitä vikaa jauhelihassa on,ei mun mielestä yhtään mitään.Näin pihviliha-nautojen kasvatusta läheltä seuranneena en voi kuin suositella lihaksista ja lähes rasvatonta lihaa ja kasvisruualla tuotettua,Ei muuta kuin syömään.

    VastaaPoista
  8. Nakkimunakas! :) jos oon oikein käsittäny niin se on mumppin oma ohje :) se on herkkua, makaronia ja nakkia :D

    VastaaPoista
  9. Nii-in, kaikella on aikansa. Vielä hyvinki tarkkaan muistissa tuo arjen tasapainoisuus kun kaikki päivät toisti samaa kaavaa. Mää oon nyt toista viikkoa töissä ja kivalta tuntuu sekin. Viikossa siis kolme työpäivää ja neljä kotipäivää. Mukavaa vaihtelua tehä jotain fiksua aikuisten seurassa (kenenkään repimättä lahkeesta) mutta kivaa sitten kun ehtii myös olla siellä kotona jonka on varta vasten itelle kodiksi rakentanu :)

    VastaaPoista
  10. Voi miten paljon täällä onkaan kommentteja. Suuret kiitokset kaikille!

    Kyllä tästä bloggaamisesta on paljon hyötyä, koska mullahan on nyt viikon uusi ruokalista täällä valmiina:) Lohikiusausta syötiin tänään, kiitos Suvi! Ja noita tonnikalapihvejä en oo koskaan edes kokeillut. Pistetään mieleen. Kun on näin fiksuja ja luovia lukijoita, niin täytyy vastakin kysyä vinkkejä keittiöön:)

    Ja tuossa jauhelihassa ei todellakaan ole ruokana mitään vikaa. Se on mun omaakin herkkua. Ja vielä kun saadaan syödä erittäin hyvälaatuista ja vähärasvaista jauhlihaa, niin se on monella tapaa hyvää ruokaa. Sitä syödään meillä vaan niin paljon, että tuntuu kuin kaikki muut reseptit ois unohtuneet kokonaan.

    Oli Maija kiva kuulla, että työt on alkaneet hyvällä mielellä. Mietinkin tässä yksi päivä, että miten on teillä on uudenlainen arki lähtenyt käyntiin.

    VastaaPoista
  11. Hyvän ruokalista olet tänne saanut :) Jauheliha se taitaa olla perustavaraa lapsiperheissä ja hyvää ruokaa siitä tulee, mutta kiva välillä saada vaihtelua. Minua alkoi kiinnostaa tuo Outi kehittelemä broile-pasta vuoka:)

    VastaaPoista
  12. Voin Hilun pienestä rohkaisusta innostuneena kertoa broileri-pasta -vuoan ohjeen. Meillä se on suurta herkkua.

    -keitetään esim. simpukkapasta/tricolor
    -ruskistetaan broilerisuikaleet
    -keitetään Kruunusekoitus kasviksia (parsa-kukkakaali-porkkana)
    -yhdistetään aineet uunivuokaan kuten makaroonilaatikossa
    -maustetaan kerma kanaliemikuutiolla tai "oikeilla" kanamausteilla ja kaadetaan vuokaan
    -juustoraastetta päälle ja pariin sataan asteeseen uuniin puoleksi tunniksi

    VastaaPoista
  13. Me ollaan Outin luona syöty tuota broileri-pasta-vuokaa ja hyvää oli. Suosittelen. Tuonkin ruokaohjeen olin unohtanut, joten pitää laittaa sekin kokeilukeittiöön:)

    VastaaPoista