perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesäpäivä Särkänniemessä

Viimeiset kaksi viikkoa Puron varren väki on hyppinyt kuin heinäsirkat paikasta toiseen joko yhdessä tai sitten vähän pienemmissä yksiköissä. Tämä viikko on meidän kaikkien yhteinen lomaviikko ja siihen on kuulunut jo kauan sitten luvattu retki Särkänniemeen. Viime keskiviikkona tuo kauan odotettu päivä sitten oli ja mukava päivä siitä tulikin. Aurinko paistaa porotti todella kuumasti, mutta sopivalla ennakoinnilla ja riittävällä juomisella pärjäsimme. 


Etukäteen mietimme, kuinka selviämme huvipuistopäivästä niin, että kaikilla olisi mukavaa, eikä koko aika menisi siihen, että joku olisi hukassa tai joutumassa hukkaan väenpaljoudessa. Heitimme idean mummulle ja pappalle, jotka nappasivat siitä kiinni ja liittyivät seuraamme Särkäniemeen. Kun käsipareja oli enemmän, ei kaikki aika mennyt odottamiseen ja jonottamiseen. Sillä aikaa, kun pappa ja Kasper kastuivat tukkijoessa ja hurjastelivat Hurrikaanin kyydissä, tyttöjen kanssa kiersimme vähän vähemmän hurjia laitteita ja Nellyn päiväunetkin taittuivat mukavasti mummun pitäessä omaa huilihetkeään Vampyyrikreivin linnan kupeessa Koiramäen alueella.


Ja kyllä Särkänniemessä on paljon aikuisellekin. Delfinaarion esitys oli hienoa katseltavaa, samoin planetaario ja akvaario tarjosivat mielenkiintoiset kohteet. Itse ihastuin eniten Koiramäkeen ja nyt vain harmittelen sitä, että tuskin pääsen näkemään Koiramäen joulua, jota siellä mainostettiin. Voin vain kuvitella miten tunnelmallista siellä olisi joulun aikaan, jos luntakin olisi vähän maassa.


Kuvia ei tullut otettua juurikaan. 
Oli suoraan sanottua niin paljon muuta puuhaa:) 

Olen monesti täällä blogissakin harmitellut huvipuistojen yms. puuhapaikkojen suolaisia hintoja, jotka vähänkään isomman perheen rahapussissa tuntuvat aika hurjilta summilta. Nyt vedän sanojani vähän takaisin. Särkänniemipäivä ei missään nimessä ollut ilmainen, kaukana siitä, mutta päällimmäiseksi jäi kuitenkin tunne, että rahoille sai vastinetta yllin kyllin. Ja nimenomaan sitä vastinetta tuli kolmelle sukupolvelle, ei vain lapsille. Suosittelen!

Kotimatkalla kysyttiin jo vähän turnauskestävyyttä, mutta mukavaa oli luvassa silloinkin, kun ajoimme mutkan kautta suoraan ja teimme lenkin serkkuperheen luona heidän uudella kotipaikkakunnallaan. Vatsat täynnä kalasoppaa, kävimme katsomassa heidän tulevan kodin työmaata ja vieressä oleva leikkikenttä osoittautui ainakin varsin hyväksi paikaksi, jossa todennäköisesti tulevaisuudessa tullaan käymään useampaankin kertaan.

Tänään yhteinen lomaviikko jatkui mansikoiden poimimisella ja pakastamisella. Sitten väliin vähän lasten kavereiden näkemistä ja alkuillasta pulahdettiin viilentävään veteen järven rannalla, jossa oli aika moni muukin tuttu. Nyt pitäisi enää saada unen päästä kiinni. Sisälämpötila +29,8 astetta... 
Mutta on jo se jo puolen vuoden päästä paljon vähemmän:)

6 kommenttia:

 1. Joo,kyllä siellä Särkänniemessä kummasti oli meille senioriikäisillekin katsottavaa ja koettavaa.Varjoisiin paikkoihin oli mukavasti asetettu istuimia ja niissä kelpasi jalkojaan lepuuttaa.Helle oli armoton ,varsinkin iltapäivällä,mutta hyvin selvittiin ja aikaa kului noin 10 tuntia siellä oloon ja kaikkia paikkoja ei edes ehditty läpi käydä.Jäipähän seuraavaksikin kerraksi jotain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä jotakin jäädä "hampaan koloon" seuraavaa kertaa varten...:)

   Poista
 2. Kuulostaa olleen kesäreissu parhaimmillaan! Särkänniemi on ainakin Koiramäen verran uudistunut ja arvelen, että kieputtimetkaan eivät liene aivan samalla tolalla kuin 25 vuotta sitten... Yrittäkää selvitä helteessä, jäätelö auttaa pahimpaan hätään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäkeen on myynnissä myös oma lippunsa, jos haluaa käydä vain siellä.
   Joo, ei Särkänniemi ihan samalta näytä, kuin 25 vuotta sitten, mutta jotain tuttua kuitenkin:) Et sää siellä eksyis:D

   Poista
 3. 2 lapsistani pääsivät alku-kesästä 4H.n perinteiselle Särkänniemen reissulle,kallista lystiä.Mutt ovatpahan senkin kokeneet....Miksihän ei näissä puistoissa myydä perhe-lippuja? Tyyliin 2 aikuista+4 tai useampi lapsi.Esim?

  VastaaPoista
 4. Ja nyt alkoi heti tehdä mieli Särkkikseen!! Olemme tainneet käydä siellä aikana ennen pikkumiestä, eli olisi syytä päivittää tilanne. Koiramäki kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Tässäpä siis yhdeksi viikonlopun päiväksi pieni matkakohde... :)

  VastaaPoista