torstai 17. heinäkuuta 2014

Loma-asuntomessuilla

Jo muutama viikko sitten päättyneet loma-asuntomessut järjestettiin Kalajoen Hiekkasärkillä ja viimeisenä messupäivänä kävimme isännän kanssa hulppeita loma-asuntoja ihmettelemässä. En ole itse mikään varsinainen mökki-ihminen siinä mielessä, että haaveilisin omasta mökistä saatikka sitten oikein loma-asunnosta. Sillä mökillä ja loma-asunnolla on todellakin suuri ero ja Kalajoella esiteltiin nimenomaan niitä loma-asuntoja. Mökkeily on kaukana siitä.


Arvelisin, että suurin syy, miksen koe olevani mökki-ihminen, on siinä, että tällä hetkellä ei ole millään tavalla realistista edes haaveilla omasta mökistä. En tiedä muuttuvatko ajatukset siinä vaiheessa, kun/jos asuntolaina on joskus maksettu. Houkuttaako mökkilaina sen jälkeen, mene ja tiedä...

Mutta huolimatta siitä, että loma-asunnon hankkiminen on meidän taloudessa yhtä ajankohtaista kuin lentomatka Marssiin, niin olen tyytyväinen, että meille tuli mahdollisuus messuilla käymiseen. Kun ei tarvitse miettiä, minkälainen loma-asunto toimisi parhaiten meidän perheellä, saattoi keskittyä vain katseluun ja napata mukaan yksittäisiä ideoita sisustukseen tai terassiremonttiin (sillä lottovoittoa odotellessa meidän haaveet oman kodin terassilaajennuksesta vain laajenevat mitä enemmän aikaa kuluu).

Terassipinta-alaa messuilla totisesti riitti, sillä Hiekkasärkkien alueella ei mökkien tai talojen pihoille saa tehdä "oikeaa" pihaa, siis kylvää ruohoa tms. Näiden loma-asuntojen omistajien ei ainakaan tarvitse ensimmäisenä kaivaa ruohonleikkureita esille, kun asunnoilleen saapuvat. Toisaalta, haaveet omasta perunamaasta saattoi myös unohtaa.

Saunoissa oli isoja ikkunoita, joista näki joko naapurin pihalle tai sitten alueen keskellä olevalle lammelle. Paljut kuuluivat tietenkin myös asiaan. Lammen rannalla olevissa asunoissa oli monissa kaksi saunaa: sisällä asunnossa omansa ja rantasaunassa (johon oli matkaa keskimäärin 8m) omansa. Se ihmetytti, että useimmissa ellei peräti kaikissa kahden saunan asunnoissa, molemmat saunat olivat sähkösaunoja. Itse olen niin ihastunut puusaunaan, että se jäi ihmetyttämään, eikö kukaan ole halunnut rantasaunaan saada sitä tunnelmaa, joka syntyy, kun kiukaan alla humisee tuli ja savu nousee piipusta kesäiltaan.

Messujen jälkeen mietin, tunnenko kateutta noiden uusien loma-asuntojen omistajia kohtaan? Toivottavasti en kuulosta kovin tekopyhältä, kun sanon, etten tunne. Olivathan ne hienoja ja monesta asunnosta tulee varmasti eräänlainen perintökohde, joka siirtyy vanhemmilta lapsille ja lastenlapsille ja jonka seinien suojassa syntyvät monet rakkaat ja tärkeät muistot. Mutta siltikään en tunne tarvitsevani vastaavanlaista itselleni. 

Jos joskus pieni mökki-ihminen minussa herää, haluaisin kohtuullisen vaatimattoman, mutta viihtyisän mökin saunalla ja jos mahdollista, niin veden äärellä. Sellaisen paikan, johon voi kotoa tuoda rispaantuneet pussilakanat viimeistä palvelustaan suorittamaan ja jossa luetaan uudestaan ja uudestaan vuosia vanhoja Seura- ja Me naiset -lehtiä. Ja toki sen verran pitää myönnytystä antaa, että sähköt ja nettyhteys olis kiva;)


Mitä siis jäi tiivistetysti mieleen? 
Kalliit asunnot, isot terassit, kivat kesäkeittiöt, luksus elämä. 
Onnea uusiin loma-asuntoihin!

 Löytyykö blogin lukijoista muita loma-asuntomessuilla kävijöitä? Mitä tykkäsitte?
Tämmöiset aurinkokennovalaisimet haluaisin saada
 omalle terassille myös. 
Kiinnostaisi tietää, paljoko kustantavat...

6 kommenttia:

 1. Me käytiin tuola kans! Ihan kommeita "mökkejä" mutta aivan liian lähekkäin toisia, ku terassilla iltaa istuu ja ykskään "ihana naapuri" polttaa tupakkia tai jotai muuta yhtä pahanhajusta ja ällöttävvää nii eihän sielä ulukona voi koko loma-asuntomessu alueellakaan olla terassilla istumasa :/ asia josta voisin paasata vaikka vuojen :D mielipitteet kullaki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteensä kullakin ja ymmärrän sun mielipiteen aivan hyvin. Asunnot olivat kyllä hyvin lähekkäin ja halutessaan naapurin touhuja voi seurata vähän liiankin vaivattomasti. Naureskeltiin isännän kanssa, ettei terassien paljuihin uskaltaisi edes mennä kuin vain tietynlaisella kropalla varustettu ihminen, kun naapurit säikähtäis muuten😄 Meiltä semmoisia vartaloita ei löydy, niin kuin tiiät...

   Poista
 2. en oo käyny,enkä aio käydäkään..On niin kaukana mun ajatus-maailmasta ja siitä haave-mökistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä tavallisella perus palkkaa saavalla oo moisiin asuntoihin mahdollisuuksia. Mutta niin kuin kirjoitinkin, niin oli toisaalta ihan vapauttavaa vain kulkea ja katsella, kun jo lähtökohta oli sellainen, että turha miettiä "entäs jos meillekin tuommoinen".

   Poista
 3. Juu- siiis käytiin. hienoja ja kalliita... ei mökkejä vaan lukaaleja. Jos rahaa olis, niin mikä ettei, mutta ei noin vierivierreen, jonnekin ihanaan yksinäisyyteen, mutta ei tullu mökkikuume! HV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin nuo asunnot olivat vierekkäin. Itse en tykkäisi istua paljussa, jos siitä näkyisi naapurin paljulle...;)

   Poista