maanantai 24. elokuuta 2015

"Vielä on kesää jäljellä..."

"...vielä löytyy kauniita päiviä...", laulaa Mamba ja on siinä oikeassa.
Syksyihmisenä olen yleensä tässä vaiheessa elokuuta jo kovasti odottanut, että saisin kaivella pihalyhdyt varastosta esille ja viritellä ne pihalle. Nyt ei tunnu siltä ollenkaan. Päinvastoin tuntuu siltä, että kesä on juuri alkanut ja syksyyn on vielä monen  monta viikkoa. Hiljalleen kellastuvat lehdet, kirpeät aamut ja nopeasti viilenevät illat kertovat kuitenkin aivan muuta. Syksy on ihan nurkan takana. Viikon päästä on elokuun viimeinen päivä ja sen jälkeen alkaakin jo ihan "virallinen" syyskuu, syksyn kuu.
Mutta vielä hetken aikaa aion roikkua kiinni kesässä: ripustan pyykit ulos kuivumaan, olen työpäivän aikana ulkona niin paljon kuin mahdollista, annan lasten kantaa ns. sisäleluja pihalle, en välitä pitkin pihaa levinneistä tavaroista (niin kuin se tässä rakennushässäkän keskellä missään näkyisi, että irtotavaroita olisi kerätty pois, hahhaa:D), haistelen kesän tuoksuja ja annan auringon paistaa. 
Viikonloppuna käpäisimme kolmen maakunnan mummulassa. Serkusten leikkejä seuratessa tuli hyvin kesäinen olo ja mieli. Työ- ja koulurumba jäi hetkeksi taakse, kun kesämekkojen hulmutessa kannettiin kaikki leikkimökin astiat pihalle. Jos olisin "maljojen nostaja"-tyyppi, olisin viikonloppuna nostanut maljan "vielä kerran kesälle".
Ennen kotiinlähtöä harrastimme hieman hortonomiaa ja siirsimme monissa miehin kahvipuun sisältä ulos ja autoon. Puu saa uuden kodin korkeamman katon alta, niin ei tarvitse anoppilaan tehdä yläkertaa sen takia. Uskokaa tai älkää, mutta siirto sujui yllättävän hyvin. Lehtiä irtosi vain muutama, eikä yksikään oksa taittunut. Tarina ei kerro kuinka matka meni, mutta toivottavasti hyvin.
 Nyt on uuden viikon aika, entisin kujein ja kotkotuksin.

10 kommenttia:

 1. Upea kahvipuu! Ottaisin kattoni alle per heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella näyttävä kasvi ja luo ympärilleen kodikasta tunnelmaa.

   Poista
 2. näinpä,nautitaan näistä syksyn ihanista päivistä :D

  VastaaPoista
 3. Mää oon kyllä asiasta erimieltä että vielä ois kesä ja ulkona haisiski muka kesä.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, kun kirjoitin tuon postauksen, niin oli vielä selvä kesän tuntu ilmassa. Nyt on toista...:D

   Poista
 4. Kesää on vielä ilmassa, ja ehdottomasti nautin siitä! Oli mukavaa aloittaa työt ja tutut arkikuviot, kun sen sai tehdä helteessä ja auringonpaisteessa sateen sijaan. Mukavaa viikonloppua puron varren porukalle!

  P.S. Kaunis uusi kansikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kansikuva on räpsästy tuolta takapihalta:) Minustakin oli se erityisesti mukavaa, että koululaiset pääsivät aloittamaan uuden lukuvuoden kauniissa säässä. Sade jotenkin "lässäyttää" tunnelman.

   Poista
 5. Eipä sitä kohta muistakkaan, kunka sateinen kesä- ja heinäkuu ovat olleet, kun ekokuun on ollut niin loistava säiden puolesta. Tähän vielä poutainen syyskuu, niin hyvällä mallilla mennään joulua kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, että kauniin elokuun jälkeen muistikuvat sateisesta kesästä ovat suuresti haalistuneet. Kiitos lämpimäisistä, niitä täällä iltapalalla maisteltiin:)

   Poista