keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kylmää loppiaista

Hrr... ulkona paukkuu pakkanen ihan tujuissa lukemissa. Aamulla -27 ja taisi se mittari käydä vieläkin alempana päivän valjetessa. Päivitin bloginkin ulko-asua talvisempaan suuntaan. Joulunaikaan vielä tuntui, että talvi on perin juurin musta, mutta se talvi alkoikin vasta nyt uuden vuoden puolella. Ulkona käydessä yhteinen nimittäjä kaikkien ympärillä näkyvien talojen kanssa oli savupiipuista pystysuoraan nousevat savut. Epäilemättä tänä päivänä sisälle kannetaan puukoppa jos toinenkin.


Tänään on koululaisten viimeinen joululomapäivä. Tämän vuoden joululoma on ollut mahtavan pitkä ja meillä ainakin on nautittu kovasti elämästä, johon ei kuulu lukujärjestyken sanelemat aikataulut. Toisaalta, pitkän loman ansiosta arvelen, että näennäisestä nurinasta huolimatta, huomenna kevätlukukaudelle lähdetään ihan hyvillä mielin. Pakkanen voi tehdä sen, ettei luistimia vielä tarvitse pakata huomiseksi mukaan. Onneksi koko alkuvuosi on ollut täynnä hyviä luistelukelejä, joista olemme ottaneet mahdollisuuksien mukaan kaiken irti.


Loppiainen on kai jonkinlainen portti joulun ulkopuoliseen maailmaan. Vaikka nuutinpäivään on vielä viikko aikaa ja jonkun määritelmän mukaan joulu kestää nuutinpäivään saakka. Minä haluan vielä pitää kiinni joulutunnelmasta ja siksi kuusi saa koristaa olohuonetta ainakin viikonloppuun saakka ja jouluvalot pidän luultavimmin ikkunoissa vielä pidempään. Vaikka päivällä aurinko jo valaiseekin, on pimeää aikaa vielä paljon jäljellä.


Pysykää lämpiminä.
 Parempi, että pakkaset paukkuvat nyt.
Jospa sitten saisimme kunnollisen kesän.

6 kommenttia:

 1. Niin,niitä pakkasia pidellään täälläkin :) ja nautitaan viimeisestä lomapäivästä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin äsken pihalla sytyttelemässä "loppiaistulia" lyhtyihin. Huono idea "mää äkkiä kipaisen"-ajatuksella ilman toppahousuja...

   Poista
 2. Ompas se purokin jo saanut hienon jääpeitteen. Joopa joo, tämä viikko menee vielä joulun jälkimainingeissa. Ensi viikosta ankavat sitten härkäviikot ja reikäleivät.
  Hyvää vuoden jatkoa sinne puron varteen ja yritetään pysyä sulana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla käyty kokeileen, mutta luultavimmin puro on suunnilleen jäässä. Jokijäälle ei vielä ole menemistä. Onneksi pakkaset hellittivät. Tänään on ollut hieno ulkoilupäivä.

   Poista
 3. Kylmää on kyyti ollut! Täällä etelässä toissapäiväinen -27 alkaa olla jo harvinaisuus. Jotain hyvääkin: oiva keli pakastimien sulatukseen! Täällä saavat kylmäkoneen kuurakerrokset kyytiä :) Mukavaa alkanutta uutta lukukautta koululaisille ja eskarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä kovat pakkaset koettelivat kaikkia. Sinä aktiivinen oot jaksanut sulattaa pakastimet. Hyvä, hyvä!! Onneksi nyt on lauhempaa, eikä näköpiirissä oo kuin tavallista talvikeliä.

   Poista