lauantai 14. lokakuuta 2017

Lokakuu puolivälissä

Kalenterissa ja elämässä päivät ovat nakutelleet eteenpäin niin, että lokakuutakin on eletty jo kaksi viikkoa. Puut ovat lähes kokonaan luopuneet lehdistään ja sehän tarkoittaa sitä, että enää ei voi kovin pitkään vältellä haravaan tarttumista. Ei vain yhtään huvita haravoida pihaa kovin montaa kertaa syksyn aikana ja siksi yritämme vitkutella haravanvarteen tarttumisen kanssa mahdollisimman pitkälle. Viime vuonna onnistuimme siinä niin hyvin, että satoi ensi lumi lehtien päälle. Toivottavasti tänä syksynä talvi antaa odottaa itseään ihan kunnolla marraskuun puolenvälin paremmalle puolelle. Tämä siis kainona toivomuksena Hänelle, joka säät ja ilmat säätää.

Lokakuu on myös Roosa-nauha kuukausi ja perinteitä noudattaen kauppareissulla tarttui mukaan tämä Duudsonien taidonnäyte. Lokakuussa on hauskaa seurata ihmisiä ja bongailla Roosa-nauhoja milloin mistäkin. Omasta mielestäni hauskin bongaus on toistaiseksi ollut kirkossa suntion rintapielestä, kun hän kolehtia keräsi.


Lokakuu on ollut ensimmäiseltä puoliskoltaan, niin kuin yleensäkin, sellainen tavallinen ja arkinen syksyn kuukausi. Koululaiset hoitavat leiviskäänsä koulussa ja me aikuiset sitten kukin tahoillamme. Harrastukset pyörivät omalla painollaan ja elämä on kutakuinkin tasapainossa tai ainakin niin tasapainossa kuin se nyt voi seitsemän hengen perheessä olla. Päivät ovat ennalta-arvattavia ja jos eivät nyt aivan tylsiä niin aika tasaisia kuitenkin. 


Sateiset päivät ovat houkutelleet sytyttelemään kynttilöitä ja vuosi vuodelta suuremmaksi käyvä joululehtien läjä on aseteltu koriin ja olohuoneen nurkkaan tarjoamaan rentoutusta kauniiden kuvien ja tunnelmien muodossa.Loppukuusta onkin sitten ihan eri meiningit, kun koittaa koululaisten syysloma ja loman molemmin puolin saamme olla mukana pienten poikien ensimmäisissä juhlissa, mukavaa:)

2 kommenttia:

 1. Ihana kasa joululehtiä! Kohtahan niitä tämänvuotisia suomenkielisiä alkaa ilmestyä. Vähän mukavampia kuin nuo pihalla odottavat lehdet. Tosin hyvällä ilmalla haravointi kohtuukokoiselta kaupunkipihalta on ihan kivaakin. Tänään alkavalla syyslomalla sekin homma hoidetaan, ettei tosiaan lumet ehdi päälle. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pian taitavat ensimmäiset suomenkieliset joululehdet kauppoihin tulla. Jotain askartelulehtiä olen jo nähnytkin, mutta en vielä muita.
   Haravointi on mukavaa, kunhan sitä hommaa ei ole liiaksi. Meillä on kohtuullisen kokoinen piha, joten homma on kiinni lähinnä siitä, että saamme aikaiseksi tarttua toimeen. Nyt alkaneella syyslomalla meilläkin olisi tarkoitus laittaa piha talviteloille.

   Poista