lauantai 25. marraskuuta 2017

Ajatukset joulutaajuudelle

Kuukauden kuluttua on joulupäivä. Toisaalta tuntuu, että siihen on vielä (hyvällä tavalla) pitkä aika ja taas toisaalta joulu tuntuu olevan ihan pienen hetken päässä. Ja niinhän se oikeastaan onkin, sillä minulle joulu on aika, joka alkaa tästä viikonlopusta. Viikon kuluttua on ensimmäinen adventtisunnuntai ja tästä eteenpäin Puron varresakin ajatukset kääntyvät lopullisesti jouluisille taajuuksille. Se ei tarkoita ylenmääräistä hössäämistä vaan pikemminkin sellaista leppoisaa jouluttelua ja asian esillä pitämistä.


Ennen joulua on kuitenkin edessä suuret synttärit, kun Suomi juhlii 100 ensimmäistä itsenäisyyden vuottaan. Minusta on ollut hienoa, miten monenmoista juhlaa ja tapahtumaa tähän Suomen juhlavuoteen on sisältynyt ja mitä kaikkea mukavaa tulee vielä tapahtumaan ennen joulukuun 6. päivää. Ensimmäiset itsenäisyysjuhlat vietimme jo viime viikonloppuna, kun olimme lippukuntamme syysleirillä. Kaiken muun leiriohjelman lisäksi vietimme siellä lauantai-iltana itsenäisyyspäivän juhlaa. Pukeuduimme tavallista juhlavammin, meillä oli presidenttipari, joka otti kaikki illan vieraat vastaan ja luonnollisesti "lähetys" selostettiin ja vieraat asianmukaisesti esiteltiin:)Alla olevassa kuvassa on leiripaikan keittiö ennen juhlia... Onneksi meidän ihana keittiön ihmenainen selätti tämänkin sotkun hetkessä. Itsenäisyysjuhlan jälkeen olikin sitten vuorossa uusi sotku.


Menneellä viikolla sitten itsenäisyysjuhlat jatkuivat meidän Nellyn osalta, kun seurakunta järjesti hienot juhlat päiväkerholaisille ja isovanhemmille. Mieluisin juttu taisi olla, kun jokainen juhlavieras sai kotiintuomiseksi aiheeseen sopivan ilmapallon.


Minusta on hyvä, että itsenäisyyden juhlinta ulotetaan koskemaan ihan kaiken ikäisiä. Veteraanit ovat luonnollisesti juhlien kunniavieraita, mutta uskon että jokaiselle ikään katsomatta jää tämä juhlavuosi mieleen, kun on itse päässyt osalliseksi juhlista milloin vieraan, ohjelman esittäjän tai muuten vain järjestelyistä vastaavan roolista käsin. Otetaan siis kaikki ilo irti siitä, että Suomi täyttää sata vuotta! Seuraavia satajuhlia emme ole täällä näkemässä.

2 kommenttia:

  1. Mummu ja pappakin saivat osallistua Nellyn kanssa Kalajoen seurakuntatalolla järjestettyyn upeaan juhlaan.Väkeä oli paljon,joten kutsu oli otettu isovanhempien suunnalla tosissaan.Lapset olivat aitoja ja me "vanhukset" toivottavasti myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paras kiitos järjestäjille onkin se, että väki tulee paikalle, eikä tarvitse tyhjille seinille juhlaa järjestää.

      Poista