lauantai 11. marraskuuta 2017

Antaa talven tulla

Käsivarsia kolottaa ja jalkoja särkee. Päivä ulkoilmassa on tehnyt tehtävänsä ja se tuntuu kropassa. Mutta vielä enemmän tämä päivä tuntuu pääkopassa, sillä joka kerta, kun katson ikkunasta ulos, tulee hyvä mieli. 

Jokaisella meistä lienee asioita, joita ei vain millään tahdo saada aikaiseksi. Yksi maksaa laskut aina myöhässä, toinen palauttaa kirjaston kirjat viikko eräpäivän jälkeen ja kolmas ei saa valokuviaan ikinä järjestykseen. Minulla on monta asiaa, jotka tuppaavat jäämään roikkumaan ja siksi tämä päivä tuntuukin niin mukavalle, kun viimeinkin saimme hoidettua yhden tekemättä jääneen homman kunnialla loppuun.


Nimittäin: Puron varren piha on viimeinkin harvoitu. Juhuu!

Lehdet ehtivät jo kertaalleen peittyä lumen alle ja kerkesin ajatuksen tasolla heittää haravat varastoon ja kaivaa ne sieltä esille vasta ensi keväänä. Mutta  niinpä vain lumet sulivat ihan kokonaan ja kun lämpötilakin on koko ajan plussan puolella, päätimme sittenkin koetella voimiamme haravaa vastaan edes osan pihan osalta. Tekopyhästi aloitimme tietenkin tien puolelta. Tottakai, koska jos homma jäisi kesken, niin kaikki ohikulkijat luulisivat, että meillä on koko piha haravoitu. Mutta niinpä vain jatkoimme ja jatkoimme ja saimme urakoitua koko pihan kuntoon. Olipa vaan mukavaa sytytellä kynttilöitä lyhtyihin hämärässä, kun silmä ei osunut yhteenkään lehtikasaan tai puiden alusiin, joita olisi peittänyt monen sentin pakuinen lehtikerros.


Ei sitä turhaan sanota, että kättensä työn jäljen näkeminen tekee hyvää. 
Talvi, nyt voit tulla.

4 kommenttia:

 1. Hyvä juttu,se on tuo haravointi sellainen ei niin mukava työ ja täällä pienellä paikkakunnalla ihmiset seuraa,josko mokoma työ on saatu tehtyä
  ,Eipä tartte sitten keväällä ponnistella,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nauran niin omalle kuin toistenkin tekopyhyydelle. Naapureiden ajatuksille meidän lehtien haravoinnista en oikeasti uhraa ajatustakaan, mutta kieltämättä tuntuu hyvältä tietää, että keväällä pääsee helpolla.

   Poista
 2. Ihan sama homma meillä lauantaina. Tien varresta se meilläkin tekopyhästi aloitettiin ja peränurkkaan lopetettiin !!
  Puhdasta tuli ainakin vähäksi aikaa. Talviomenapuissa on vielä lehtiä ja melkoinen määrä paleltuneita omenoita. Ne jätetään kyllä kevään hommksi, kunhan tulevat alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavatko paleltuneet omenat kelvata linnuille talven aikana? Ei tarvisi niitä keväällä kerätä....

   Poista