keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kohti pääsiäistä
Kun syksy alkaa hämärtyä, omat ajatukseni alkavat vääjäämättä liikkua jouluisten ajatusten ja fiilistelyn tiimoilla. Tuntuu jotenkin hyvin luonnolliselta sytyttää illalla kynttilöitä, selailla joululehtiä ja kuunnella joululauluja - jo paljon ennen joulukuuta. Mutta miten on sitten pääsiäisen laita? Pääsiäinen on kuitenkin kristillisen kirkon suurin juhla ja joulu tulee vasta pääsiäisen jälkeen, mutta ainakin kaupallisessa mielessä jouluun panostetaan paljon pääsiäistä enemmän. Näin taitaa olla myös aika usein yksilötasollakin.

Itse kuulun valitettavasti siihen joukkoon, joka herää pääsiäisen tuloon palmusunnuntaita edeltävänä päivänä. Kaivan muutamat pääsiäiskoristeet esille ja kylvämme lasten kanssa rairuohoa. Pääsiäispyhiksi kaikki on valmiina, mutta joka vuosi mietin, että olisi mukavaa, jos pääsiäisestä voisi nauttia pitempään. Kristillisen sanoman lisäksi pääsiäinen on samalla myös alkavan kevään ja vuoden valoisimman ajan alkamisen juhla, jota toki soisi juhlittavan pitempäänkin.

Tämä viikko näyttää Puron varresa menevän aika pitkälle sairastelun merkeissä. Pienin on jo parantunut, mutta kun samaa tahtia sairastuu väkeä toisesta päästä on odotettavissa, että tautijaksoa kestää vielä useamman tovin verran. Eilen oli päivällä hyvä hetki, kun lääkitys oli kohdillaan itse kullakin, niin hetken aikaa vaivasi jopa "mulla-ei-oo-mitään-tekemistä"-vaihe. Silloin kaivoin multapussin ja rairuohon siemenet esille ja tytöt saivat kylvää siemenet multaan. Tämä on ensimmäinen kerta ikinä, kun olemme näin hyvissä ajoin liikkeellä pääsiäisvalmistelujen suhteen. Nyt yritän hillitä siementen liikakastelua, sillä Nelly ilmoittautui vapaaehtoiseksi kastelijavastaavaksi ja olisi jo eilisillan aikana halunnut kastella kylvökset ainakin kolmesti.

Tämän päivän vastaavanlaisena "lääke vaikuttaa ja kaikki on hyvin"-vaiheen aikana isommat tytöt kaivoivat netistä esille slime-reseptin ja tekivät omatekoista limaa. Muotivillityset seuraavat toisiaan. Täytyy sanoa, että spinnerit olivat huomattavasti siistimpiä, mutta ehkä slime on sitten luovempaa. Tai mikä nyt sitten on luovaa. Kyllähän spinnereilläkin pystyi tekemään vaikka minkälaisia temppuja, kun ensin opetteli.

Että tämmöisiä juttuja sairastuvalla. Kohti pääsiäistä mennään ja todellakin toivotaan terveempää kevättä.

2 kommenttia:

  1. Oi te ootte jo pistänyt siemenet multaan. Minäkin suunnittelin jo tuota touhua, mutta taitaa mennä viikonlopulle puuhat. Pikaista paranemista sinne.

    VastaaPoista
  2. No joo, tällä kertaa ollaan ajoissa ja se on kyllä ensimmäinen kerta ikinä. Toivottavasti ei nyt sitten liian ajoissa. Ruoho on kasvanut jo pitkäksi. Ettei vain menisi ylivuotiseksi ennen palmusunnuntaita:D Hyvin tekin vielä ehditte.

    VastaaPoista