maanantai 18. kesäkuuta 2018

Päivä Puronvarresa keskiviikkona 13.6.2018



Pitkästä aikaa kirjasin viime viikolla yhtenä päivänä ylös meidän tavallisia arkipuuhia. Iskämies oli lähtenyt edellisenä päivänä työreissulle, mutta me muut olimme kotosalla. Näin sujui toisen kesälomaviikon keskiviikko.

00.40 havahdun hereille. Ulkona on kesäyön kaunis, aavistuksenomainen hämärä ja hiljaisuus joka puolella.
05.15 laitan Epulle tutin suuhun. Ulkona on päivä valjennut. Päätän kuitenkin vielä jatkaa unia.
05.30 nousen ylös, ei sitä unta sen pitempään nyt riittänyt. Keitän kahvia ja kuuntelen niittokoneen ääntä takapihan pellolta. Oma isäni on lähtenyt aikaisin liikkeelle ja niittää heinää illan rehuntekoa varten. Ihana tuoksu tulvii avonaisesta ikkunasta sisään. Niitetty heinä tuoksuu kesälle ja kaikelle muullekin hyvälle.

06.00 aamupalaksi kahvia, rahkaa ja ananaspaloja. Luen samalla blogeja ja selaan instagramia.

07.00 haen postin ja luen lehden. Positiivinen uutinen löytyy, kun luen, että esikoisen tulevaan yläkouluun esitetään hankittavaksi väistötilat kaikille oppilaille.

07.30 Eppu huutelee sängystään, että saisi tulla nostamaan pois. Nellyn uimakoulukaveri tulee meille ja herättelemme yhdessä Nellyn. Lehden lukemisen lomassa tavallaan "unohdin", että neiti pitää herättää ihan kohta. Pukemista, aamupalaa, Pikku Kakkosta, pyykkikone päälle. Sitä tavallista.

08.15 tytöt lähtevät uimakouluun kolmannen kaverin äidin kyydillä. Talo on hiljainen ja mietin, mille ryhtyisin. Eppu leikkii itsekseen. 

09.00 päätän aloittaa makuuhuoneen siivouksen. Lakanat pois. Sopivasti alkaa satamaan, joten petivaatteita ei voi heti viedä ulos. Sade vaikuttaa aika kevyeltä kesäsateelta. Herättelen koululaiset. Tiedän, että loma-aikoina herättely jakaa mielipiteitä, mutta meillä mennään näin.

10.00 ei pitäisi jättää telkkaria auki. Sieltä alkaa Pokka pitää-sarja ja juutuin sitä katselemaan. Väki on suunnilleen herännyt ja syönyt. Homma ei nyt oikein etene.

10.30 sänkyvaatteet on puisteltu. Epulle tulee jo nälkä. Homma seis ja syömään. Isommat järjestelevät omia huoneitaan.

11.00 Nelly kotiutuu uimakoulusta. Lounasaika lopullekin porukasta.

12.00 Eppu päikkäreillä. Oli sen verran kiukkuinen, että piti laittaa aikaisin nukkumaan. Kaksi vanhinta lasta siivoavat myös huoneensa. Lakanoidenvaihto edessä heilläkin. Nanna saa kaverin kylään. Minä laitan pyykkejä kuivumaan.

12.30 Eppu heräsi. Aivan ehdottoman liian aikaisin. Oikeastaan se on ihan omaa syytäni. Unohdin makkarin ikkunan auki ja unohdin sanoa keskimmäiselle isoistasiskoista, ettei ikkunan takana olevalla trampoliinilla saa kiljua. Tiedossa aika varmasti kiukuttelua.

14.30 Nannalta on kaveri lähtenyt. Kuljen edestakkaisin, enkä saa aikaiseksi oikein mitään. Laitan uuden koneellisen pyykkiä pyörimään. Kolme kamaria on nyt siivottu, jääköön loput huomiselle. Eppu kiipeilee ihan joka paikkaan. Onneksi illaksi on tiedossa erikoista ohjelmaa.

15.30 syömme ja siirrymme ulos takapihalle seuraamaan ehkä yhtä tähän astisen kesän mielenkiintoisinta tapahtumaa: rehuntekoa. Siitä on luvassa juttua seuraavassa postauksessa.

16.30 menemme mummulaan ihmettelemään rehunteossa olleita koneita. Samalla illan ulkoilut hoituvat siellä. Jäätelöäkin löytyy.

19.30 tulemme kotiin. Iltapalaa, suihkua ja muita iltatoimia. Isommat jäävät valvomaan, kun laitan pienimmän unille. Lyhyistä päikkäreistä johtuen unta ei tarvitse kovin pitkään odotella.

22.00 talo hiljenee vähitellen. On taas kesäyön aika.

23.50 iskämieskin ehtii vielä tämän vuorokauden puolella kotiin. Päivät tuppaavat venymään. Huomenna "normaali" työpäivä ja sitten taas reissuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti