tiistai 31. heinäkuuta 2018

Heinäkuu lyhyesti


On helteisen heinäkuun viimeinen päivä. Aika tiivistää jotakin siitä, mitä kesän kuumin kuukausi piti sisällään.

H - helle
Ei kai tätä kuukautta voi ohittaa ilman, että puhuu tai kirjoittaa helteestä. Hellettä ja vielä helteisempää, sitä tämä kuukausi on ollut. Onhan se mahtavaa, että useamman säätyypiltä huonon kesän jälkeen saimme lämpimän kesän, oikein oikean kesän. Harmillisesti tätä lämpöä on nyt sitten tullut vähän liiankin kanssa. Minä tykkään lämmöstä, mutta en juurikaan helteestä.

E - Emmy
Vanhin tytöistämme vietti synttäreitään tässä kuusssa. Vietimme myös Emmyn kanssa mukavan päivän kahdestaan shoppailun merkeissä. Mukaan tarttui lähinnä puuttuvia vaatteita ja kenkiä koulua varten. Ja tottakai vähän syömistäkin:) Vanhemmista lapsistakin olisi kiva kirjoittaa enemmän, mutta heillä on oma elämä, joka ei kuulu äidin julkiseen päiväkirjaan.

I - illat
Kesäiltojen kauneudelle ei ole juuri vertaa. Ja mikä parasta, kesäillat ovat kauniita joka paikassa. Ei tarvitse mennä mihinkään kauas niistä nauttiakseen.

N - nenä
Nenä on uusin sana, jonka meidän puolitoistavuotiaamme on oppinut sanomaan. Edelleen hän puhua pulputtaa omaa kieltään varsin paljon. Ymmärrettäviä sanoja ei ole montaa (jos vertaa isompiin sisaruksiin saman ikäisinä).

Ä - ärtymys
Liika kuumuus, ihon jatkuva nihkeys ja helteestä johtuva vetämättömyys laskevat välillä ärsyyntymiskynnyksen kovin matalalle ja sekin ärsyttää.

K - kuumuus
Säätila ansaitsee vielä toisenkin kirjaimen. Jos et ole vielä huomannut, niin ulkona on aika kuuma.

U - uiminen
Monivuotinen talviturkki on heitetty lähimpään järveen. Lämmintä oli.

U - ulkoilmaelämä
Pihalla on viihdytty niin paljon kuin mahdollista. D-vitamiinivarastot ovat täydentyneet nyt luonnollisella tavalla.

Ja huomenna on sitten elokuun vuoro. Aikamoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti