lauantai 30. marraskuuta 2019

Adventin aattona



Edellisen kerran adventinaattoa vietettiin 365 päivää sitten. Tuntuu ihan uskomattomalta, että vuosi on vierähtänyt siitä, kun fiilistelin edellisen kerran alkavaa joulunaikaa ja sitä kutkuttavan mukavaa tunnelmaa, joka valtaa mielen aina tähän aikaan vuodesta. Kaikki joulunauhan ihanat helmet ovat vielä edessäpäin. Ensi yönä tasan puolenyön aikaan Jouluradiosta kajahtavat Hoosiannan sävelet ja sitä aion tänäkin vuonna kuunnella. Tänä vuonna Hoosiannan esittäjäksi on valittu räppäri PastoriPike, joten odotettavissa on varmasti jotakin ei-niin-perinteistä versiota Hoosiannasta. En tiedä pitääkö ottaa pienet iltaunet sitä ennen vai sinnittelenkö hereillä vaikka väkisin;D Nykyään iltaisin väsyttää aika tavalla enemmän kuin ennen. 

Uskomattomalta tämä kaikki tuntuu siksi, että vuosi on mennyt hyvin nopeasti. Niin paljon on tapahtunut edellisen adventin jälkeen. Huomenna alkava joulukuu tulee myös pitämään sisällään paljon kaikenlaisia tapahtumia. Otan päivän kerrallaan ja odotan kaikkea tulevaa joulumielellä.

Tänään illalla  nautein jouluostoksista. Tarkoitan myös mitä kirjoitin. Joulunaikaan kaupoissa voi välillä olla aika kaoottinen meininki, mutta suosittelen kokeilemaan lauanatai-iltaa. Iso peukku sille. Vein esikoisen ripariryhmänsä nuorteniltaan ja sen sijaan, että olisin välissä ajanut kotiin, ajoinkin kauppoihin. Kuuden jälkeen lauantai-iltana väkeä oli liikkeellä jonkin verran, muttei missään tapauksessa tungokseen asti. Joka puolella sai kierrellä kaikessa rauhassa ja se oli aivan aidosti mukavaa. Jouluostokset ovat olleet täysin alkutekijöissään, mutta nyt sain ne hyvälle alulle. Koska emme aio hankkia mitään suuria lahjamääriä, oli mukavaa, kun löysi pukinkonttiin jotakin sellaista, jota lahjan saaja oikein kovasti toivoo.

Täällä kotona kynttilät ovat valmiina odottamaan huomista aamua ja sytyttämistä. Yllä olevassa kuvassa loistaa kynttilöistä tehty risti kotikirkkomme portailla. Viime tiistaina meillä oli partiossa uusien sudenpentujen ja seikkailijoiden lupauksenantotilaisuus. Räntäsateesta huolimatta kynttiläristi loisti kauniina ja jouluisenakin.

Adventti sanana tarkoittaa odottamista. Samalla kun adventtiaika odotetaan joulua, tuntuu että joulu on kuitenkin jo tässä. Ei valmiina, ei täydellisenä, mutta kuitenkin läsnä ja olemassa.

Kuuntele...
Tiukuja voit jo kuulla,
Joulu on jo porraspuulla.
Sytytä kynttilä, hiljenny tovi,
avaa Joululle ovi.

(www.birgitmummu.vikki.fi)

Oikein hyvää alkavaa adventin aikaa jokaiselle lukijalle!

2 kommenttia:

  1. Onpa hieno tuo kynttiläasetelma kirkon portailla. 24 kynttilää, kuten adventtikalenterissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilöiden määrä oli puhdas sattuma. Itse hoksasin sen vasta tämän kommentin luettuani.

      Poista