sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Marraskuinen viikko



Loskaa, räntää ja harmautta. Näihin kolmeen sanaan voisi halutessaan tiivistää kaikki marraskuun viikot. Mutta toki näihin viikkoihin mahtuu paljon muutakin ja nyt ajattelin kertoa, millainen on ollut oma viikkoni.

Maanantai 11.11.
Tämän viikon maanantai ei ollut ihan perusmaanantai, sillä perheen iskämies aloitti virallisesti ensimmäistä päivää uudessa työpaikassa. Epävirallisesti hän oli tehnyt jo muutamia työjuttuja, joten aivan alusta ei tarvinnut ensimmäisenä päivänä aloittaa. Oma maanantaiaamuni oli hyvin tavallinen. Nuorimmainen hoitoon ja sitten töihin. Koululaiset selviävät tällä hetkellä kotona aivan kiitettävästi keskenään ja se on suuri ilon aihe joka päivä. Töiden jälkeen pienellä kiireelllä kotiin ja pikaisesti perheelle ruokaa ääntä kohti. Pintapuolista siivousta ja sitten onkin aika joka maanantaisten laulutreenien. Tällä kertaa treenit kestivät tavallista pitempään, sillä meidän lauluyhtyeestä tehtiin lehtijuttu, joka tietysti vei oman aikansa. Harjoituksen alla on monta joululaulua, joiden kanssa riittää työtä, jotta ne saadaan esityskuntoon. 

Tiistai 12.11.
Hoitopaikan kautta töihin. Kuopus ei olisi halunnut pukea, joten oma vääntönsä oli siinä, että pihalle päästiin. Iltapäivälllä kotiin ja illaksi partioon. Partioon lähtivät myös kolme lasta. Nämä alkuviikon illat tuppaavat meillä olemaan aika tavalla täysiä. Illalla ehdittiin onneksi koko perhe syömään yhteistä iltapalaa.

Keskiviikko 13.11.
Tämä aamu oli tavallista työteliäämpi, sillä puoliso lähti omaan työhönsä paljon meitä muita aikaisemmin ja kaikki aamuhommat jäivät minulle.  Tämä ihan siitä syystä, että minun iltatöiden vuoksi hän tulee töistään normaalia aikaisemmin. Hoitoon ja töihin ehdittiin ja tänään jatkoin itse päivätöiden jälkeen "kakkostyötäni", jossa teen satunnaisia iltavuoroja aina silloin tällöin. Tänään oli keskimmäisen lapsen partio ja he menivät tutustumaan ja käymään savusaunassa. Itse kotiuduin vasta siinä vaiheessa, kun lapset olivat jo sängyissä. Pikaisesti ehdin kuulla savusaunakuulumiset ja koulujutut. Nuorimmainen oli jo untenmailla. Uni antoi omalla kohdallani odottaa itseään, vaikka väsy silmiä painoikin.

Torstai 14.11.
Loppuviikko alkaa näkyä aina torstaisin. Nuorimmaisen herääminen on työläämpää kuin alkuviikosta, mutta taas selvittiin hoitoon ja töihin ajallaan. Vaikka talviset ajokelit eivät ole niitä kaikken mukavimpia, tykkään työmatkastani, jonka aikana kuuntelen radiota, joululauluja tai sitten ihan vain hiljaisuutta. Lehtijuttu lauluyhtyeestämme julkaistiin tänään ja päivän aikana tuli muutamia positiivisia viestejä aiheesta. Kyllähän se hyvältä tuntui ja itsekin olimme juttuun kovasti tyytyväisiä. Työpäivän jälkeen vaihdoin taas kakkostyöhön ja illalla ajelin kotiin hirvittävässä lumituiskussa. Lunta tuiskutti siihen malliin, että onnistuin käyttämään lähes tunnin työmatkan ajamiseen. Lapset olivat jo nukkumassa, kun tulin kotiin. Rentoutumista iltaan toi iso kasa vanhoja joululehtiä, joista kummini luopuivat. Niissä riittää fiilistelyä koko joulukaudeksi.

Perjantai 15.11.
Hyvin normaali päivä. Kahden pitkän työillan jälkeen oli mukava nähdä perhe hereillä. Siivousta, kaupassakäyntiä, pyykkäystä, sellaista normaalia perjantaipuuhaa. Esikoinen lähti kavereidensa kanssa yöksi mökille. Lähikaupungissa olisi ollut joulunavajaistapahtuma, mutta emme lähteneet sinne ollenkaan.

Launtai 16.11.
Iskämies lähti aamusta metsähommiin ja minä lähdin kuopuksen ja tyttöjen kanssa käymään mummulassa. Iltapäivällä ei tarvinnut laittaa ruokaa ollenkaan, kun kävimme metsästysseuran tarjoamalla hirvisopalla. Hyvältä maistui! Illaksi iskämies lähti töihin, vanhin tyttö meni vuorostaan kaverille yöksi ja me muut vietimme koti-iltaa saunan ja herkkujen parissa.

Sunnnuntai 17.11.
Lunta satoi koko aamupäivän. Ensi viikoksi on luvattu lämpöasteita, joten liukasta tiedossa. Minulla oli pyhäkouluvuoro aamupäivällä, keskimmäinen lapsi kävi kaverinsa synttäreillä ja iltapäivällä pyörähdin lähikaupungissa vaateostoksilla. Kun riittävän kauan välttelee vaatekauppoja, löytää itsensä tilanteeta, ettei töihin ole kuin  kaksi sopivaa vaatekertaa ja se ei nykyisellä pyykinpesutahdilla tahdo riittää millään. Näin sunnuntain alkuillasta täytyy katsetta suunnata jo kohti tulevaa viikkoa. Mitä menoja itse kullakin on? Mitä syödään? Kenellä on kokeita? Onko koulussa jotakin erityistä? 

Toivottavasti teillä muillakin on ollut hyvä viikko.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut puuhakas viikko! 😅

    Itse olin jossain oudossa pöpössä perjantain: kauhea päänsärky niin että kun päätä vähän käänsi, tuli pahoinvoiva olo. Sitä on jatkunut tänäänkin, mutta menin silti töihin, kun oli lyhyt päivä. Nuorimmainenkin tuli uudelleen kuumeeseen, vaikka toissaviikon oli jo flunssassa. Eilen oli Tiernapoikakeikat ulkoilmatapahtumassa, että sai varmaan vähän kylmää. Meilläkin nuo nuorimmatkin ovat jo niin isoja, että ovat enimmäkseen illat harrastuksissa ja pärjäävät itsekseenkin, niin minullakin on kakkostyö, johon menee välillä iltoja ja lauantaipäiviä. Vastapainoa varsinaiselle päivätyölle. 😀

    VastaaPoista
  2. Huh heijaa, mikä viikko. Lukiessakin jo alkoin hirvittään. Onneksi tellä on niin mahtavan omatoimiset lapset.

    VastaaPoista