lauantai 8. joulukuuta 2012

Takapihalla tapahtuu osa 3


Jatkokertomus takapihan tapahtumista jatkuu.
Terassi valmistui jouluksi, niin kuin luvattiinkin.
Joulukoristelaatikot haettiin esille 
ja niiden keralla kului lapsilla tovi jos toinenkin. 
Ulos menevä "kuusi" sai hetkellisesti koristeet ylleen.


Ulkokuusen virkaa on jo monen vuoden ajan menestyksellisesti toimittanut pajukehikko,
jonka ympärille on kiedottu havuköynöksiä ja valoja. 
Kauempaa katsottuna se näyttää paremmalta...:)
Nyt saatiin takapihallekin lisävaloja ja lyhtyjä, 
joita ei tietenkään voi koskaan olla liikaa...
Pimeän keskellä valot lisääntyvät.
Huomenna syttyy toinen adventtikynttilä.

6 kommenttia:

  1. Hieno kuusi! Ja upeasti koristeltu tuossa ekassa kuvassa ♥ Tehtiin äidin kanssa viime vuonna näitä kuusia kaksin kappalein, ja kauniita olivat. Ja mikä parasta: tuota pajukehikkoa voi todella kierrättää vuodesta toiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää olen ollut myös yllättynyt, miten kivan näkösen "kuusen" tuosta pajuhäkkyrästä saa. Kuvat tuossa yllä ei näytä ollenkaan niin hyviltä, mitä se oikeasti on. Ja tosiaan, pienellä vaivannäöllä saa monivuotista tavaraa:)

      Poista
  2. Hienolta näyttää tuo paju-havuköynnöskuusi! Mä oon periaatteesta vähän vastustanut keinokuusijuttuja ja muita, mutta niin vain meiltä lastenhuoneesta nyt löytyy juurikin muovikuusi, hups. Järki-ihmisenä ajattelin, että sepä ei ainakaan varista, voi olla huoletta pitkänkin aikaa esillä, ei haittaa vaikka kaatuilee, voi käytää uudestaan vuodesta toiseen, koristeetkin ehkä pysyy paremmin kuin normikuusessa, ei tarvi kastella jnejne. Ja niinpä semmoisen hankin! Toki meille oikea kuusi tulee olkkariin jouluksi, mutta lastenhuoneeseen tuo muovikuusi tuntuu olevan aivan passeli. Ja sehän piti toki heti koota ja ennen kaikkea KORISTELLA! Koristeina lapset käyttivät mm. pompuloita, pantoja, pinnejä, pojena, vessapaperirullia ja kaikkea muuta mitä leikkihuoneesta sattui löytyä. Hauskan näköinen tuli! Itsenäisyyspäivän kunniaksi tosin otettiin nuo koristeet pois ja laitettiin tilalle lippunauha ja josko jouluaatoksi sitten jotain ihan oikeita koristeita.

    t.Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovikuusi puolustaa paikkaansa hyvin. Meillä lapset toivoo myös kuusta omiin huoneisiin, enkä oikein tiiä, miten saisin ne luopumaan ajatuksesta. Totuus on, ettei niitten huoneisiin mahdu kuusta, ei ainakaan tyttöjen huoneeseen. Ja ajatus joka puolelle varisevista neulasista, kuusen kaatumisesta yms. ei oo kovin innostava.

      Tuo koristelu tuntuu olevan "se juttu". Meilläkin Emmy varsinkin sai kulumaan tosi tosi pitkän ajan, kun koristeli tuota pajukuusta ennen kuin se sitten taas riisuttiin ja vietiin ulos. Ja koristeiksi tosiaan kelpaavat kaikki minkä saa riippumaan tai muuten vain aseteltua oksille.

      Poista
  3. Tuo pajukuusi juttu onkin aika kätevä ja kivan näköinen. Mikä parasta sitä pajukehikkoa voi hyödyntää joulun jälkeen sitten muutenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy tunnustaa, etten oo moneen vuoteen jaksanut ottaa noita havuköynöksiä irti siitä kehikosta. Joka joulu vain "pörhötän" niitä tuuheammaksi ja joulun jälkeen kuusi pistetään sellaisenaan varastoon odottamaan seuraavaa joulua.

      Kesällä tuommoiseen kehikkoon olisi kiva laittaa jotain kukkia, jotka kasvattaisivat köynöstä. Eipä nuo kyllä niin paljoa maksa, että vois hyvin hankkia kesää varten toisen...

      Poista