perjantai 1. maaliskuuta 2013

Saanko esitellä...

alkaneen maaliskuun kunniaksi Herra Tunkin.

Täällä sitä uiskennellaan ja asutaan.
 Tämän näköinen kaveri ei ole aikaisemmin tainnut blogini sivuilla esiintyäkään.
Kaveri on kilpikonna nimeltään Tunkki.

"Mitäs siellä kuvailet?"
 En ole ihan varma siitä, onko Tunkki herra vai rouva, 
mutta itse olen sen aina mieltänyt herraksi,
joten herrana pysyköön.

Ruokailun ajaksi Tunkki nostetaan vesisaaviin, jossa saa napsia mm. tuorekurkun palasia ja pakastettuja katkarapuja
 Tunkki ei asu meillä,
vaan anoppilassa,
joten siellä käydessä aina tapaamme.

Kilven kuviointia
 Tunkki on rauhallinen persoona.
Tykkää uiskennella omassa altaassaan/terraariossaan 
ja välillä kiipeää laakealle kivelle lämmittelemään lampun alle 
tai muuten vain seurailemaan maailman menoa lasiseinän toisella puolella. 
Valokuvaamisesta Tunkki ei tykännyt ollenkaan,
vaan säpsähteli salaman välähdystä.
Samaten pikku kätösten läiskähdykset altaan lasiseinää vasten näyttävät ärsyttävän sitä
(onko tuo nyt mikään ihme, 
en minäkään tykkää, jos joku hakkaisi meillä ikkunoita koko ajan).

Mitenkäs on, blogini lukijat, löytyykö teiltä erikoisia lemmikkejä, 
vai niitä ihan tavallisia?
Yhtään en kyllä niitä ns. tavallisia lemmikkejä (kissat, koirat, kanit) väheksy.
Meillä ei asu yhtään eläintä,
mutta jos asuisi, niin hyvin perinteistä lemmikkilinjaa edustaisivat.

7 kommenttia:

 1. Meillä ei asu edes villakoiria. ;) Tänään just kuopus (vaihteeksi) alkoi kinuta itselleen lemmikkieläintä, mutta mieli muuttui, kun kerroin kaikki lemmikkieläimen haittapuolet (täytyy siivota pissat ja kakat häkistä, hiekkalaatikosta tms., haisevat pahalle jne. ;) ). Lopulta kuopus päätyi siihen, että jos otettaisiin akvaariokala. Se olisikin varmaan ainoa, jota meillä voitaisiin allergioiden puolesta pitää, mutta jotenkin mua ja isäntää ei houkuta sekään. Mitenkähän allergisoiva tuollainen kilppari olisi? Mulla on kyllä siitäkin kokemusta, kämppiksellä Kaustisella oli tapana päästää kilpparinsa joskus kylppäriin jaloittelemaan, eikä ollut kovin kiva käydä vessassa samaan aikaan... ;) Taidetaan tyytyä ihan vain noihin vihaisiin lintuihin ja pahoihin possuihin, niissä on riittävästi hoitamista! :D

  VastaaPoista
 2. Mun käsittääkseni kilppari ei ole allergisoiva eli sen puoleen varmasti ihan hyvä lemmikki. Sivusta seuranneena sanoisin, että kilpikonnasta on vähemmän vaivaa mitä kaloista. Tosin, ei sen kanssa voi kyllä oikein mitään tehdäkään (ei kyllä voi kalojenkaan).

  Kylppäri on varmasti hyvä jaloittelupaikka kilpparille, kun sieltä ei pääse karkuun. Oon kuullut, että jos tuon otuksen päästää esim. kesällä pihanurmikolle, niin se menee yllättävän nopeaa vauhtia karkuteille.

  Luulen, että mekin tyydytään lemmikkiosastolla vihaisiin lintuihin ja possuihin:) Suurin koirakuume puron varresa on sillä, joka on niille eniten allerginen eli isoimmalla meistä.

  VastaaPoista
 3. Tunkki on aika erikoinen ja persoonallinen eläin :) Hienoltahan tuo näyttää, mutta voi olla, että en ihan heti tuommosta eläintä ottais :D tosin makuasioita on monenlaisia, ja hyvä niin :)

  VastaaPoista
 4. Kun aloin lukemaan tekstiä niin ajattelin heti, että voi sentään ootteko hankkinut eksoottisen kotieläimen :) Mutta sehän ei teillä asunutkaan. Aika otus on kyllä ja taitaapi elääkkin aika vanhaksi nuo otukset.

  VastaaPoista
 5. Voiko Tunkkia käyttää tunkkina? Aikamoinen otus.. kun erityisen eläinrakkaaksi ole koskaan osoittautunut, ei tämä olio sitä asiaa kyllä yhtään auta. Mutta kiva jos siitä on jollekin iloa. Mukavaa alkanutta hiihtistä Puron varteen!

  VastaaPoista
 6. No minä kans katoin että nytkö teille on tuommonen muuttanu mutta ei sittekään :-) Täytyy sanoa että ite kierrän kaukaa kaikki matelijan näköiset ja pidän enemmän kaikista hellyyttävän näköisistä lemmikeistä. Tosin meilläkin asui kotona allergisia niin minkäänlaisen hoidosta ei oo kokemusta ja Juholla on henkinen lemmikkieläin-allergia :D

  Maija

  VastaaPoista
 7. MaiMa: Makuasioita on tosiaan monenlaisia. En määkään tiiä haluaisinko välttämättä ihan noin eksoottista lemmikkiä meille asumaan, mutta ihan kiva Tunkin touhuja on seurata silloin, kun sen näkee.

  Hilu: Itekin tajusin vasta jälkeenpäin, että olin tehnyt tuon postauksen ihan vahingossa niin, että siitä saa aluksi sen kuvan, että meille on muuttanut kilpikonna. Kyllä ne taitaa elää tosi vanhoiksi. Ovat niitä harvoja lemmikkejä, jotka saattavat elää pitempään mitä omistajansa.

  Outi: Ei taida Tunkista olla tunkiksi. Sen kanssa pitää olla varovainen, ettei se esim. putoa, jolloin kilpi halkeaa ja sen jälkeen eläin on pakko lopettaa. Mukavaa "hiihtistä" töiden merkeissä sinnekin!

  Maija: Minä tykkään kans enemmän sellaisista lemmikeistä, joita voi silittää. Tai kyllä tuota Tunkkiakin voi, mutta minä en ole koskaan siihen uskaltanut koskea;) Meillä on isännällä koirakuume, mutta en tiiä voidaanko sitä toteuttaa, kun isäntä itse on se pahiten allerginen tässä talossa.

  VastaaPoista