keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vihertää, vihertää

Rairuoho kuulunee monen pääsiäisen aikaan samalla tavoin 
kuin suklaamunat, pajunkissat tai mämmi.
Puronvarren pääsiäisruohot laitettiin Nannan synttäreitä silmälläpitäen kasvamaan
hyvissä ajoin ja nyt niistä on saatu nauttia tavanomaista pitempään.

Kastelun unohtaminen ei ole ollut mahdollista.
Suurempi "ongelma" on tainnut olla liikakastelu.

Mutta nyt vihertää komeasti 
ja ajatukset suuntautuvat vihreän myötä kevääseen 
päivä päivältä enemmän.

Lasipurkista näkee hauskasti, miten juuret hakevat paikkansa.

Näin jatkuu hiljainen viikko.
Mukavaa päivää jokaiselle täällä vierailevalle. 
 

9 kommenttia:

 1. Onpa upeita rairuohoja! Minäkin innostuin, että pitäähän sitä pienelle Helmille pääsiäisruoho ja tiput laittaa. Vaikka ei hän taida niistä vielä mitään ymmärtää :)

  VastaaPoista
 2. Voi onko teijän pikkuisen nimi Helmi vai onko kyseessä "bloginimi"? Minä yritin vuosi sitten ehdottaa, että Nelly saisikin nimekseen Helmi, mutta perheen toinen osapuoli ei sille oikein lämmennyt. Helmi on joka tapauksessa nätti nimi, oli sitten virallinen- tai "työnimi".
  Ja tokihan sitä pitää rairuohot pienelle istuttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Helmi on oikea nimi. Pitänee kehitellä bloginimi erikseen.

   Poista
 3. Täällä on kasvatettu ohraruohoa, mulla on ollut yleensä tavoitteena palmusunnuntaiksi saada jo vihreää, monesti senkin vuoksi, että olen töissä tarvinnut rekvisiittana ruohoa ehkä jo ennenkin palmusunnuntaita. Hassua vaan, kun molemmat pojat kylvivät pussillisen, niin J:n ruoho kasvoi tosi nopeasti, mutta S:n ruohosta vain puolet kasvoivat samaa tahtia kuin isoveljellä, ja toinen puoli alkoi orastaa vasta viikon päästä. No, ehtii kasvaa pääsiäiseksi kuitenkin nekin, jotka vasta nyt ovat alkaneet päätään työntää esille. Kivaa pitkästä aikaa kasvattaa ohraruohoa, se näyttää kivalta, vaikkei sitä leikkaisikaan, kun taas rairuoho alkaa repsottaa rumasti, jos ei sitä välillä lyhentele.

  Riikan tytöllä on kyllä kaunis nimi, kehun sitä nyt tätä kautta, jos vaikka Riikka käy lukemassa! :) Ihanaa, kun laitetaan vanhoja perinteisiä nimiä lapsille. :)

  VastaaPoista
 4. Lisää onnitteluja Riikalle ja Helmille myös täältä vanhemmalta kaartilta,Hengessä on oltu mukana,kun lasten kautta on tietoa saatu,voimia pienen hoitamiseen.Tuosta rairuohosta vielä,että mummulassakin on saatu nauttia lastenlasten kylvämästä ruohosta.Kiitokset sinne kylväjille.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin kasvaa ohraa suurimmaksi osaksi. Joihinkin astioihin kylvettin sekoitusta. Tuo ohra on melkeinpä kivempi pääsiäisruoho, koska se tosiaan on tukevampaa ja näyttääkin nätimmältä, vaikkei sitä leikkaisikaan.

  Ja kun kerran alkaa kylvämään, niin sitähän kylvää niin kauan kuin siemeniä riittää. Tässä tapauksessa riitti mummulaan asti:)

  Toivottavasti Riikka huomaa kommentit täältä.

  VastaaPoista
 6. Hyvinhän teillä o ruohot kasvanut. Minusta meillä oli jotenkin kitukasvusta mutta onneksi vihertävät kuitenkin:-) kommentoin kans Riikalle ihanasta Helmi nimestä:-) tosi ihana nimi.

  VastaaPoista
 7. Hilu: Pääasia, että vihertää. Ei haittaa, vaikkei niin rehottaisikaan:) Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista