tiistai 9. heinäkuuta 2013

Jänis istui maassa

mutta tämä jänis ei torkkunut yhtään:
 Eräänä aamuna tällainen kaveri loikki meidän pihalla.
Pysähteli siellä täällä ja söi apilaa.
Tervetuloa pupu-jänönen vastakin meidän pihalle,
kunhan jätät päärynäpuut rauhaan.

p.s. Kuva on ikkunan läpi otettu, 
eikä meidän ruoho oikeasti ole noin pitkää...

7 kommenttia:

 1. Oi tentäs tu on tulonen <3 :D Päärynäpuu?? Kasvatetaanko teillä päärynöitä? hmyy.. kuulostaa jännältä

  VastaaPoista
 2. Meillä on kaksi päärynäpuuta, mutta ne on vielä sen verran uusia, ettei niiistä satoa oo saatu. Kovasti meille on luvattu, että ne menestyy näillä leveysasteilla ja satoakin pitäisi olla tulossa. Ainakin ne ovat näiden parin vuoden aikana pituutta kasvaneet. Aika näyttää, mitä niistä tulee...

  VastaaPoista
 3. Jänöjussihan se siinä. Ehtivätkö lapsoset nähdä sen? Pupu Tupunan kaveri taitaa olla tuo. Jos kaveri intoutuu useamminkin teidän pihalle, kannattaa harkita päärynäpuiden verkottamista. Ihan vaan kaiken varalta...

  VastaaPoista
 4. Kyllä lapset ehtivät Pupu Tupunan kaverin nähdä. Sen verran pitkään se pihalla pompahteli. Päärynäpuut verkotetaan talveksi, mutta nyt luotan siihen, että maasta löytyy paljon muutakin syötävää, ettei sen tarvi meidän puita natustella.

  VastaaPoista
 5. Voi kun mielenkiintonen tuo päärynäpuu. Mistä olet moisen ostanut? Mulla on kirsikkapuussa muutamia kirsikoita ja ihme kyllä säilyivätkin vaikka kaivuri kävi perkkaamassa marjapuskien välit ja samalla mun kukkapenkin ja aivan luvalla.

  VastaaPoista
 6. Päärynäpuut on ostettu Agrimarketista ja siellä töissä oleva puutarhuri oli sanonut, että niiden pitäisi tuottaa satoa myös näin "pohjoisessa". Tämä taitaa olla kolmas kesä, kun ne meillä ovat. Satoa ei vielä ole tulossa, mutta kovasti ovat taimesta kasvaneet, eivätkä talvisäistä ole huonoa tykänneet.

  Kirsikkapuut kuulostaa hyviltä. Eikös niissä oo kauniit kukat keväisin?

  VastaaPoista
 7. Kukat on komeat ja puu ollut ainakin 20v. jänöt tekivät tuhoja ja juuresta poikki sitte kasvoi pensaaksi nyt muutamana vuonna ollu kirsikoita ja kun vielä saisi oikein kunnolla kukkimaan, mutta minähän en tunnetusti hoida niitä mitenkään. Täytyypä harkita päärynäpuuta.

  VastaaPoista