torstai 18. heinäkuuta 2013

Koulutauluja

Olen tainnut täällä ennenkin mainita,
että minusta vanhat koulutaulut ovat kauniita.
Tällaiset taulut löysin kotiseutuviikon kirpparilta:
orava ja mökki
 Nämä taulut tuovat mieleen omat kouluajat.
Eipä tuollaisia kaunokirjoituskirjaimia enää taideta opettaa.
Ensin suunnittelin laittavani nämä leikkimökkiin,
mutta toistaiseksi ne saavat olla esillä täällä sisällä.
Kehyksetkin ovat vielä hakusessa.
Jälleen kerran tuli hyvä mieli kirppispöytien koluamisesta.
Suosittelen!
Lämpimästi.

6 kommenttia:

 1. Taitolaji tuo kirppisten koluaminen. Tuntuu, että yksi jos toinenkin tekee löytöjä. Pitäisipä kokeilla itsekin. Hienoja koulutauluja löysit jälleen. :)

  VastaaPoista
 2. Upeita ja nostalgisen näköisiä tauluja! Fantastinen löytö.

  Kirpparilöydöistä täytyy sen verran sanoa, että jokunen vuosi sitten tein löydön kirpparilta; Väinö Linnan pellavakantisen, kuvitetun kirjasarjan Täällä Pohjantähden alla. Kaikki kolme osaa, erinomaisessa kunnossa. Kirjasarjan arvon päälle tosin myyjä ei ollut ymmärtänyt. Tietääkseni tämän arvo on nykyään n. 40-50 euroa.

  Miten sitä sanotaan -Toisen 'roska' on toisen aarre.

  Aurinkoista viikonloppua puronvarteen.

  VastaaPoista
 3. rakastan kirppareiden koluamista minäkin ja mitä kaikkea sieltä löytyykään :)Parasta just nää vanhat jutut...

  VastaaPoista
 4. Hienoja tauluja. Ja tuo kaunokirjoitus on kyllä minusta paljon kauniinpaa kuin nykyinen. Varmasti on ollut syynsä, että kirjoitustyyliä vaihdetaan, mutta minun silmääni miellyttää tämä versio.

  VastaaPoista
 5. On hyvä että näitä vanhoja juttuja on joku säilyttänyt ja näin niistä pääsevät nauttimaan jälkipolvet.Joskus tuntuu,että ihmiset heittävät roskiin aivan liian herkästi tavaraa.Mistä jälkipolvet saavat tietää,miten täällä ennen elettiin,jos dokumentit on tuhottu.Kieltämättä säilytysongelmia on tiedossa,jos kaiken säilöö,mutta yllättävän moni esim.70-luvun tavara on jo nyt lähes antiikkia.Sanonta "aika tavaran kaupihtee"pitänee paikkansa vielä tänäänkin.

  VastaaPoista
 6. Täällähän oli paljon kommentteja. Kivaa:)

  Riikuska:
  Suosittelen ehdottomasti kirppiskierrosta mitä pikimmin. Jos haluat kirppisseuraa näillä kulmilla, olen mieluusti vapaaehtoinen, kun seuraavan kerran tänne suunnalle tulette.

  Anonyymi:
  Asia on juuri näin: toisen roska on toisen aarre. Olitpa tehnyt mahtavan löydön tuon kirjasarjan muodossa. Aurinkoista viikonloppua sinulle myös!

  Suvi:
  Kiva, kun olet löytänyt tiesi blogiini:)Meitä kirppiskärpäsen puraisemia taitaa täältä löytyä aikamoinen liuta.

  Outi:
  Minustakin tuo entinen kaunokirjoitus on kaunista. Mutta olihan siinä aika paljon "turhia" koukeroita, kun oikein maalaisjärjellä rupeaa ajttelemaan.

  Mummuliini:
  Arvelen, että monikin säilyttäisi vanhoja tavaroita huomattavasti nykyistä enemmän, jos varastotila sallisi. Puron varresa podetaan samaa ongelmaa, kun ei meinaa nykyhetkenkään tavarat mahtua kunnolla.

  VastaaPoista