sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Härkäviikot ja reikäleivät

...vai miten se sanonta menikään,
kun tulee puhe joulunpyhien jälkeisestä ajasta?
Sillä taidetaan kuitenkin tarkoittaa tätä aikaa,
kun joulu on enää muisto vyötäröllä 
ja arki pyörii eteenpäin tuttuja uomiaan,
eikä kovin mitän erikoista ole näköpiirissä.
Tuttua, turvallista ja ehkä vähän tylsääkin.


Pimeys, joka ainakin allekirjoittaneet sai totaaliselle nollatasolle,
on rahtusen väistynyt lumikerroksen tieltä.
On se kyllä jännä, miten jo aivan ohutkin kerros lunta, 
saa kaiken näyttämään ihan toisenlaiselta. 
Viime yönä ihailin kuuta ja yöllistä TALVImaisemaa.
Kaunista, pitkästä aikaa.
Mikä ei kuulu joukkoon?
Kulunut viikko on pitänyt sisällään maailman tavallisimpia asioita:
koulua, töitä,harrastuksia, vähän sairastelua, siivousta ja pyykkäystä.
Kuusi riisuttiin koristeista torstaina ja sen myötä mieleen hiipi haikeus, 
joka iskee jokaisen joulun jälkeen.
Lapsetkin olivat mietteissään, 
pitääkö tässä kokonainen vuodenkierto odottaa ennen uuden kuusen tulemista.
 Mietimme, mitä kaikkia asioita tähän vuoteen mahtaakaan mahtua, ennen uutta joulua.
Muusta ei ole varmuutta, jos elää saamme, 
niin ainakin olemme ensi jouluna vuoden verran vanhempia.
Vielä ei pääse potkuttelemaan.
Ulkona satelee lunta ja pakkastakin on.
Ehkä olisi syytä pukea väki pihalle.
Mukavaa sunnuntai-iltapäivää kaikille!

13 kommenttia:

 1. minä tein jo aamu-varhain kävely-lenkin rantaan ja metsään,ihanaa,kun on lunta hiukkasen ja pakkastakin sopivasti...pulkat ja potkurit oottavat vielä kelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä, vielä ei potkurin alla kuulu muuta kuin kivien rahinaa. Mutta jospa tässä vielä potkuttelemaan pääsisi:)

   Poista
 2. kyllähän se aina mietteliääksi pistää että miks joulu on vaa kerran vuojesa, mutta ennen seuraavaa joulua ehtii tapahtua palio mukavia asioita :) ekana mulle tullee mieleen reilun kahenkuukauen kesäLOMA :)
  arkisista ja tavallisista oloista hyvää viikkua puron varteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää kyllä edes haluaisi, että joulu ois usiamman kerran vuojesa. Se joulun jälkeinen haikeus jotenkin kuuluu asiaan. Arkista ja tavallista viikkoa myös sulle! Ne on molemmat hyviä asioita.

   Poista
 3. Minusta on ihanaa palata tavalliseen arkeen. Kuusi on riisuttu, mutta muutama tonttu istuu edelleen kirjahyllyssä. Aivan kuin ne olisivat piiloutuneet katseeltani laittaessani joulua takaisin laatikkoon, etteivät halua mennä sinne. :) Teillä on ihanan talvisen näköistä! Täällä taitaa olla hiukan ohuempi lumikerros, mutta toivon sen paksuuntuvan pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jouluvalot vielä ikkunoissa. Halusin jättää ne pimeyttä torjumaan:)
   Tuo blogin uusi "otsikkokuva" on viime vuodelta. Tämän vuoden lumitilanne ei ole vielä noin mittava.
   Parin tontun sopiikin jäädä vielä kirjahyllyyn kurkkimaan. Hyppäävät laatikkoon sitten vähän myöhemmin:)

   Poista
 4. Lauantaina meidänkin kuusi vietiin pois. Vähän harmitti, kun se jo rupesi selvästi kasvamaan eikä tiputtanut ollenkaan neulasia. Noin sentin pari jokaisen oksan ja varsinkin latvan kärjessä oli pihkaista pullistumaan, josta varmaankin viikon sisällä olisi tullut esiin vaalean vihreät vuosikasvaimet. Niistähän olis vaikka salaatin ja teen pyöräyttänyt heh. heh. Kaikella on kuitenkin määräaikansa niinkuin tiedämme. Hyvää ja tervettä härkää ja reikäleipää torttujen ja piparien jälkeen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tekee ihan hyvää päästä ruotuun kaiken syömisen, juhlimisen ja yleisen velttoilun jälkeen. Meidän kuusessa alkoi myös löytyä noita pullistumia, mutta eivät sitten kerenneet puhjeta vuosikasvaimiksi kuitenkaan. Härkiä ja reikäleipiä teillekin! :)

   Poista
 5. Meidän kuusessa oli tosi nätit jo muutaman sentin vaaleanviihreät uuden kasvun ihmeet.Muutamaa maistoin ja niitä olisi ihan hyvin voinut syödä.Oikein säälitti kuusen puolesta viedä se ulos pakkaseen.Mutta "aika aikaa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin"ruukasi äitinikin sanoa kun joku asia oli jätettävä elämässä taakse ja jatkettava eteenpäin.Joten jatketaan ja nautitaan talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän niistä vuosikasvaimista ois sitä teetä tehty? Jos ois älynnyt, niin ois leikannut niitä talteen:) No, teillä kuusi kasvaa joka vuosi, joten tässä on nyt vuosi aikaa opetella kuusenkerkkäteen valmistusta.

   Poista
 6. Voi, oisipa joku keittänyt ne kuusenkerkkäteet! :D Näen jo sieluni silmin nämä siskokset oksasaksien kanssa versoja napsimassa. Monenmoista säilöntärojektia on ehdittykin kokea. Tässäpä olisi uutta ajatusta ensi loppiaseksi ;) Nyt pitää joulupuuhin valita siihen kahtoin, että on potentiaaliset teeainekset kasassa joulun jälkeen.

  Härkäviikot ja reikäleivät ovat ihan mukavaa juhlan jälkeen, Jotenkin joulun jälkeen tuntuu aina siltä, että pimeys on nujerrettu ja kevättä kohti mennään, vaikka sinne matkaa melkoisesti onkin. Mukavaa alkavaa arkiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Ihanan raikas uusi blogi-look!

   Poista
  2. Hei tuossahan on ideaa! Ens loppiaisena pidetään talkoot ja keitetään kuusenkerkkäteetä tai ainakin kerätään kuusien vuosikasvaimia ja kuivataan niitä teeksi ja sitten jaetaan koko suvulle:D Siitä voisi tulla samanlainen legenda kuin niistä kuuluisista munkinpaistotalkoista:)

   p.s. Kiitos kehuista. Tuli tästä ainakin vähän talvisempi-look, jos ei muuta.

   Poista