keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Nollataso

Nollilla on.
Niin kuin kuvasta näkyy.
Oma olo.
Yleinen mieliala.
Mutta tästä on suunta ylöspäin.

Täällä ei ole tapahtunut mitään kauheaa.
Kaikki on hyvin.
Mutta ulkona on pimeää, 
eikä pimeys ole vielä koskaan tuntunut näin ikävälle. 
Minähän olen ollut suuri "pimeyden ja hämärän puolestapuhuja" aina.
Tule jo valo.

Auttaisikohan, jos nimeäisi pimeyden uudella tavalla?
Meillä on leikkieläimiä, joiden joukossa on iso ja komea sonni.
Hieman pelottava ja kunniotusta herättävän oloinen, 
niin kuin sonnit oikeassakin elämässä.
Jostakin syystä Nelly on nimennyt tämän sonnin Kisuksi.
Eihän sellaista voi pelätä,
jota toinen kutsuu lempeästi: "Tule tänne, lakas Kisu!"

Onko siis uusia nimiehdotuksia tuolle ulkona vallitsevalle säätyypille?
 

13 kommenttia:

 1. Miten ois "vesiliukumäki"? :) Ylhäältä tulee sitä vettä, ja kaikki tien pinnat on yhtä liukumäkeä. ;) Ainakin täällä: toissayönä satoi paksusti lunta, tänään taasen tipsottaa vettä, eli se eilinen lumi on taas jäänä maan pinnassa. Mää oon alkanut jo tottua siihen, että aina sataa vettä, kun mää käyn vesijumpassa (en siis sateessa vaan ihan uimahallissa ;) ), mutta kylläpä tuolla pystyy pyöräilemään sateesta ja liukkaudesta huolimattakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot sää hurja, kun uskallat pyöräillä. Multa on pyörä jäänyt varastoon ensimmäisten liukkaiden tultua. Sulat tiet tuolla nytkin on, mutta empä vaan oo osannut kaivaa pyörää esille, kun tuntuu niin väärältä ajankohdalta. Pitkään estin Kasperia menemästä pyörällä kouluun ennen kuin tajusin, että siellä ihan oikeasti on sula tie. Vettä sataa nytkin.
   Mutta tuo vesiliukumäki ois ainakin hyvin kuvaava sana tähän hetkeen.

   Poista
  2. No jos autoton ja kävelyrajoitteinen meinaa päästä käymään jossain, niin ei oikein oo muuta vaihtoehtoa kuin se pyörä... Bussilla tietty pääsee kauemmas, mutta johonkin lähikirjastoon, kauppaan tms. ei edes bussilla pääse, tai on liian lähellä. :) Mut Oulu ei ole suotta tunnettu pyöräilykaupunkina, täällä on pyörätiet paremmassa kunnossa kuin autotiet, eli hiekoitettuna! :) Tänään piti autotien vartta mennä pikkumatka, niin jopas oli liukasta, mutta pyöräteillä ei mitään hätää.

   Poista
 2. Kiletämättä syksy on tuntunut pitkältä ajalta ja olen tässä ehtinyt miettiä, että hypätäänköhän sitä suoraan kevääseen ja talvi jää välistä. Juuri nyt taivaalta sataa jotain valkoista ja säätiedotukset lupailevat miinusasteita seuraavan viikon ajaksi. Tykkään talvesta, lumen narskumisesta kenkien alla, kirpeästä kelistä. Jokohan se nyt tulisi ja pääsisi lumihommiin. :) Niin, millähän nimellä tätä lumetonta aikaa kutsuisi, jos se kestää. Mustaa kun on niin eikös musti ole hellittelynimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musti kuulostaa pehmeältä ja mukavalta. Hyvä nimiehdotus siis:)
   Minäkin tykkään talvesta, joten kyllä sitä ainakin hetken aikaa saisi kestää. Ja joka tapauksessa tämän vuoden kunnollinen talviaika ei ole pitkä. Nyt täällä on lunta maassa ja rapiat kymmenen astetta pakkastakin.

   Poista
 3. Katselin tänään ulkoilmaa kappelin ikkunasta, enkä huomannut muutosta aamukymmenen ja iltapäivän neljän välillä. Harmaata usvaa joka puolella. Keksin sille uuden nimen: Pariisinsumu. Kuulostaa paljon eksoottisemmalta. Ostin äsken kaupan ale-hyllystä joulusuklaata. Säälihän niitä olisi ollut sinne jättää happanemaan. Mukavaa pariisinsumuista perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisinsumu... runollinen ilmaisu suorastaan. Aika ihana:) Ei tuota päivää oo yöstä erottanut viime aikoina mikään. Nyt täällä lunta maassa, joten jospa se tästä vähän valostuisi.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Anteeksi tunarointini kommentin kanssa! Tuo pariisinsumu- eikä sentään paratiisinsumu, kuten ensin kirjoitin, on ihan helmi ilmaus!! Heti tuntuu pimeyskin paljon siedettävämmältä. Täälläkin on kyllä nyt pakastunut ja lunta tupruttaa. Nyt taisi talvi viimein tulla. Jes!

   Poista
  4. Kiva, jos teillekin Tiina on talvi tullut. Minä oon makustellut tuota pariisinsumu-ilmausta nyt muutaman päivän ja se tuntuu erittäin hyvältä sanalta.Pitää ruveta sitä ihan kunnolla käyttämään:)

   Poista
 4. no,etpä oo ainut johon tuo pimeys ja harmaus on vaikuttanut,toivottavasti nyt menee paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tekee ihmeitä jo pienikin kerros valkoista maan pinnalla:) Kiitos, nyt menee paremmin.

   Poista