sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Päivän ylimääräinen tunti

Tänään on aikaa ollut tunti enemmän kuin tavallisesti. Minusta on aina ollut mukavaa herätä talviaikaan siirtymisen jälkeisenä sunnuntaiaamuna, koska silloin takuuvarmasti herää aikaisin. Vaikka aamusella tihuutti sadetta, päätin käyttää "ylimääräisen tunnin" siihen, että lähdin käymään kävelylenkillä. Aamuhämärissä ja vielä pyhäaamuna tehty kävelylenkki on siinäkin mielessä mukava, että saa takuuvarmasti kävellä omassa rauhassaan. Tykkään myös katsella talojen pihoilla palavia lyhtyjä ja loppuvuotta kohti ne vain lisääntyvät. Sade ei ollut kylmää, ainoastaan syksyistä. Ajatukset seilasivat menneen ja tulevan välillä ja hetkittäin huomasin käveleväni niin, etten edes ajatellut mitään. Rentouttavaa.
 Syysloman viimeiseen päivään on kuulunut pyhäkoulua niin lapsilla kuin äidilläkin. Iltapäivällä sain "ekstempore"-idean ja lähdin pyörähtämään lähikaupungin kirpparilla, yksin itseni kanssa, koska tuleva viikko tietää taas sitä, että niitä rauhallisia hetkiä yksikseen ei juurikaan ole tiedossa. Ja en vain voi sille mitään, että minä tarvitsen aina välillä niitä pieniä hetkiä itsekseni. No, en tiedä oliko siellä kirpparilla kovinkaan rauhallista, sillä joka paikka kuhisi väkeä. Toisaalta, syksyinen ja harmaa sää on mitä parhain syy pieneen shoppailuun, joten ei mikään ihme, että väkeä oli liikkeelä. 
Ja en minäkään aivan tyhjin käsin kotiin lähtenyt.
Nellylle löysin kahdet kengät, joihin neitokainen mieltyi välittömästi.
 Näillä sopii joulun ajan juhlissa ja muutenkin pikku jaloilla tepsutella (salama tekee tepposet, kengät eivät ole oikeasti kuluneet ollenkaan). Toiset kengät olivat mallia "talviset hienostelukengät". Käyttökertoja niille tuskin kovin montaa tulee, mutta muutaman euron hinnalla oli mukavaa ostaa jotakin omaa tuolle nuorimmaiselle, 
joka niin kovin usein (=jatkuvasti) saa kulkea siskoilta perityissä vaatteissa ja kengissä.
Ja mitä silmäni näkivätkään eräässä myyntipöydässä: 
vanhoja joululehtiä muutaman kymmenen sentin kappalehintaan!!
 Lienee turhaa edes mainita, että ostin kaikki ne, 
joita minulla ei vielä ollut:)
Joskus materia tekee onnelliseksi. Tänään oli sellainen päivä.
Hyvää pyhäiltaa ja alkavaa uutta viikkoa!

18 kommenttia:

 1. Vitsin kikare mikä lehtilöytö! Sullahan ei toki noita joululehtiä ennestään olekaan ;-P Minä, joka yleensä kaivan joululehdet esiin joulukuussa, olen kohta selannut läpi kaikki omistamani sellaiset. Tänä vuonna "en aio ostaa yhtään uutta joululehteä" -päätöstä en edes kuvittele tekeväni. Onnittelut kirppislöydöistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. tiesitkö, että blogisi epäilee jälleen kommentoijia roboteiksi? Tiedotan tämän siltä varalta, että asia ei ole tarkoituksella niin. Ei se toki haittaa yhtään, mutta mainitsenpa kuitenkin.

   Poista
  2. Kipaiseppa kirppiksellä sinäkin, tiedä vaikka suakin odottaisi siellä joululehtiläjä. Ja jos ei odota, niin sitten kauppaan, tosin siellä joululehtivalikoima on vielä aika suppea.

   Kiitos tiedosta. Mullapa ei oo mitään tietoa siitä, että kommentoijia epäillään taas roboteiksi. Eli siis tarkoitatko, että tänne kommentoidakseen täytyy naputella joku koodi ja vasta sitten kommentti julkaistaan? En oo kyllä sellaista asetusta lisännyt, vaan pikemminkin aion yrittää sen heti miten poistaa.

   Poista
  3. Juu, "todista, ettet ole robotti" ja numerosarja on kirjoitettava ja sitten vasta viesti julkaistaan. Monessa blogissa on se ja eikä se haittaa mitään, mutta arvelin sun olevan tietämätön asiasta, kun sellaista ei aiemmin ollut.

   Poista
  4. Mistäköhän se johtuu? Tarkistin blogin asetukset ja ne on edelleen siten, ettei sanavahvistusta tai mitään numerosarjoja tarvitse kirjoittaa. Osaisiko joku viisaampi kertoa mistä on kyse?

   Poista
 2. Pakko laittaa tänne teille pohojalaisille iloksi jotain hauskaa savolaisista. Sain kirjastosta myöhästymisilmoituksen, jossa lukee näin:
  " Voe tokkiinsa! Nyt on laenas hujahtanna myöhään ja maksun puolelle. Elä ennee väkötä vuan tuo hetj laenat kirjastoon, nii ee pahemmaks piäse. Kirje ota mukkaas!

  Myöhään jiäneittein taksat: 1. muestutus 1 eoro/laena. Yhellä kertoo laenojaan pallaattavalta ee koskaan oteta ylj kahtakymmentä eoroo. Velekoo jos on ylj 10 eoroo rätkäätettään laenaaskielto.

  Jos oot kerennä jo ennen kirjettä töytyyttee laenas takaisin ja maksoo poekkeen niin eepään sitte mittään. Kaekki on sillo kunnossa. Ootko kirjeestä erj mieltä? Poekkee kirjastoon tae soeta. Selevitettää asiat."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voe tokkiinsa:) Peittoaa mennen tullen "lainasi on myöhässä, olkaa hyvä ja palauttakaa aineisto mahdollisimman pian"-liirumlaarumit.

   Poista
  2. Outi, sun pitää tehä blogi!! :D sain päivän naurut! :D

   Poista
  3. Oon MaiMa sun kanssa ihan samaa mieltä. Outin blogia odotellessa:)

   Poista
 3. Tuttua tuo, että nuorimmaiselle haluaa välillä jotain ihan omaa. Meilläkin kolmannen pojan silmät loistaa, jos saa valita jonkin vaatteen ihan itse, eikä ole veljeltä peritty :) Pari joululehteä ostin itsekin viikonloppuna. Toinen odottaa vielä lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kaikin tavoin käytännöllistä, edullista ja ekologista, että tavaroita ja vaatteita kierrätetään, mutta kyllä se silmien loiste on aina ihan omanlaisensa, kun lapsi saa jotakin vain ja ainostaan itselleen. Yllättävän pienenä nuo hoksaavat, mikä on uutta (meidän tapauksessa kirpparitavarat lasketaan "uusiksi") ja mikä siskoilta saatua. Toisaalta välillä on sitten niinkin päin, että pienemmät oikein odottavat, milloin he saavat isommilta jonkun kivan paidan tms. itselleen.

   Poista
 4. Sinullahan on ollut oikein mukava syysloma päättäjäispäivä. Talviaikaan on siirrytty ja työviikko taas kolokuttaa. Hyvää sellaista sinne puron varteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä on ollut hyvä päivä. Hyvää työviikkoa myös sinne suunnalle!

   Poista
 5. Piti tulla oikein kokeilemaan,josko tässä oon muuttunut robotiksi.Olen muissakin blokeissa törmännyt moiseen,vaikka ennen ei oo ollut.Saa nähä miten mulle käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten ollut enää mitään robottiepäilyjä enempää kuin ebolakaan:)

   Poista
  2. No hyvä, mitä lie tämä blogger juonii. Itse en tykkää noista sanavahvistuksista, joten en haluaisi niitä omaan blogiinikaan, kun ei niille toistaiseksi ole mitään todellista tarvetta ollut.

   Poista
 6. mummu metsän takaa27. lokakuuta 2014 klo 19.06

  voi miten ihania lehti löytöjä. Sukuvikahan se nuo joululehdet ja -kirjat on. Kyllä on pitänyt kaivaa esille ja pari uuttakin on tulossa. Mutta kaikista parhaita on ne jotka on tosi vanhoja.Voi ihana joulu ja parasta tämä odotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukuvika:) Mutta onneksi tämä joululehtihöperyys ei oo mitenkään kovin paha vika. Eilen taas sorruin lehtihyllyllä....

   Poista