lauantai 25. lokakuuta 2014

Syysloman sillisalaatti

Kohta on syysloma viikko mennyt, nopeasti niin kuin olettaa saattaa. Kuten alkuviikosta kirjoittelinkin, meillä ei ole ollut mitään kovin ihmeellisiä suunnitelmia tämän viikon varalle. Ja kun ei liikoja suunnittele, niin silloin mennään ruuanlaittoperiaatetta "mitä kaapista löytyy" käyttäen. Tuloksena on aika mukava sillisalaatti pieniä tapahtumia ja asioita viikon varrelta. Loputtomien kotitöiden lista on ehkä vähäsen lyhentynyt viikon aikana, keskiviikkona vietimme oikein loma lomaa ja pulikoimme koko perheen (ja aika monen muun) kanssa kylpylän kuohuissa. Auton takapenkit olivat täynnä väsynyttä porukkaa ja osalla unet jatkuivat vielä kotonakin:
 Erityisen mukavaa on ollut, että nyt on ehtinyt touhuta sellaisiakin juttuja, joihin yleensä ei ole aikaa. Kasper opasti minua pleikkarin saloihin ja kuten kuvasta näkyy, harjoittelemista vaatii vielä. Rehellisesti sanottuna olin yllättynyt siitä, miten vaikeaa virtuaalisen traktorin ajaminen (ja sen tiellä pitäminen) voikaan olla.
 Ja koska jouluun on enää parisen kuukautta aikaa, on ollut kiva uppotua uuteen "Kaikkien aikojen joulu"-lehteen. Minulla on yleensä tapana tilata vuosittain joku joululehti itselleni ja tässä oli tämän vuoden tilaus. Taattua laatua, kauniita kuvia ja joulun tunnelmaa. Muutenkin olen kaivanut aikaisempien vuosien joululehtiä esille ja selaillut niitä. Minulle joululehtien ja -blogien lukeminen on erittäin mieluista puuhaa syksyisin. Suurin osa lehtien tarjoamista ideoista ja vinkeistä jää lehtien sivuille ilman toteutukseen pääsyä. Minä nautiskelen muiden kauniista kodeista, ruokaohjeista ja tunnelmasta. Kauppareissulla huomasin jo toisenkin joululehden ilmestyneen, mutta sen jätin kuitenkin hyllyyn... ainakin toistaiseksi:)


Syksyn ensimmäinen riisipuurokin tuli keitettyä tänään. Paras kiitos tuli Emmyltä ja Nannalta, jotka olivat pihalla tekemässä räntälumesta lumilinnaa ja tulivat läpimärkinä sisälle. Ovelta kuului: "Täällä tuoksuu ihan joululta":) 
Vaikka kyllä meillä keitetään riisipuuroa muulloinkin kuin jouluna. Se on hyvää ja siitä tykkäävät kaikki, joten se ei ole mikään varsinainen jouluruoka Puron varresa. Mutta jokin siinä tuoksussa saa ajatukset kuitenkin jouluun suuntaamaan.
 Että tämmöinen sillisalaattisyysloma meillä. Ja eihän tämä ole vielä edes lopussa. Nyt lähden sytyttelemään tulet muutamaan lyhtyyn tuonne ulkona lotisevaan vesisateeseen, sitten toiset tulet saunan kiukaan alle ja lauantai-ilta alkakoon.
 

4 kommenttia:

 1. Sillisalaatti lomailureseptinä kuulostaa hyvältä. Räntää on rätkinyt täälläkin ja työmatkoilla oli mennen tullen jossakin kohtaa tiet jäässä. Mukavaa pyhäpäivää sinne jouluntuoksuiseen tupaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä sataa enään vettä ja lumetkin on lähteneet. Mukavaa pyhäpäivää sinnekin, taitaa töiden merkeissä mennä?

   Poista
  2. Itse asiassa mulla ei tällä kertaa mene vaan vapaillen. Viime tiistailta piti siirtää vapaa ja laitoin sen tähän. Oiva pyhäaamu ja kellotkin muistettiin tällä kertaa kääntää ;)

   Poista
  3. No ei vapaapäiväkään huonolta kuulosta:) Ja hienoa, te ootte selvästi kehityskelpoisia yksilöitä, kun nyt kellotkin kääntyi ajallaan:D

   Poista