sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Minun "beroccani"

Serkkuni pohdiskeli tässä jokin aika sitten omassa blogissaan, mitkä ovat niitä asioita, jotka antavat virtaa elämään. Toinen juo aamulla Beroccaa, toinen vannoo liikunnan nimeen ja kolmas jonkun muun. Tästä aiheesta innostuneena ilmoitin varastavani postausidean ja mietin nyt, mikä on minun "beroccani".

Voimanlähteitä on monenlaisia riippuen siitä, puhutaanko elämän perimmäisistä asioista ja tarkoitusperistä vai pysytelläänkö astetta kevyemmällä tasolla. Minä ajatellin listata nyt niitä kevyemmän tason virtalähteitä, jotka antavat minulle lisäpotkua päivään. Lista ei ole mikään paremmuusjärjestys, koska tilanteesta ja päivästä riippuen, lisävirtaa saa eri asioista.

#1 Kahvi 
Kyllä, olen kofeiiniriippuvainen ainakin jollakin tasolla. Jos en aamulla juo kahvia, ohimoilla sykkii jomotus jo ennen lounasta. Herään mieluiten ennen lapsia, jotta saan istua hetken aikaa kaikessa rauhassa kahvikuppini kanssa ennen päivän töihin tarttumista.

#2 Kirjat
Minulla on aina kesken vähintään yksi kirja. Tykkään kohtuullisen kevyestä lukemisesta. Lukeminen on minulle ennenkaikkea viihdyttävää, ei niinkään sivistävää tekemistä.

#3 Kohtaamiset
Tykkään ihmisistä, vaikka välillä sitä rauhaa ja hiljaisuutta kaipaankin. Päivän ja viikon mittaan tapahtuvat kohtaamiset ovat mukavia. Kohtaamisilla tarkoitan kaikenlaista sosiaalista kanssakäymistä: viestejä, puheluita, kasvokkain kohtaamista. Myös tämä bloggaus on eräänlaista kohtaamista. Jokainen tänne jätetty kommentti tuntuu mukavalta ja samoin tykkään lukea muiden blogeja. Tuttujen ihmisten blogeja lukiessa kohtaaminen tuntuu toki suuremmalta verrattuna aivan tuntemattomien blogeihin.

 #4 Oma aika
Kaksi ensimmäistä kohtaa liittyvät läheisesti omaan aikaan. Olen siinä mielessä onnekas, että meillä lapset ovat aina menneet nukkumaan niin, että illalla on ollut mahdollisuus ottaa hetki omaa aikaa. Vähän samaan tapaan kuin aamulla kahvikupin ääressä aloitan päivää, illalla on mukava istahtaa hetkeksi esim. telkkarin ääreen tai mennä saunaan ja nollata päivä siellä.

Tällaiset asiat tuovat virtaa kevyellä tasolla. Haluaisin kovasti, että tähän listaan voisin lisätä liikunnan, mutta.... valitettavasti se on edelleenkin minulle aikamoista pakkopullaa. En tiedä miten oppisin siitä tykkäämään.

Nyt haen kuitenkin kupin kahvia;)

6 kommenttia:

 1. niin,kohtaamista tämäkin,blogissa kirjoittelu ja kommentointi :) Joskus ois ihan oikeasti kiva tavata livenäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää järjestää jonkinlainen blogitapaaminen:)

   Poista
 2. Jokaisen kannattaa pitää tiukasti kiinni omasta berocca-kapselistaan! :) Meillä näyttääkin olevan monta yhteistä beroccaa. Unohdin omastani musiikin - se on yksi tärkeä berocca, jota tulee nautittua joka päivä. Ja pian tuleekin esiin se taivaan oma iso berocca, aurinko! Beroccaista viikonloppua sinne teille kaikille puron varren väelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meillä on monta yhteistä beroccaa. Ja myös minä unohdin omasta listastani musiikin, se jos mikä voimaannuttaa. Virtaa teidän viikkoon myös!

   Poista
 3. Hyvät berocat, noihin voi kyllä yhtyä. Täällä on vietetty todellista berocca-viikonloppua kun mummu ja pappa ovat olleet ammana ja sain tehtyä monta puuhaa. Tsemppiä uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti viikonlopusta saivat kaikki omalta osaltaan berocca-annoksen.

   Poista