tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivänä

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille blogin lukijoille! 
Melkoisessa paukkupakkasessa on tätä Suomen juhlapäivää vietetty. 
Ei meinannut aamulla lippua tankoon saada, kun naru oli niin jäässä.


Tämä päivä alkoi kirkosta jumalanpalveluksella ja itsenäisyyspäivän juhlalla. 
Partiolaiset olivat mukana lippuairueina, Emmy yhtenä heistä. Päällimmäisenä jäivät mieleen ajatukset kodista, uskonnosta ja isänmaasta. Vanhoja, mutta yhä voimassaolevia ajatuksia. Ja kaiken perustana tietenkin kiitollisuus vapaasta maasta. Ajattelen niin, että vaikka välillä meillä suomalaisilla on hyvinkin erilaisia näkemyksiä asioista, niin olemme kuitenkin varsin yksimielisiä siitä, että vapaa ja itsenäinen maa on ison kiitollisuuden arvoinen asia.


Ilta sujuu perinteisin menoin. 
En itse ainakaan osaa ajatella, että olisin itsenäisyyspäivän iltana kotona 
enkä seuraisi Linnan juhlia. 
Vähän herkkuja ja pientä naposteltavaa pöytään.  
Rauhaisaa juhlapäivän jatkoa!

2 kommenttia:

  1. En tiedä onko missään muussa maassa tällaista vetonaulaa itsenäisyyspäivän iltana,että kansa seuraa sankoin joukoin kättelyä /1800vierasta) vuodesta toiseen ja ostaa vielä seuraavana päivänä irtonumerolehtiä joissa samat mekot ja mahdolliset mokat ovat pikauusintana.Nytkin oli tullut taas kaikkien aikojen katsojaennätys.Niin sitä vaan minäkin istuin kuin tatti ja katselin seremoniaa.Ehkä se on sitä jonkinasteista tirkistelyn halua,mene tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää arvelen, että suomalainen tapa viettää itsenäisyyspäivää isoksi osaksi telkkarin ääressä, johtuu ainakin osittain siitä, että itsenäisyyspäivä on joulukuun pimeänä aikana. Jos viettäisimme tätä päivää heinäkuussa, se olisi luonteeltaan todennäköisesti ihan eri tyylinen.

      Poista