lauantai 3. joulukuuta 2016

Tuoksuja

Minulla on mielessäni pieni haave, että ehtisin kirjata tänne ylös jokaisena joulukuun päivänä jonkun ajatuksen tai jouluisen puuhan, jota päivään on mahtunut. Mikään joulukalenteri tästä ei tule, koska luvassa ei ole mitään "takuuvarmaa" päivittäistä postaamista, eikä muutenkaan mitään sen kummempaa punaista lankaa postausten sisällöstä. Mutta itselle olisi hauska jättää pieni muisto tämän vuoden joulukuun touhuista. Nähtäväksi jää miten hyvin aikomus käy toteen...

Tänään talo on täyttynyt hyvistä tuoksuista: lanttulaatikosta ja tuoreista sämpylöistä. Lanttulaatikon tuoksun hyvyydestä voidaan olla montaa mieltä. Käytännössä Kasper teki laatikot valmiista lanttusoseesta, mutta yökkäili vedet silmissä soseen hirvittävää hajua. Ja minusta se toi niin joulun tuntua koko tupaan:) 


Nuo kauppojen valmiit juuressoseet ovat kyllä verrattomia apuja laatikoiden valmistuksessa. Niiden ohjeilla kuka vaan osaa tehdä joululaatikot itse, kotiin tulee hyvä tuoksu (niin, tämähän taisi olla myös makukysymys) ja kuitenkaan ei tarvitse keittää ja kuoria juureksia itse. Työläin vaihe jää välistä, joten tällainen puolikuntoinenkin jaksaa ne tehdä. Tosin, jollekin se on juuri se joululaatikoiden juttu, että tehdään kaikki työvaiheet alusta alkaen, mutta minulle sopii oikein hyvin oikaista se keitä-ja-kuori- vaihe kokonaan. Ja tuoreiden sämpylöiden tuoksua ei varmaan kukaan moiti.
 Nyt kutsuu sauna ja muut lauantai-illan puuhat. 
Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Totta puhut. Sen jälkeen ku hoksasin nuo valmiit sose-pussit, innostuin itsekin niitä laatikoita tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka vuosi tulee uusia makuja sose-pusseihin. Nyt on semmonen mieli, että voisi kokeilla jotakin ihan uutta makua joulupöytään.

      Poista