tiistai 1. elokuuta 2017

Blogimietteitä

Kesän alussa suunnittelin kirjoittavani tähän virtuaaliseen muistokirjaani paljon ja usein. Ajattelin jättäväni tänne monet muistot meidän perheen kesätouhuista. Kesä ei ole vielä lopussa, mutta heinäkuu on ja sitä myötä suurin osa kesästä ja jouduin toteamaan, että olen kirjoitellut tänne blogiin vähän ja harvoin. 

Loppujen lopuksi aika monet asiat tässä elämässä menevät jotenkin toisin mitä etukäteen suunnitteli, niin pienet kuin isotkin asiat. Blogi kuuluu niihin pieniin asioihin ja kesän edetessä ja pesuhuoneremontin sen myötä, on täytynyt tunnustaa tosiasiat, ettei aikaa ole läheskään niin paljon mitä haluaisi sitä olevan. Kirjoittaminen on siis jäänyt lähes kokonaan.

Jossakin vaiheessa mietin, että lopetan tänne kirjoittamisen tykkänään. En siksi, etten tästä enää tykkäisi, vaan siksi, että ehdin tehdä tätä niin harvakseltaan. Joskus blogitaipaleen alkuaikoinan ajattelin tätä jonkinlaisena virtuaalisena päiväkirjana, mutta sellainen tästä ei tullut koskaan. En kirjoita tänne kuin pienen raapaisun Puron varren elämästä, hyvin valikoidun raapaisun, eikä sillä kirjoittamisella ole päiväkirjan kanssa mitään tekemistä. Lähinnä tämä on eräänlainen pienien hetkien muistokirja. Oikeaa päiväkirjaa kirjoitan ihan muualle kuin tänne. 


Lopettamisajatusta päässäni aikani pyöriteltyäni totesin, etten taida kuitenkaan lopettaa. En halua lopettaa. Jollakin tavalla minussa on tarve kirjoittaa jonnekin niin, että sen tekstin voivat muutkin lukea ja tämä blogi pysyköön edelleenkin sellaisen tarpeen alustana. Luin kerran erään suomalaisen psykologin (nimi on karannut mielestä) haastattelun, jossa hän sanoi, että ihmisellä on tarve tulla ja tehdä itsensä näkyväksi. Minusta se oli hyvin sanottu ja ainakin itsessäni tämän tarpeen huomaan. Voimme olla ja elää pitkiäkin aikoja ilman, että kunnolla huomaamme itseämme taikka toisiamme, eikä se tietenkään ole hyvästä. Se, miten meistä itse kukin itsensä näkyväksi tekee, vaihtelee toki ihmisen mukaan. Arvelisin näkyväksi tekemisen olevan aika monen kohdalla ihan jotakin konkreettista tekemistä: maalaamista, käsitöitä, musiikkia, rakentamista, korjaamista, leipomista, hoitamista (ihmisten tai eläinten) tai kuten minulla, kirjoittamista. Jos minun täytyy sanoa esim. mielipiteeni jostakin asiasta, mietin ensin miten sen kirjoittaisin ja sanon sen vasta sitten. Tämä siis sellaisissa tilanteissa, että olen sanomassa jotakin harkittua;) Möläytykset ovat sitten asia erikseen.

Niinpä jatkan aina silloin, kun aikaa on. Ehkä jo huomenna tai vasta ensi viikolla. Mutta jatkan, koska päässä pyörivät ajatukset on tavalla tai toisella saatava ulos. Minä en osaa niitä ulos piirtää, en säveltää, en tavaraksi rakentaa. Minun on ne sanoiksi saatava.


Ilahdun joka kerta, kun huomaan, että joku on täällä käynyt kirjoittamaani lukemassa. Joku lukee uteliaisuuttaan, toinen mielenkiinnosta, kolmas tavan vuoksi, neljäs ehkä hieman hymähdellen, että siellä se PeePee taas jotakin koittaa selittää. Mutta kuten sanoin, minulla on tarve tehdä itseni näkyväksi kirjoittamalla, kiitos kun kävit tämän lukemassa:) 

Hyvää alkanutta uutta kuukautta! Eläköön elokuu!

p.s. Ai mitenkä nuo kuvat liittyvät tähän postaukseen? Eivät mitenkään. 
Räpsyjä heinäkuun ajalta, ihan tästä kotipiiristä.

14 kommenttia:

  1. Kovin tuttuja ajatuksia. Oma blogitaukoni kesti useamman kuukauden...En silti raaskinut luopua blogista. Kirjoitan, kun ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se menee. Kun sormet ovat näppäimistöllä kotonaan, ei kirjoittamista voi kokonaan lopettaa.

      Poista
  2. Mä ymmärrän täysin sun pohdintojas. Toisaalta ettet oo ehtiny kirjoittaa,sulla on käsityötä pikku- miehessä.
    Kirjoita kun siltä tuntuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin aion tehdä. Kirjoitan, kun ehdin. Harmittaa vain, kun haluais kirjoittaa monin kerroin enemmän. Mutta nyt on tämmönen aika, jossakin vaiheessa aikaakin on enemmän.

      Poista
  3. Pistin juuri laatikollisen mansikoita pakkaseen viipaloituna ja hivenen sokeria sekaan ripotellen. Mustikkametsässä kävin kääntymässä ja totesin, etteivät ole vielä kypsänä kuin ylimmäiset marjat. Litra syömämarjoiksi ja ehkä reilun viikon päästä voi pomia talvea varten. Olivat muuten isoja ja hyvälaatuisia ne poimitut. Eli sama kaiku on askelten. Suulla taitaa tarve olla moninkertainen meihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mansikoiden menekki on sellainen, että ne loppuvat kesken riippumatta siitä, kuinka paljon niitä on pakkasessa. Vadelmia tulee omalta pihalta ja ihan mukavalta näyttävät satonäkymät tällekin kesälle, jahka nyt rupeaisivat kypsymään. Saa nähdä selvitäänkö me edes piirakkamarjoja metsästä poimimaan. Pakkaseen menevät mustikat on tilattu. Mielellään sitä maksaa, kun joku viitsii poimia.

      Poista
  4. Älä vain lopeta, sun jutut on kirjotettu aina sillä sävyllä että loppuun päästyä on aina hymy huulilla(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Olishan se aika kamalaa, jos tekstin luettuaan pääsis itku:D

      Poista
  5. Lukijat kiittävät jos jaksat jatkaa. Puhelimella kun nykyisin tulee blogeja luettua niin kommentointi jää aika vähälle, mikä on epäilemättä blogin pitäjälle epämotivoivaa, mutta silti iloitsemme jokaisesta uudesta postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan jatkan. Postaustahti vain muistuttaa yli-ikäistä etanaa. Tiiän itekin sen, että puhelimella blogeja lukiessa kommentointi kynnys on moninkertainen verrattuna siihen, kun/jos koneen ääressä istuu ja lukee. Ja lukijalla on täysi vapaus lukea ilman kommentointiakin, se on selvä. Vaikka eipä sitä käy kieltäminen, kommentit ovat aika iso motivaattori kirjoittamiseen.

      Poista
  6. Täälä myös yks aktiivilukija ilmoittautuu. Minusta tätä on kiva käyä lukemasa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla:) Sekin on mukavaa, että jätät aina välillä jäljen käynnistäsi. Meillä oli viikolla tosi mukava päivä, johon sunkin kolme vanhinta lasta liittyivät. Hyvää elokuun jatkoa teijän perheelle!

      Poista
  7. Tuttuja ajatuksia. Ihanaa, että jatkat! Puronvarsi on mun lempipaikka. Blogi on vain yksi osa tätä palasteltua arkea, enkä itse jaksa ottaa stressiä kirjoitustahdista tai raapustusten laadusta - ovat mitä ovat, silloin kun ovat ja silloin kun siltä tuntuu :) Lukijan vastuulla, kuten Savossa sanotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla se stressi tulee lähinnä siitä, että aivan aidosti ja tosissani haluasin kirjoittaa ihan itseni vuoksi enemmän, mutta tällä hetkellä rahkeet eivät tämän kummempaan riitä. Aika näyttää, venyvätkö rahkeet tällä saralla suuremmiksi. Mutta aivan kuten sanoit, raapustukset ovat mitä ovat, lukija vastatkoon omasta puolestaan:)

      Poista