perjantai 11. elokuuta 2017

Perjantai illassa

Perjantai on illassa. Ensimmäinen vajaa viikko koululaisten arkea on takana. Olo on kliseisesti väsynyt, mutta (jos nyt ei ihan siirappimaisesti onnellinen, niin jokatapauksessa) tyytyväinen. Kirjat ovat saaneet kontaktimuovit pintaan ja läksyjäkin on ollut jo vähän. Ensimmäiset kaverisynttärikutsut ovat saapuneet, lukujärjestykset ovat lähestulkoon kaikilla kohdallaan ja ainakin tiedämme mihin aikaan kenelläkin koulu alkaa ja päättyy. Viime vuoteen verrattuna tänä kouluvuonna on jopa yksi sellainen päivä, jolloin kaikilla kolmella koulu sekä alkaa että loppuu yhtä aikaa. Se päivä on perjantai, joka samalla on tokaluokkalaisen viikon pisin koulupäivä. Hmm... 


Eli eiköhän se taas tästä ala rullaamaan. Nyt kun vielä oppisin muistamaan suunnilleen ulkoa nuo lukujärjestykset, niin ei tarvisi iltaisin ja aamuisin seistä jääkaapin edessä niin pitkään ja monta kertaa. Meilllä lukujärjestyset ovat siis kiinni jääkaapin ovessa, siitä tuo seisominen;)

Ja se mikä on tietysti kaikkein parasta, koulusta on tullut kotiin hyvällä tuulella olevia oppijoita. Päällimmäisenä mielessä ovat olleet monet positiiviset asiat päivän ajalta. Toki uudella tavalla aikataulutettu elämä kesäloman jälkeen vaatii veronsa. Arvelisin, että olisi jonkinasteista viisautta antaa koululaisten nukkua huomenna pitkään. Ja vielä pidemmälle vietyä viisautta olisi, jos ymmärtäisin itse mennä tänään ajoissa nukkumaan. Menkää te muutkin.


4 kommenttia:

 1. Niin se arki pyörähti rullaamaan täälläkin :) jääkaapin oveen ilmestyi lippusta ja lappusta. Nyt myös äidin työajat,jotta muistaisivat,miten äiti on töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin lapsille opeteltavaa, kun äiti ei olekaan aina kotona. Mutta varmasti kaikki menee hienosti, kun alkuun pääsette.

   Poista
 2. Lukujärjestykset on jääkaapin ovesa ensvuojen elokuuhun asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Edelliset otin pois viikkoa ennen koulun alkua. Siinä vaiheessa tuli kyllä mieleen, että pitäiskö ottaa niistä kuva ja lähettää sulle:D

   Poista