torstai 31. elokuuta 2017

Miten kävi kesälistan?

Kirjoittelin toukokuussa itselleni kesälistaa eli asioita, joita toivoisin tapahtuvan tulevana kesänä. Lupasin palata kesälistan toiveisiin ja suunnitelmiin kesän lopulla ja katsoa millainen on listan toteutumisprosentti. Elokuuta on jäljellä vielä muutama tunti, joten katson kesän jollakin tasolla päättyneeksi tähän iltaan. Vaikka sää saattaa syyskuussa olla moninpaikoin hyvinkin kesäinen, on syyskuu kuitenkin jo selkeästi syksyä, joten olkoon tämä samalla päätös Puronvarren kesälle. 

Pitemmittä puheitta suoraan asiaan, mitä toivoin kesälle 2017 ja miten toiveet toteutuivat?

- Käyn kesäteatterissa
Jee! Ensimmäinen toive voidaan katsoa toteutuneeksi kokonaan. Kävin ystäväni kanssa kesäteatterissa katsomassa "Särkelä itte"-näytelmän. Hyytävästä heinäkuisesta ilmasta huolimatta ilta oli varsin onnistunut ja meillä oli tosi mukavaa. Lasten kanssa en käynyt teatterissa, mutta tämä olikin kesälista, johon olin listannut nimenomaan itseäni koskettavia asioita, joten tarkastelen toteutumaa myös sitä kautta.

- Istun terassilla saunan jälkeen ja nautin hiljaisesta kesäillasta/yöstä
Tein näin kahdesti. En tiedä miksi olin tämän kirjannut, koska tiedossa oli tuleva sauna- ja pesuhuoneremontti. Terassilla istumisen sijasta kävin hiljaisessa kesäillassa/-yössä ulkona suihkussa monta kertaa. Siitä tykkäsin ja se oli omalla tavallaan rentouttavaa, paitsi silloin kun satoi jotain ihme jäätävää tihkua ja maisema oli pelottavan sumuinen.

- Harrastan liikuntaa kolme kertaa viikossa
KUKA TÄMÄN ON TÄNNE KIRJANNUT???????????????????????????????????????
 KOLME KERTAA VIIKOSSA??????????????????????????????????? 
Joko saa lopettaa nauramisen? Kävin pyöräilemässä ehkä kahdesti tai kolmesti, siis koko kesänä. Voisin kaunistaa tätä tilastoa kertomalla, että kävin tänä iltana lenkillä, mutta en viitsi. Minulla on liikuntaongelma ja haluan tehdä sille jotakin.

- Käyn ulkona syömässä.
Toteutui. Meillä juhlittiin Emmyn ensimmäistä täyttä vuosikymmentä ja sen kunniaksi kävimme koko perhe ulkona syömässä Emmyn valitsemassa paikassa. Rehellisyyden nimessä on sanottava, että tätä toivetta kirjoittaessani toivoin, että kävisin ulkona syömässä huomattavasti useammin, mutta hyvä näinkin. Melkein ulkona syömiseksi voi laskea minun ja iskämiehen salaisen paheen, että aina joskus lasten mentyä nukkumaan toinen hyppää autoon ja hakee grilliruokaa kotiin. Suosittelen!

- Järjestän autotallissa majailevat laatikot, jotka sisältävät lähinnä minun romujani
Toteutui, mutta ei täysin omaa ansiotani. Loppujen lopuksi siinä kävi niin, että iskämies roudasi laatikon kerrallaan sisälle ja järjestimme ne yhdessä. Sain hyvät naurut, kun huomasimme, että laatikoissa oli yllättävän paljon myös iskämiehelle kuuluvia tavaroita.

- Grillaan paljon
Totetui aika hyvin. Jokainen määrittelee itse, mitä tarkoittaa, kun grillataan paljon, mutta omasta mielestäni meidän kesäkeittiö oli Suomen suven vaihtelevissa sääoloissa ihan hyvällä käytöllä.Tällainen oli varsinainen kesälista ja aika mukavalta näyttää toteutumisprosentti. Jatkoin listaa jo lähtökohtaisestikin epävarmemmilla toiveilla, kuinka kävi sen kanssa?

- Teen reissun entiseen asuinkaupunkiini Turkuun
No en sitten tehnyt. Ei olisi missään välissä ehtinytkään.

- Teen reissun Helsinkiin
En mennyt sinnekään. Missä ihmeen välissä?

- Luen kirjan joka viikko
Luin, mutten joka viikko. Edelleenkin aika oli aika kortilla, mutta joku kirja oli koko kesän luvun alla.

- Vietän päivän Oulussa
Lasketaanko Hailuoto Ouluun? Olin siis melko lähellä.

- Vietän päivän Jyväskylässä
Olipas mulla hinku matkustaa. Kovin jäi kesä köykäiseksi reissaamisen osalta. Arvattavastikaan en selvinnyt Jyväskyläänkään.

Edelleenkin olisi kova tarve päästä hetkeksi irtautumaan näistä kotiympyröistä. Jos kaikki menee hyvin, niin ensi viikolla tähän aikaan laukut on pakattu ja auto suunnattu kohti Koilismaata partion syysretken merkeissä. Pientä irtiottoa siis luvassa.

Mutta tähän päättyköön Puronvarren kesä. Jos menneen kesän haluaisi jotenkin tiivistää, niin ehkä sitä voisi kuvailla sanoilla kiva, mutta kiireinen. Akut eivät varsinaisesti ole ladattuja tulevaa talvea varten, mutta oma oli valintamme, tämä kiire ja touhotus siis. Pitää yrittää latautua tuolla uudessa saunassa nyt.Hei, hei elokuu! Katsotaan mitä syyskuu tuo tullessaan.


8 kommenttia:

 1. Monenlaisia toiveita sitä tuleekin tehtyä kesäksi :) Ja hei meillä on yhteinen ongelma,nimittäin tuo liikkuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että kohtalotovereita on tämän onnettoman liikunnan harrastamisen suhteen. Koitetaan ryhdistäytyä:)

   Poista
 2. Kiva "toteutumavertailu"! Aika mukavasti kuitenkin kesän tavoitteet täyttyivät. Pointsit grillaukselle! Meillä jäi ehkä kolmeen kertaan. Ei voi mitään, ei vain ole meidän juttu 😁 Kiitos myös muistutuksesta - pitikin itse tehdä sama "loppuarviointi" 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, aivan mukavasti kesän tavoitteet täyttyivät. Me tykätään grillata, mutta eihän sen tokikaan tartte olla kaikkien kesäjuttu. Teillä on sen tilalla jotakin muuta mukavaa.

   Poista
 3. Aika hyvin kuitenkin tavoitteet toteutuvat. Ainahan keväällä on kesän suhteen myös ylimitoitettuja odotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväinen olen kesän toteutumaan. Jotenkin sitä vain aina toivoo vähän turhankin liikoja, vaikka oikeastaan jo toivoessaan tietää, että nyt menee överiksi ihan kunnolla.

   Poista
 4. Pitkästä aikaa muistin blogisi ja olipas mukavaa luettavaa! Nyt saakin pikäksi aikaa luettavaa kun kahlaa lukemattomia juttuja läpi. :) (Elisa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta nyt huomasin kommenttisi, anteeksi kun vastaaminen on kestänyt. Kiva, kun kävit lukemassa:)

   Poista