maanantai 18. joulukuuta 2017

Jouluhaaste

Sain monta vuotta sitten Keltaisen talon joulunodotusta -blogista jouluhaasteen. Jostakin syystä vastaaminen jäi kokonaan, mutta tekstin säilöin kirjoitusluonnoksiin odottamaan aikaa parempaa. Joten, parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli tässä tulisi omat vastaukseni jouluisiin kysymyksiin.

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Kyllä kai niihin ainakin vähän pitää uskoa, kun jouluunkaan ei ole enää pitkä aika:)

Tämä joulupukkiin uskominen on siinä mielessä jännä juttu, että itse en varsinaisesti ole koskaan uskonut ihan täysillä pukkiin. Olen tiennyt sen aina, että joku aikuinen esittää pukkia. Myöskään omille lapsillemme emme ole tiukasti uskotelleet, että Joulupukki olisi aivan aito hahmo, vaan olemme kertoneet sen olevan jouluun kuuluva satu ja leikki. Kuitenkaan tämä tieto ei ole millään tavalla vähentänyt pukin tuloon liittyvää jännitystä ja kutkuttavaa odotusta. Omat lapseni ovat aika pitkään olleet sitä mieltä, että joulupukki on ihan oikeasti olemassa, vaikka äiti muuta yrittääkin väittää. Alla oleva kuva on viime joululta eli kyllä se Joulupukki näyttää osaavan tiensä sellaisiinkin taloihin, joissa "pukkiuskon" kanssa on vähän niin ja näin.

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?
En kirjoita ja lapsetkin kirjoittavat satunnaisesti. Minusta on ihan reilua kertoa lapsille, että joululahjoja saadaan äidiltä ja isältä ja sen lisäksi niitä ostavat myös mummulan väki ja usein kummeiltakin tulee lahja. Tuntuisi jotenkin hassulta väittää lapselle, että kummin ostama lahja on Joulupukilta. Paljon reilumpaa ja kivempaa on ihastella lahjaa ja iloita siitä, miten kivan jutun x-kummi oli pakettiin laittanut.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku, vai selviätkö ilman?
Tottakai selviän ilman, mutta mikäli ei ole pakko selvitä, niin ilman muuta joulupöytään kuuluu kinkku. Oman kinkun paistamme leivinuunissa aatonaattona. Se tuoksu....

4. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Eipä nyt tule mieleen. Tietenkin toisia lahjoja käytetään enemmän kuin  toisia, mutta käyttötiheys riippuu toki lahjastakin.

5. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Meillä ei ole mitään tiettyä päivää, jolloin kuusi koristellaan. Se riippuu aika pitkälle perheen iskämiehen töistä, että milloin kuusi sisälle saadaan. Jostakin kumman syystä miellän kuusen jalkaan laittamisen yms. säätämisen miesten työksi, vaikka kai sen aivan hyvin voisin itsekin tehdä. Lapsuuden kodissani joulukuusen hankkkiminen alusta loppuun on aina ollut isän työ ja sieltä se ajatus varmaankin kumpuaa. Tänä vuonna joulukuusi tuotiin tupaan viime lauantaina ja samantien se myös koristeltiin.

6. Ostatko kotiin joulukukkia: hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?
Ostan ja en osta. Tykkään joulukukista, mutta olen huono pitämään niitä hengissä. Tuppaavat mokomat kuolemaan melko pian meille tulon jälkeen. Töissä ollessani sain monena jouluna lahjaksi joulukukan ja ne ilahduttivat kovasti. Onneksi lapset eivät ole koskaan osoittaneet suurempaa mielenkiintoa kukkia kohtaan. Siksi meillä on aina myös joulutähtiä, vaikka ne myrkyllisiä ovatkin. Hyasintti tuo ihanaa tuoksua, mutta siihen suhtaudun vähän varoen. Lähipiirissä on heitä, joille hyasintti aiheuttaa ärsyttäviä oireita, niin mieluummin laitan kotiin sellaisia kukkia, joiden lähellä kaikki voivat olla.


Tämän haasteen saa napata mukaansa kuka vain. Jätä kommenttilaatikkoon viesti, niin tulen lukemaan sinun jouluiset vastauksesi.

Oikein mukavaa joulunalusviikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti