sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen adventtisunnuntai

Suuresti ihastellen olen lukenut monia, monia blogeja, 
jotka huokuvat alkavan joulunajan tunnelmaa.
Kaunista, tunnelmallista, jouluista.


Puron varren adventti alkoi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, 
jolloin muiden jo nukkuessa valvoin siihen saakka, 
että kello löi puolen yön tunnit ja jouluradiosta kajahtivat Hoosiannan sävelet.
Tästä "jouluradiovalvojaisista" on tullut oma, hiljainen adventtiperinteeni.

 Myöhemmin päivällä lauloimme uudestaan Hoosiannaa kirkossa 
ja nautimme kirkon jälkeen kirkkopuurot, jotka seurakunnalle tarjottiin.
Tänään on tuiskuttanut uutta lunta, joten lumitöitäkin on riittänyt.
Lapset kävivät laskemassa mäkeä naapurissa 
ja viimeinkin saimme käytyä läpi koko perheen mono- ja luistintarpeen.
Tavara kiertää sen mukaan, miten jalat kasvavat. 
Yhdet monot, ja ehkä yhdet luistimet täytyy hankkia. 
Ei paha:)

Nyt nukkumaan, huomenna edessä uudenlainen arki.
Tunnelmallista joulukuuta!

14 kommenttia:

 1. Mulla taas on päinvastoin, että hyppään blogeissa kaikki päivitykset yli, jotka millään tavalla liittyvät tähän kyseiseen juhlaan. ;) Tämän tekstin tosin luin. Mutta joka tapauksessa mukavia talvipäiviä sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä onkin ollut oikein talvinen päivä. Pakkasta just sopivasti ja päivällä aurinko pilkisti kivasti taivaanrannan takaa, mutta ei se enää kovin korkealle jaksanut nousta.
   Sulla taitaa tulla tässä kuussa aika paljon yli hypittävää blogien suhteen. Minusta taas tuntuu, ettei aika riitä millään kaikkien tunnelmallisten kuvien katseluun:)
   Hyviä talvipäiviä sinnekin!

   Poista
 2. ihanaa joulun odotus-aikaa sinnekin Puron varteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Sitä samaa teidän suunnalle myös!

   Poista
 3. Hyvää adventinaikaa sinnekin ja voimia uuteen haasteeseen.Muuten munkaan sivustossa ei näy enää sitä hauska osasto toimintoa.Miten se joillakin näkyy,on mun tietokonetaidoille täysi mysteeriö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli mulle haaste, että miksi ei näy. Selain näyttäisi vaikuttavan siihen. Mä käytän Mozzillaa ja sillä näkyy. Chromessa ja Explorerissa ei näy. Vinkkinä PeePeelle, että kokeile leventää tämän tekstiosuuden pikselimäärää hiukan. Se saattaisi vaikuttaa. Tai sitten tuon toiminto-laatikon korkeutta, jos sitä voi säätää. Meni kyllä vähän tekniseksi. :)

   Poista
  2. Kiitos riikuskalle vinkeistä. Yritin jo aikaisemmin leventää tekstiosuuden pikselimäärää ja silloin se rupesi minulla näkymään, mutta täytyy katsoa vielä uudestaan, saisinko levennettyä sitä lisää. Taisi mennä asetukset jotenkin sekaisin, kun vaihdoin tänne tämän uuden, jouluisemman taustan. Jos ei muu auta, niin mennään sitten tämä joulukuu ilman hauskuutta;)

   Poista
 4. Ihana adventtiperinne sinulla! Me laitettiin valo keittiön ikkunaan. Olohuoneen jouluvalo vielä odottaa asennustaan. Lämmöllä muistelen niitä kertoja, kun tutussa kirkossa on saanut hoosiannan kajauttaa ilmoille oikein kunnolla. Se on hieno, mahtipontinen ja arvokas virsi. Sitä veisaisi mielellään useamminkin. Tai sitten sen voisi laulaa kahteen tai kolmeen kertaan peräkkäin niin saisi laulaa sydämensä kyllyydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Hoosiannaa voisi laulaa paljon enemmän. Olen kerran ollut mukana Turun Tuomiokirkossa jumalanpalveluksessa ensimmäisenä adventtina ja silloin jumalanpalvelus oli suunniteltu siten, että Hoosianna laulettiin peräti kolmasti. Tosin se kolmas kerta oli ihan ylimääräinen kerta jumalanpalveluksen lopussa, kun pappi sitä ehdotti:) Hirvein kokemus on vuosien takaa, kun olin jälleen kerran kirkossa ja Hoosiannaa ei päässyt laulamaan ollenkaan, kun sen esitti kuoro. Silloin mieleen tuli kyllä muutama kirkkoon sopimaton ajatus...

   Poista
  2. No huh! Kyllä olisi pilalle minunkin adventtikirkko mennyt, jos hoosianna olisi jäänyt laulamatta.

   Poista
  3. Mää osallistun teidän keskusteluun. :) Kyllä se Hoosianna pitää saada itse laulaa, vaikka yleensä mun laulamisesta ei tule mitään, kun alan itkeä jo siinä vaiheessa, kun noustaan seisomaan kuuntelemaan evankeliumia. ;) Nykyäänhän on tapana laulaa se siinä evankeliumitekstin yhteydessä. Meidän kuopus keksi kotona ennen kirkkoon lähtöä Hoosiannasta oman version, ja olipa tosi kiva, kun kirkossa papin johdantosanojen aikana kuopus alkoi höpöttää: "Hoosianna, hoosianna, kuolee näin!" ;)

   Poista
 5. Mää en oo ikinä tajunnu, että puolenyön aikaa kuuluu radiosta Hoosianna, kuuluuko se joka kanavalta, vai vain joltain tietyltä? Hieno perinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluradio on netissä kuuluva radiokanava, joka nimensä mukaisesti soittaa vain ja ainoastaan joulumusiikkia ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Se on pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymän ja Toivontuottajien kustantama radiokanava, joka kuuluu myös oikeilla radiotaajuuksilla, mutta käsittääkseni ei täällä meidän alueella kuitenkaan. Pitäsi asua lähempänä jotakin isompaa kaupunkia. Musiikki on kaikkea mahdollista joulumusiikkia mitä voi vain kuvitella, mutta joka vuosi kun kello lyö kaksitoista ja ensimmäinen adventtisunnuntai alkaa, Jouluradion ensimmäinen kappale on Hoosianna. Se on joka vuosi vähän eri tavalla esitetty ja tänäkin vuonna siihen oli erikseen pyydetty sovitus juuri tätä ensilähetystä varten. Kannattaa käydä katsomassa ja tietenkin kuuntelemassa www.jouluradio.fi

   Poista