sunnuntai 29. joulukuuta 2013

No, onkos tullut kesä?

Kuva on tältä joululta tuolta puron varresta... Yleensä näkymä on tuollainen huhtikuussa.

16 kommenttia:

 1. Voi oispa mukava hypätä jo suoraan kevääseen!! :) (*elättelee toiveita varhaiskeväästä*) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kyllä talvesta, että semmoista täällä ootellaan:)

   Poista
 2. -laitetaan siis pesä pikkulinnuille...
  mukavia vuoden viimeisiä päiviä puronvarteen HV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajunkissat kukkii tuolla tien varressa. Samoin, mukavaa loppuvuotta!

   Poista
 3. Yhdyn tuohon kevään toivomiseen ;) kun ei ole talvea tullut tähän mennessä , voisi jäädä tulematta ;) hyvää loppuvuotta ja kohta alkavaa uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännä nähdä, että millainen "talvi" on tulossa. Hyvää loppuvuotta ja uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 4. 80-luvulla oli samanlainen alkutalvi ja Tammikuussa alkoivat sitten pakkaset ja niitä kesti yhtäjaksoisesti 7 viikkoa ja pakkanen ei laskenut koko aikana alle 20 asteen ,vaan asui siinä 20-30 välillä.Joten ei taida onnistua kevääseen siirtyminen suoraan syksystä.Kyllä sillä talvella on tapana kyntensä paljastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, ihan noin kovia pakkasia ei kyllä tarttis tulla. Aika näyttää mitä tapahtuu.

   Poista
 5. Samat mietteet: tulisi jo sitä lunta ja kunnollinen talvi! Täällä etelässä ei oo ollut pisaraakaan lunta maassa vielä missään vaiheessa. Rati, riti, ralla, tule talvi, halla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä ollut todella musta syksy. Tänne on huomiseksi luvattu räntäsadetta, mutta taitaa sekin sulaa pois...

   Poista
 6. Mittari näyttää samoja lukemia jouluna ja juhannuksena. ;) Joku on ehtinyt jo ennustaa, että kesästäkin tulee samanlainen: aamulla yhdenlaista, päivällä toisenlaista ja illalla vielä kolmannenlaista säätä. Ja kuulemma myrskyjä olisi tämän ennusteen mukaan tulossa talven mittaan. Saa nähdä, pitääkö paikkansa, eiväthän ne nykyään osaa ennustaa edes saman päivän säätä saati koko vuodeksi eteenpäin... ;) Tuo säätila on kyllä siinä mielessä vähän hölmö puheenaihe, kun eihän siihen itse voi mitenkään vaikuttaa, pitää vain ottaa vastaan sitä mitä annetaan. Ja lopulta kaikki säätilat on ihan hyviä, kun vain osaa niistä ottaa ilon irti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on tylsä puheenaihe, mutta toisaalta aika universaali, koska se koskettaa kaikkia:) Ja näin öljylämmittäjän näkökulmasta tämä on mitä parhain talvi, mutta mutta mutta...

   Poista
 7. laitetaan pesä pikkulinnuille, ruoho nimittäin alkoi jo vihertää... Nyt maa on valkoinen tämän päiväisen lumisateen jäljiltä ja heti tuntui mukavan jouluiselta. Toivotaan, ettei puro rönsyä yli äyräiden. Mukavaa raketti-iltaa teidän poppoolle ja hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puro ei oo lähellekään uomissaan, mutta ei toisaalta oo enempääkään levinnyt. Me päätettiin, ettei tänä vuonna osteta yhtään rakettia. Ollaan siipeilty ja kahtottu ikkunasta muiden ampumia paukkuja. Hyvä uutta vuotta sinnekin! Täällä puolet jo nukkuu.

   Poista
 8. 2006-2007 vuoden vaihteen tienoilla oli lähes saman näköistä. Joku ohut kuurakerros taisi olla maassa. Helmikuussa sitten oli kovat pakkaset ja viikolla aina -30 astetta, viikonlopuksi lauhtui -10 asteeseen. Muistan, miten taapersin Helsingin keskustassa töihin paksuimpiin toppavaatteisiin pukeutuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin vuoden 2007 joulun välipäivät olivat ainakin hyvin vähälumisia ja liukkaita. Muutimme silloin Puron varteen ja se on jäänyt siitä mieleen. Hauska juttu muuten, että muistamme monesti asioita joittenkin aivan pienien ja ehkä merkityksettömienkin yksityiskohtien avulla:)

   Poista