perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää!

"Kiitos, Jumalamme,
kun annoit kauniin maan,
annoit jylhät metsät,
loit vedet virtaamaan.
Kiitos sisukkaasta
työstä isien,
kiitos isänmaasta
ja kohtaloista sen."
(virsi 581:1 Simojoki-Kaskinen)
 
 Tänään on aika kiittää isänmaasta ja äidinkielestä.
On aika kiittää siitä, 
että edelleen lippunauhojen värit ovat sinivalkoiset.
Näitä samoja tuntoja oli aistittavissa myös itsenäisyyspäivän 
juhlakonsertissa Tampere-talossa.
Olin hyvin vaikuttunut.
Lisää tällaista tulevinakin vuosina.

12 kommenttia:

 1. Samoilla linjoilla täällä. Ajattelin, että parhaat linnan juhlat ikinä. Maakunta-ajatusta voisi jatkaa ja presidentti voisi jalkautua eri vuosina eri kaupunkeihin juhlimaan, konserttisaleja kyllä löytyy. Montako joulutorttua on mielestäsi kohtuullista syödä päivän aikana? Olen syönyt neljä ja koko ajan tekee mieli lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vielä viides, mitä noita laskemaan;)
   Täytyy kyllä sanoa, että nyt tuossa itsenäisyysjuhlassa oli semmoinen tuntuma, että myös televisionkatsojat pääsivät osallistumaan juhlaan ja pääasiassa oli itsenäinen Suomi, eikä suinkaan mekot ja muut kostyymit.

   Poista
 2. Samalla linjalla myös täällä. Kyllä Tampere pisti parastaan. Nyt olivat juhlan arvot kohallaan. Konsertti oli montaa kertaa parempi kuin tanssiaiset. Oli tosisaan erilaista, vaikuttavaa ja isänmaallista. Myös sotaveteraanien ja yrittäjien suuri joukko miellytti. Tällaisia juhlia tulevaisuudessakin boolien ja tanssiaisten tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tuntuu, että joka puolella ollaan tästä asiasta samaa mieltä:)

   Poista
 3. Minä myös tykkäsin ihan valtavasti konsertista, oli todella tasokasta esiintymistä, eikä mitään ränttätänttää, mitä nykyään tulee joka tuutista. Sekä valitut musiikkikappaleet että tekstit kuvasivat varsin hyvin Suomea, voisi melkein sanoa, että tämän maan parhaat sävellykset kautta aikojen tuli esitettyä. :) Olen välillä Linnan juhlia seuratessani miettinyt, miksen koskaan siellä kuule Finlandiaa ja Maamme-laulua, eihän itsenäisyyspäivä ole mitään ilman niitä. Nyt sain kuulla molemmat. Vaikka toki se Jääkärimarssi kättelyiden alussa kuuluu asiaan, mulla alkaa soida se päässä joka vuosi noin viikko ennen itsenäisyyspäivää. :) Toinen on Schubertin Marche Militaire, joka soitetaan aina siinä toisen kättelyn aikana suunnilleen niihin aikoihin, kun piispat ovat kättelyvuorossa, mutta tällä kertaa sitä ei taidettu soittaa - mutta on se kyllä siitä edestä soinut mun päässä vuoronperään Jääkärimarssin kanssa. ;) Mutta siis konserttimuotoinen itsenäisyysjuhla on kyllä paljon parempi kuin pelkkä kättely, haastattelu ja tanssin kuvaaminen.

  ps. Unohdin varata nenäliinat tv:n ääreen, olisivat olleet tarpeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsertti oli kyllä hyvin vaikuttava. Ja Maamme-laulu lopussa kruunasi kaiken.

   Poista
 4. Aivan mahtava juhla oli Tampereella.Kerrankin kunnon ohjelmaa ja oikeaa tunnelmaa.Miten minusta tuntui ,kuin kaikenmaailman muotikommentaattorit olisivat olleet jotenkin pihalla koko ajan.Eivät varmaan osanneet arvata ,minkätasoiseen juhlaan olivat tulleet.Ryysyt eivät tosiaankaan olleet pääosassa.Me taittiin saada hyvä presidenttipari.Ensi vuonna juhlat vaikkapa Ouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli samanlainen tunne, että muotikommentaattori ei oikein olisi löytänyt paikkaansa tänä vuonna. Presidenttiparilla taisi olla kätensä juhlavalmisteluissa oikein kunnolla. Vaikken rouva Haukiota tunnekaan, niin silti arvelisin hänen olleen ohjelman suunnittelussa tiiviisti mukana.

   Poista
 5. Oli hienoa katsoa itsenäisyyspäivän juhlia ja minunkin mielestä konsertti oli erittäin onnistunut. Kylmät väreet meni musiikkikappaleiden kohdalla ja tuijotin telkkaria lähes herkeämättä. Todella sai kokea, että on mukana. Ja tykkäsin myös niistä kirjallisuusosioista. Hyvin valittuja klassikoita ja uudempia teoksia myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös suorastaan juutuin telkkarin ääreen. Tuijotin ruutua ja kuuntelin. Eikös se toisaalta kerro siitä, että konsertti oli onnistunut, koska sen tunnelma todella välittyi kotikatsomoihin saakka:)

   Poista
 6. Mulle kävi samoin! Aijoin laittaa aikaisin nukkumaan ja katsoin boksilta vähä jälkijunassa kättelyt ja aioin sammuttaa telkkarin kunnes päätin katsoa miten konsertti alkaa...ja jatkuu...ja jatkuu, kunnes huomasin katsoneeni hievahtamatta koko konsertin (ja liikuttuneeni siinä yhdessä kohdassa missä lapsi ootti isää kotiin ja isä tuli valkeassa arkussa) ja lopen olin aivan pettynyt kun se loppui niin äkkiä. Kertakaikkiaan mahtava konsertti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsertin eteen oli nähty suunnaton vaiva ja työ. Näyttää siltä, että työ ei ole mennyt hukkaan. Toivottavasti ensi vuonna olisi luvassa jotakin samantyyppistä. Ei siis välttämättä juuri tällaista konserttia, mutta jotain muutakin kuin pelkkää tanssia.

   Poista