lauantai 23. elokuuta 2014

Kaksin kotona

Kello on kahdeksan illalla, eikä tänään ole vielä satanut yhtään. 
Aurinko paistaa nytkin, joten sateiden puolesta huonolta näyttää;) 
Ketä harmittaa? Arvelen, että ainakin yhtä blogini lukijaa...

Tuiki tavallisen viikon päätti hieman epätavallinen viikonloppu. 
Iskämies lähti kolmen lapsen kanssa Kolmen maakunnan mummulaan 
ja me Emmyn kanssa jäimme pitämään kotirintamaa pystyssä. 
Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin jäänyt kotiin ihan yksin, 
mutta sitten Emmy päättikin jäädä kotiin ja meillä on ollut oikein mukavaa.

Pakastin sai aivan liian pitkän tauon jälkeen täydennystä itse tehdyistä leivonnaisista. Emme leiponeet mitään ihmeellistä, mutta sämpylöitä ja pullaa kuluu talossa tasaiseen tahtiin, joten niiden tarve on jatkuva ja suurin. Heinäkuun helteet eivät vain millään tavalla kutsuneet leipomispuuhiin, joten käsien upottaminen taikinaan tuntui oikein mukavalle melkein koko kesän kestäneen tauon jälkeen. Jospa se kadonnut jauhopeukalo taas löytäisi tiensä tänne Puron varteenkin. Ja myönnän auliisti, että oli rentouttavaa leipoa niin, ettei hommaa koko ajan keskeyttänyt "pyykimään"-huudot tai ruuan laitto. Emmyn kanssa kuittasimme lounaan tuoreilla sämpylöillä ja kylmällä maidolla (ja päivän lämpimän aterian saimme mummulassa, kiitosta vaan!) 
Voi meitä lusmuilijoita:)

Ja mitäpä olisi tyttöjen ilta ilman herkkuja, 
saunaa ja jotakin kivaa katsottavaa. 
Herkut haimme yhdessä kaupasta, sauna lämpesi ja kivaksi katsottavaksi saimme mummulasta lainaan iki-ihanan Pikku-Heidi dvd-boksin. Kuka muistaa tuon valloittavan mustakiharaisen pikkutytön, joka asui Alpeilla yhdessä isoisänsä kanssa? 
Katsoimme kolme jaksoa läpi yhdeltä istumalta 
ja huomenna jatkamme. 
Upeita alppimaisemia ja yksinkertaista elämää, josta tänä yltäkylläisyyden ja runsauden aikana saisi jokainen ottaa oppia. Melkein tekisi mieleni katsoa pari jaksoa vielä senkin jälkeen, kun Emmy menee nukkumaan, mutta maltan nyt mieleni kuitenkin.


Remonttikin etenee. Suurimmat pinnat eli katto, lattia ja seinät ovat valmiina. Vielä vähän pientä säätöä, sähköhommia ja sen sellaista ja kamari on valmiina ottamaan vastaan uudet asukkaat.


10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mukavalta, että oot saanu viettää "laatuaikaa" pienimmän kanssa! Meilläkin leivottiin tänään pullaa. Tosin neiti totes sitten kun pullat oli paistettu, että mä en kyllä oikein piittaa näistä paistetuista pullista, mä tykkäisin syödä vain niitä raakana. :) Mutta luulen, että eiköhän ne paistetutkin pullat tee kauppansa ainakin kun niitä kaivetaan hetken päästä pakastimesta. Eskarin jälkeen tuntuu ainakin olevan aina kova nälkä heti kotiinpäästyä, eskarilaiset kun syövät ruokansa jo klo 10.15... Mäkin lähden huomenna viettämään sitä edellä mainittua laatuaikaa nuorimmaisen kanssa lastenvaatekutsujen merkeissä. :) t.Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa viettää välillä aikaa niin, että saa keskittyä vain yhteen lapseen kerrallaan. Kotona on siis isoin tytöistä, ei nuorimmainen. Ja empä kyllä edes muista, milloin viimeksi olisin ollut näin pitkään kaksistaan ekaluokkalaisen kanssa.
   Pulla varmasti maistuu välipalalla ja jos eskarin ruokatauko on noinkin aikaisin, niin eiköhän se teijänkin neidille maistu.
   Minäkin olin lastenvaatekutsuilla viime maanantaina. Tykkäsin mallistosta ja yksi pusero tarttui matkaan. Mieli olisi tehnyt paljon enemmänkin. Mukavaa viikonloppua sinne koko salille!

   Poista
 2. Joo. Kyllä pikku-Heidi muistetaan. Siihen aikan, kun Dvd: tä tai Cd:tä ei vielä ollut, ilmestyi Pikku-Heidi sarjakuvana Kotimaa-lehdessä. Mulla on vieläkin koko sarja talessa, kun liimasin sen vanhaan kouluvihkoon lehti lehdeltä varmaan ainakinn vuoden ajan. Hieno lauantai teillä. Emmy varmaan nautti myös äidin kanssa touhuamisesta ja jakamattomasta huomiosta. Me ollaan mökillä. Uimavesikin oli vielä lampimämpää kuin juhannuksena. Saunasta tarkeni oikein hyvin vilvoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispas hauska lukea se sarjakuvavihko joskus:) Meillä oli tosiaan kiva viikonloppu. Hyvää venetsialaisviikonloppua teillekin!

   Poista
 3. Emmy nauttii epäilemättä. Oli liikuttavaa, kun kertoi mulle puhelimessa, että ihanaa kun saa saunassa kylvettää barbeja ihan yksin eikä tarvi antaa punkkavuoroa välillä toisille... Uusi huone näyttää tosi hienolta! Homma etenee näköjään mukavasti! Minä kävin äsken etsiskelemässä litran mustikoita. Aikamoista hakuuammuntaa, marja siellä toinen täällä -tyyliin. Hyvää pyhää Pikku Heidin pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä viikonloppuja olis kiva viettää vaikka jokaisen lapsen kanssa vuorotellen.

   Poista
 4. Kuulostipa ihanalta yhteiseltä ajalta. :) Mä en ole leiponut pullaa... siis niin pitkään aikan, että. Milloinkahan se korvapuustipäivä oli viime vuonna. Silloin viimeksi. Pitäisipä ottaa sinusta mallia ja laittaa leipomuspäivä ohjelmaan ja touhuta Pikku-Mimmin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans edellisestä pullan leipomisesta niin pitkä aika, että piti oikein tosissaan muistella. Ei muuta kuin jauhot pöllyämään pikkuapulaisen kanssa.

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta päivältä :) ootte ollu reippaina! Ja tosi kivan näkönen uudesta huoneesta tulosa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kovasti ootetaan, että päästään muuttopuuhiin.

   Poista