lauantai 16. elokuuta 2014

"Syksy jo saa..."

Enää ei ole ulko-ovella vastassa tällaista näkyä:
 Pienet pullerovarpaat on verhottu sukkiin ja 
takkiakin pitää etsiä päälle ainakin pilvisenä päivänä.
Tänään pidettiin siivouspäivää ja kaivoin kaapista esille
muutaman kynttiläalustan.

Syksy hiipii päivä päivältä lähemmäksi.
Sen tuntee ulkona tuulen tuoksusta, viljavainioista,
kellastuvista lehdistä ja punertavista pihlajista.
Helteet taitavat olla takanapäin,
kesää vielä vähän edessäkin.

Lämmintä lauantaita!
 

10 kommenttia:

 1. Kypsän viljan syksyinen tuoksu on ilmassa ,kun viljapelto osuu pyörälenkin varteen.Kyllä se elokuu on vielä kesäkuukausiin luettava,mutta yöt alkavat pimetä ja aamuisin kaste viipyilee ruohonkorsilla aina vaan pitempään mutta vanha kansa sanoi,että elokuussa on se Perttulin pikkukesä,joten sitä jäämme oottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perttulin päivää taidetaan viettää tulevana viikonloppuna, joten katsotaan tuleeko pikkukesää.

   Poista
 2. ihanat varpaat!Näillä keleillä ei taida paljo sukatkaan auttaa,meillä ainaki pienin karkaa ovesta ulos ja senhän sit tietää,miten sukille käypi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulle:) t. nimim. ainakin neljät sukat päivässä märkänä

   Poista
 3. Täälläkin syksyttää jo kovasi. Tämänpäiväinen vesisade oli omiaan lisäämään syksyn tunnetta ja omppuhillon keittelystä tulevat tuoksut oli piste iin päälle :) Mukavaa uutta arkiviikkoa sinne! Toivotaan, että päivärytmi vähitellen siitä asettuu uomilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppuhillon keitosta tulee kyllä hyvät tuoksut. Samaan sarjaan kuuluu mehunkeiton tuoksut. Mummulassa tuoksui tänään keitetty mehu, kun siellä pyörähdimme. Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 4. Elokuussa kaikki kypsyy. Ompahan oikein runsauden kuukausi. Ei nyt vielä ruveta joulua odottelemaan. Nautitaan vielä lämpimästä hämärästä ja vesisateesta. Kyllä sitä räntää, lunta ja pakkasta sitten taas piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nimitys tuo runsauden kuukausi. Sitä tämä todella on. Ja ei vielä joulun odotusta, ensin "syksytellään" kunnolla:)

   Poista
 5. Olihan se säiden vaihtuminen aika nopea tapaus ja helteiden jälkeen sai umpinaisten kenkien lisäksi tosiaan etsiä ne sukat ja takkikin oli kaivettava kaapin perukoilta. Illalla ulkona käydessä oli kyllä ihana syksyinen tuoksu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin kävi. Mutta kyllä tämä viileämpi ilma tuntuu hyvältä kaikkien helteiden jälkeen. Ja syksyn tuoksu tuntuu joka puolella. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista