lauantai 9. elokuuta 2014

Kesäloman viimeinen lauantai

Vaikka itse en enää kesälomalla olekaan, tuntuu luontevalta puhua tästä päivästä kesäloman viimeisenä lauantaina, koska sitä se koululaisille on. Ja ainakin näin alakouluikäisten perheessä koulu säätelee aika tavalla sitä rytmiä ja aikataulua, jonka mukaan kulloinkin eletään. Siksi siis koululaisten loma-aika tuntuu myös muun perheen loma-ajalta. Ja näin on ihan hyvä.

Tänään on ollut tuiki tavallinen lauantai: kauppareissuja, kotihommia, lasten kyläilyjä. Vesisade saapui iltapäivällä paikoin aika rankkanakin, mutta nyt ulkona paistaa taas aurinko. Sateenkaarta en nyt nähnyt, mutta muutama viikko sitten napattu sateenkaarikuva voisi olosuhteiden puolesta olla vaikka tältä päivältä.

Koulun aloitustakin valmisteltiin pienesti: Kasper sai uuden repun, kun entinen hajosi vuodessa. Emmy teroitti kynät penaaliin valmiiksi ja yhdessä kävimme vielä kerran pyöräilemässä lyhyen koulumatkan ja juttelimme siitä, mitä pitää ottaa matkalla huomioon. Lapset odottavat koulun alkua, joten kaikki hyvin. Ketään ei jännitä liikaa, mutta sopivan vähän kuitenkin.


Olemme useampana päivänä huomanneet koulun pihalla opettajien autoja ja puhuimme siitä, miksi opet ovat jo koulussa vaikkeivät oppilaat siellä olekaan. Kuulosti hauskalta, kun Emmy mietti kaverinsa kanssa mehulasin äärellä mitä opettajat koulussa tekevät. Tulevat ekaluokkalaiset tulivat siihen tulokseen, että opettajat ehkä harjoittelevat koulun pitoa laittamalla nukkeja pulpetteihin istumaan ja opettavat sitten niitä... Ken tietää:)
Mutta nyt kutsuu sauna. On aika oikaista koivet lauteille, kuunnella kiukaan alta tulen rätinää ja antaa ajatusten lentää. Hetken hengähdys, pysähdys ja sitten olen minäkin valmis kaikkeen uuteen.

12 kommenttia:

 1. Loma on kiva, mutta kyllä arkeen palaamisessakin on oma hohtonsa - se on aivan totta. Mukavan kesän jälkeen on taas kiva käynnistellä arkirutiineja. Tästä se dieselkone taas lähtee käyntiin: hitaasti ja puksutellen, hieman pihahdellen, mutta kun vauhtiin pääsee, tahti on turvallisen tasainen ja kyyti taattua laatua. Enkeleitä pienten koululaisten matkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Dieselkone yskii vieläkin, mutta toivon, että ensi viikolla vauhti on jo tasalaatuisempaa.

   Poista
 2. ihanasti Tiina kommentoi! Dieselkone :) onhan se jännää,taas aloittaa tavallaan alusta ja puhtaalta pöydältä uusi koulu-vuosi...Meillä vielä kaikki tarvikkeet yms hakusessa,mutt siitä se lähtee,kunhan huomis-aamu koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuu on jollakin tavalla toinen tammikuu. Monet jutut alkavat uutena ja puhtaalta pöydältä, niin kuin vuoden alussa konsanaan.

   Poista
 3. Nauratti tuo lasten mietiskely opettajain mahdollisesta harjoittelusta ennen koulun alkua.Leikkimällä ja nukeillahan lapset itse työstävät asiota ja näin on varmaan lookista heidän olettaa myös opettajiekin tekevän.Nuket ovat varmaan kilttejä oppilaita,vai miten lienee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä sitä tietää, mitä koulun seinien suojissa tapahtuu ennen oppilaiden sisääntuloa;)

   Poista
 4. Täälä yks joka nauro myös lasten mietiskelyille opettajien työpäivien suhteen :D
  mukavaa että edes joku oottaa koulun alkua, oo ilonen siitä! Mää en siihen sakkiin kuulu.. en todellakaan, ainakaan tänävuonna. Turvallista kouluvuotta teijän koululaisille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koululaiset kiittää. Kouluvuosi on pyörähtänyt ihan mukavasti käyntiin ja ekaluokkalainen varsinkin on ollut tyytyväinen, kun läksyjäkin on saatu:)

   Poista
 5. Mahtava ajatus ekaluokkalaisilta, että opettaja nimenomaan harjoittelevat opettamista. Sehän osoittaa, että seitsenvuotiaat tajuavat hienosti, että asioita täytyy harjoitella jotta niitä osaa tehdä. Myös opettajien. Ja vaikkapa aloittelevan opettajan on taatusti hyödyllistä harjoitella nukkeoppilailla tuntien pitämistä. Oivallus parhaimmillaan! tsemppiä ekaan koulupäivään koululaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huomenna eka kouluviikko jo ohi ja mukavasti on mennyt. Voit varmaan kuvitella, että meidän ekaluokkalainen voisi hyvinkin harjoitella nuken avustuksella eteen tulevia uusia tilanteita...

   Poista
 6. Ihanaa tavalliseen arkeen paluuta teille! Hyvältä tavallinen arki tuntuu täälläkin. Kyllä se opettajien harjoitteleminen ennen lukukauden alkua on hyvä juttu. Mistä sitä tietää, vaikka juuri niin tapahtuikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mistäpä sitä tiedetään, mitä ennen lukukauden virallista aloitusta kouluissa tapahtuu. Sulla voi olla jotain sisäpiirin tietoa asiasta, mutta me joudutaan vain arvailemaan:)

   Poista