keskiviikko 20. elokuuta 2014

Rentun ruusu

Välillä lasten läksyt tuovat hyvää tuulta moneenkin taloon.
Kasperilla oli luonnontiedon (vai mikä ihme "ylli" se nykyään on...) 
läksynä etsiä mahdollisimman pitkä horsma ja mitata se.

Itse olin epäileväinen, 
mahtaako kunnollisia horsmia edes löytyä tähän aikaan.
Kotopihalta ei löytynytkään, 
mutta mummulan peltotien varresta 
oli löytynyt monenkin kokoisia horsmia 
ja aika komean yksilön Kasper olikin mukaansa napannut:
 Se oli pitempi kuin Kasper, 
pitempi kuin äiti 
ja jopa pitempi kuin pappa.

Tämä rentun ruusu oli kasvanut huimaan 209cm:n pituuteen.
Ja kuva on todisteena, jos koulussa joku kehtaa epäillä...;)

p.s. Löydättekö kuvasta myös kuvaajan?

8 kommenttia:

 1. Olihan se melekoinen näky ,kun Kasper raahasi yli kaksimetristä horsmaa mummulan tupaan.Sain kunnon naurukohtauksen ja nauruhan tunnetusti pidentää ikää,joten mummu sai lisää elinikää toivottavasti.Harmi kun sitä kasvia ei tarvinnut viedä kouluun,olis ollut kerrankin valioyksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horsma koristaa edelleen meijän oven pientä:) Lisää vain tämmösiä tehtäviä.

   Poista
 2. Määki muistan, olin nelosella tai vitosella ku meijän piti ehtiä kans pitkä horsma kouluun :D muistaakseni mulla oli pisin tai toisikspisin, en muista miten se kina loppupeleisä päätty.. jos päätty ollenkaan. muistaakseni se munki horsma oli lähellä Kasperin horsman mittoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tehtävällä on siis perinteitä😊 Aatteleppa, jos koulussa ois Semmonen taulukko, johon vuosien saatossa kerättäisiin horsman mittoja ja aina viiden vuoden välein palkittaisiin kaikkien aikojen pisimmän horsman löytäjä.

   Poista
 3. perinteet elää- se on joka kerta yhtä mukava tehtävä, myös sieltä pöydän toiselta puolen katsottuna...niitä höppösiä ois pitkin lattiaa, jos kaikki tois :), kotikuittaus on siistijöiden kannalta ihan yes! HV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä siistijöitäkin ajatella, totta. Ja voi olla, että tehtävä menisi palapelin kokoamiseksi, kun kaikki pitkät horsman varret olis koulumatkalla vähän tärvääntyneet. Mutta hauska tehtävä joka tapauksessa.

   Poista
 4. Onpa komia horsma! Ihan hauska tehtävä tuollainen luonnon tarkkailu.
  Nyt vasta huomasin, kun kerrankin koneella olen blogiasi lukemassa, että miten kiva kuva sulla on blogissa bannerina. Onko siinä leikkimökin vieressä joku maja puussa tai puuta vasten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leikkimökin vieressä on tosiaan maja. Se ei ole kiinni leikkimökissä vaan tuettu männyn runkoon. Ylhäällä on maja, alhaalla kioski:) Aika paljon lapset ja varsinkin Kasper, ovat rakentaneet itse. Iskä on sen verran auttanut, että majan rungosta saatiin niin tukeva, että ylös on turvallista kiivetä. Maja ei ole tämän kesän tuotos, vaan on jo ainakin kolmatta kesää pihaa "kaunistamassa".

   Poista