torstai 16. heinäkuuta 2015

Finnish Design - suomalaista muotoilua

Tänään alikersanttitäti nappasi tytöt mukaansa ja lähtivät neljän naisen voimin hakemaan Kasperin kolmen maakunnan mummulasta. Kala ja vieraat alkavat haista kolmessa päivässä ja tässä tapauksessa tuo kolme päivää tuli täyteen jo toissapäivänä. Oman päiväni täytin pääasiassa siivoamisella ja vaikkei se mitään suosikkipuuhaa olekaan, niin kyllä se silti tuntuu hyvälle nähdä työnsä jälki ihan konkreettisestikin. Aika monta kasaa vähemmän täällä ollaan:)

Minulta on jäänyt puhelin uumeniin kuvat alkukesältä, kun kävin pyörähtämässä velipojan pajalla ja kuvasin siellä käsityötä suoraan omalta kotokylältä:

 Tarkan euron aikana on kaikki käytettävä hyväksi, myös vanhat renkaat.
Tällä hetkellä näissä renkaissa kasvaa kauniisti kesäkukkia. Tilaustöitä otetaan kuulemma vastaan, jos tilaaja tuo vanhojen renkaiden tilalle uudet ja käyvät pelit;)
 
Lisää kotokylän käsitöitä kaivettiin esille tänään, kun rupesimme äidin kanssa katsomaan mitä perheen kastemekolle kuuluu. Äiti virkkasi kastemekon kymmenen vuotta sitten ja tänään on Savon täti miehensä kanssa tuonut kotiin pikkunyytin, joka siinä seuraavaksi kastetaan. Kovasti oli puku edellisen käytön jälkeen kellastunut, mutta kloriittivalkaisun jälkeen loisti taas yhtä valkoisena kuin kymmenen vuotta sitten.
 
 Innostuttiin tuosta kloriitista sitten enemmänkin ja heiteltiin valkaisuun kaikki nuhruiset ja pinttyneet valkoiset paidat, joita siihen hätään löydettiin.

Että tämmöistä muotoilua tällä kertaa. 
Käsityötä on monenlaista ja ideoissa vain taivas on rajana:)

6 kommenttia:

 1. Kun aikoinaan virkkasin tuon kastemekon en arvannut montako sillä tullaan kastamaan.Nyt olisi viides käyttäjä tiedossa.Kyllä aika kellastuttaa kummasti valkoisen vaatteen.Onneksi saatiin uuden veroiseksi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko näytti kuin uudelta käsittelyn jälkeen. Onneksi kokeiltiin.

   Poista
 2. suloinen mekko <3 onko sulla tiedossa,montako lasta siinä on kastettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on viidennet ristiäiset tämän mekon kanssa.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut Savon tädin perheelle tätäkin kautta! ♥ Hienon valkaisutyön teitte - kloriitilla saa käsitellä aika taiten, jos haluaa vain valkaista, eikä kutistaa ja vanuttaa kaupan päälle. Hyvin valkopesty!

  Nuo suvussa kiertävät kastemekot ovat ihanuuksia. Meillä on myös isän puolen suvussa kiertävä puku, jossa on kastettu nyt kaikki minun serkkuni ja heidän lapsensa, mukaan lukien meidän esikoinen. Kaikkien kastettujen nimet on kirjailtu puvun helmaan: tytöt vaaleanpunaisella, pojat vaaleansinisellä langalla. Isän sisko käsityöihmisenä on viime vuodet vastannut kirjailuista. Saapihan nähdä, saadaanko pukuun tässä vielä lisää nimiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oliko mukana enemmän tuuria kuin tietoa. Kovin varovasti ei toimittu, mutta lopputulos oli hyvä ja se on onneksi pääasia:)
   Suvun perinnemekot ovat aarteita. Minut on kastettu ensimmäisenä lastenlapsena mekossa, josta sittemmin tuli lähes kaikkien serkkujeni kastemekko. Toivotaan, että teidänkin perintömekko pääsee vielä käyttöön;)

   Poista