torstai 2. heinäkuuta 2015

Kukkahaaste 3/3 ja muutakin menoa

Kukkahaasteen viimeinen osa ja sen pääkukka on ehdottomasti tässä:
 Lumipalloheisi on mielestäni yksi kauneimmista pensaista meidän pihalla. Tämä kyseinen yksilö sijoittuu pihalla niin, että siitä on enemmän iloa ohikulkijoille mitä talon asukkaille. Pihalle tämä pensas ei juurikan näy, mutta kaunis se on joka tapauksessa.

Kauniita väripilkkuja pihalle kaivataankin, sillä tänään alkoi siellä sellainen myllistys, ettei pihaa voi enää pitkiin aikoihin kauniiksi sanoa. Tuumasinkin iskämiehelle alkuillasta, kun kahlasin polvia myöten risuissa omalla pihalla, että nyt tarvitaan vain lujaa uskoa lopputulokseen, niin tästä välivaiheesta selvitään. Näytti sitten miten kauhealta tahansa. Eilen meillä näytti vielä tältä:
 Ja tänään sitten tältä:
 Olen kuullut sellaisen neuvon, että pihalla pitäisi kiinnittää huomiota siihen kohtaan, josta tontille tullaan. Liittymän tulisi olla sen näköinen, että se toivottaa vieraan tervetulleeksi. Meidän liittymästä katsottuna piha näytti päivällä näinkin kutsuvalta:

Kai se onkin ihan yliarvostettua, että vielä muka pitäisi autonkin mahtua pihalle. Kyllä tuosta pyörällä sujahtaa ohi...

No nyt on jo väljempää ja autokin saatiin yöksi omalle paikalleen:) Jospa noitten puitten paikalla olisi jossakin vaiheessa autolle oma "koti".

Liikuntaa on siis tiedossa runsain määrin tulevaisuudessa, kun puitten rungot odottavat pienijäänsä ja varmaan kaikenlaista muutakin pikku puuhaa löytyy. Lapset ovat liikkuneet viime päivät hyvinkin aktiivisesti, kun he ovat käyneet joka kesäisessä jalkapallokoulussa. Tänään oli viimeinen päivä, mutta toivottavasti palloilu jatkuu omalla pihalla ("puupalloa") tai vaikka tuolla kylän kentälläkin.

Kesä tuntuu olevan aika tavalla asiasta ja paikasta toiseen sinkoilemista. Monta asiaa kesken yhtä aikaa. Mutta empä taida olla ainut, joten lopetan valittamisen tästä aiheesta alkuunsa. Huomiseksi on luvattu hellettä ja sadeillan jälkeen se sopisi kyllä:)

8 kommenttia:

 1. Mummu ei erikoisemmin ablodeeraa,kun pihapuita kaadetaan,mutta tässä tapauksessa ei juuri muita vaihtoehtoja tainnut olla,jos autoillekin halutaan tuulen ja sateensuoja .Jospa se vielä iloksi muuttuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tämä ensi kesään mennessä iloksi muuttuis. Siihen asti meillä on kaaos...

   Poista
 2. ympäristö muuttuu kummasti eri näköiseksi,kun yhdenkin puun saa kaadettua nurin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin, kun kodinhoitotilat tuntuivat yhtäkkiä niin valoisilta ja vasta sitten tajusin, että puut ovat varjostaneet sitä aika tavalla.

   Poista
 3. Lumipalloheisi on upea puska!! Raaskitko poimia siitä ollenkaan maljakkoon? Ja myllistys kesässä pitää saapaat kurassa, vai miten se sanonta kuuluukaan. Hyvä piha siitä tulee, kun jaksaa hetken kaaosta. Mukavaista lauantai-iltaa toivoo Barbababa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi lumipallot ovat saaneet pysyä ulkona. On niin vähän sellaista kunnon tilaa, missä kaunis kukkakimppu pääsisi oikeuksiinsa. Toivottavasti siellä barbababa-olo kohta helpottaa.

   Poista
 4. Ihana lumipalloheisi! Meidän pihalta niitä löytyy kolme, mutta ovat vielä lilliputteja tuohon teidän upeaan ilmestykseen verrattuna. Kaunis on luonto.

  Hatunnosto täältä teille ahkerille. Tekeminen on mahtava asia. Minä niin tykkään puuhommista, että kaataisin noista meidän jäljellä olevista kolmesta isosta pihapuusta jokaisen ihan vain siksi, että pääsisi taas puuhommiin :) Todellakin loistavaa arkiliikuntaa. Mukavia kesäpäiviä puronvarren porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunnasta puusouvi käy kyllä mennen, tullen ja palatessa. Ei paljon tarvi lenkkeilyä miettiä, kun hetken runkoja kantaa tai kirveen kanssa heiluu. Työnsä tuloksen näkee myös heti, mikä tuntuu mukavalta. Mukavia kesäpäiviä sinne teillekin!

   Poista