sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mennyttä ja tätä päivää

Otsikko kuvannee tätä viikonloppua osuvasti, sillä harvoin tulee elettyä niin, että mennyt, tämä päivä ja kaiketi vähän tulevakin ovat läsnä monella eri tasolla, monessa eri tilanteessa, sulavassa sekamelskassa keskenään.


Kun yhdistetään pariin päivään kotokylällä menossa oleva kotiseutuviikko useine eri tapahtumineen, joissa myös historia on ollut vahvasti läsnä, sukujuhlat, monet pikaiset kohtaamiset niin sukulaisten kuin ystävien ja tuttujenkin kanssa, niin saadaan aikaan mielenkiintoinen sekoitus mennyttä ja tätä päivää. Jotenkin tekisi mieli summata enemmänkin kaikkea, mutta ajatus ei nyt vain juokse.


Tässä hetkessä elämme me, näillä samoilla nurkilla ovat eläneet meitä ennen täällä kulkeneet ja meidän jälkeemme täällä elävät nyt pieninä jalkoina tepsuttelijat tai he, jotka eivät vielä ole syntyneetkään. Siihen väliin mahtuu ihmisen elämä. Ihmisen kokoinen elämä. Ihmisen näköinen elämä. Parasta kai olisi, jos voisimme entisistä ajoista saada mukaamme sen, mikä on viisautta ja henkistä rikkautta. Kuitenkin niin, että jokainen saakoon oman näköisensä elämän. Ei niin, että toisen täyttämättömät toiveet tulisivat jonkun tulevan kannettavaksi.


Viikonlopun kevyempää (noin niin kuin kuvainnollisesti) antia tarjoilivat perinteinen markkinaherkku eli metrilakut ja tämän iltapäivän jätskiretki merenrantaan. Huomenna en aio käydä puntarilla...


 

4 kommenttia:

 1. kesä on täynnä tapahtumia,kaikkialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Millään ei ehdi edes kaikkia lähiseudun tapahtumia kiertää, vaikka haluaisikin.

   Poista
 2. Tapahtumarikas viikonloppu selvästi takana. Arvaa katsonko kieli pitkällä tuota pehmisannosta.... Toivottavasti onnistuu tälle kesälle sellaisen syönti klassikkopaikassa. Lakuisaa viikkoa (jos niitä vielä on jäljellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakuannos oli yhtä hyvää kuin aina ennenkin. Jos tulee lämmin syksy, täytyy toivoa, että pitävät putiikin auki niin kauan kuin kelejä riittää.

   Poista