sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Menoa jos jonkinlaista

Jos tämä blogi olisi päiväkirjani, niin nyt olisi tiedossa paljon tekstiä, koska Puron varren väki on viimeisen reilun viikon aikana tullut ja mennyt kuin tuulispää. Päiväkirja pysyy kuitenkin paperisena versiona, joten tänne päätyköön edelleen kuvia ja palasia meidän elämästä vähän sieltä sun täältä ilman mitään kovin ihmeellistä järjestystä tai aihepiiriä.

Viimeiseen kymmeneen päivään on mahtunut normaalia enemmän reissaamista. Ei missään niin kovin kaukana, mutta kuka on sanonut, että lomalla pitäisi aina mennä kauas. Lähelläkin sattuu ja tapahtuu koko ajan. Tällä hetkellä ulkona on kylmää ja syksyistä. Kuvia katsellessa huomaa, että viimeisiin päiviin on mahtunut myös aurinkoa ja lämpöäkin.

Viikko sitten perjantaina Puron varren isännälläkin alkoi kesäloma ja se saatiin aloittaa aivan mahtavalla tavalla. Juha Tapio oli konsertoimassa tässä hyvinkin lähellä ja vietimme aivan upean konserttielämysillan miehen ja alikersanttitätin kanssa nauttien aurinkoisesta (suurimmassa osassa Suomea satoi silloin) illasta ja erittäin hyvästä musiikista. Mummu ja pappa ottivat lapset yökylään mummulaan, joten kotiinpaluulla ei ollut kiirettä. Ja me nautimme koko rahan edestä. Kaksituntinen täynnä tuttuja kappaleita, hyviä sanoituksia, tarttuvia melodioita jajajajajajaja.... menkää itse kuuntelemaan, niin tiedätte mistä puhun:)
 Seuraavana aamuna nappasimme lapset kyytiin ja hurautimme serkkujen luo Etelä-Pohjanmaalle. Serkkujen uudessa kodissa ja lähellä olevassa leikkipuistossa riitti touhua aamusta iltaan. Sunnuntain vietimme Vaasalandiassa ja jälleen saimme aurinkoa sinnekin:) Olimme etukäteen kuulleet Vaasalandiasta lähes poikkeuksetta ainakin vähän negatiivista palautetta. Että paikka on jämähtänyt viime vuosituhannen puolelle yms. Oma kokemuksemme oli kuitenkin varsin positiivinen. Kokonsa puolesta paikka on paljon pienempi esim. Särkänniemeen tai Powerparkkiin verrattuna, mutta tällä kertaa se oli meille positiivinen asia. Isommat lapset pystyivät kulkemaan osin itsenäisesti puistossa ja paikan pystyi hahmottamaan nopeasti. Suosituimmissa laitteissa ehdimme käymään niin monta kertaa kuin halusimme. Omasta puolestani voin kyllä suositella Vaasalandiaa, jos ei halua pyörittää itseään sekaisin kaikkein hurjimmissa laitteissa, niitä siellä ei juurikaan ole.


Ja eipä se olisi reissu eikä mikään, jos kukaan ei kastelisi itseään. Nanna onnistui keikauttamaan itsensä vesialtaaseen, jossa sai seilata pienillä veneillä. Läpimärkä tyttö saatiin kuiviin vaatteisiin serkkutytön varavaatteiden ja autosta löytyneen likavaatepussin sisällön avulla. Ongelmaksi meinasi muodostua litisevät lenkkarit, kun varakenkiä ei ollut kenelläkään. Onneksi mukana oli vaippoja tarvitseva serkku ja kekseliäs serkun äiti.
Vaipan puolikkaat kengissä Nanna jatkoi päivää, eikä se menoa vähentänyt:)
 
Huvipuistoilun jälkeen kävimme muutaman päivän hommailemassa kotohommia ja viikonlopuksi suunta oli partioleirille. Itse kävin Nannan kanssa reileilemässä vain päiväsaikaan, mutta Kasper ja Emmy olivat pari yötä. Tänään tultiin kotiin, juuri sopivasti ennen sateiden ja kovan tuulen alkamista.
 Huomenna pesen monta koneellista pyykkiä ja kohta menen saunaan:)
Hidastukoon vauhti hetkeksi ainakin...

 

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana keksintö nuo vaippakengät! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan:) Ja ne pelasti Nannan päivän aika hyvin.

   Poista
 2. Mukavan kesäistä menoa :)

  Mun hyvä ystävä on myös ostanut mulle ja itselleen liput Juha Tapion ulkoilmakonserttiin elokuun 8.lle päivälle Ouluun joten siellä sitten pääsen kuulemaan tuota samaa tunnelmaa mitä varmasti tässä teidänkin konsertissa on ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti luvassa on mahtava konsertti-ilta. Toivottavasti ilmat myös suosivat teitä. Nytkin taustalla soivat Juha Tapion laulut, kun näihin kommentteihin vastaan:)

   Poista
 3. onpa ollu tosiaan vauhdikasta menoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartiat löivät taas jumiin,joten vauhti pääsi ehkä liiankin vauhdikkaaksi:/

   Poista
 4. Kivoja kesäreissukohteita teillä! Lähelle on usein pisin matka, niinhän sitä sanotaan :) Miten teidän koululaiset aloittavat lukuvuotensa? Täällä koulut alkavat vasta 17.8., eli melkoisen myöhään, joten koulukkailla on vielä mukavasti lomaa jäljellä. Meillä arkikuviot alkavat tämän viikon jälkeen. Kivoja kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä koulut alkavat aikaisemmin eli jo 12.8. Lomaa jäljellä vielä kaksi viikkoa. Koululaiset tykkäävät edelleen olla lomalla, mutta luulen, että parin viikon päästä ihan mielellään kouluunkin lähtevät. Kivoja kesäpäiviä teillekin. Onneksi kesä jatkuu vielä arjen alkaessakin.

   Poista
 5. Kas kas, Nannalle sattuu ja tapahtuu :D Mutta hätä keinot keksii, vaikka vaippavirsut! Mukavia juttuja on siellä tapahtunut. Juha Tapion konserttiin saattaisin lähteä joskus minäkin. Hubaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkas sattuikaan, että se on juuri Nanna, jolle sattuu ja tapahtuu...:D Uskoisin, että Juha Tapion konsertissa viihtyisit sinäkin.

   Poista
 6. Samoilla periaatteilla mekin on lähimatkailtu ja HAHAA, ollaanpa oltu samassa Juhiksen konsertissa. Oli mahtava parituntinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No HAHAA, näinkö pääsi käymään:D Kyllä, konsertti oli jokaisen pulitetun euron arvoinen. Voisin ottaa uusiksi milloin tahansa.

   Poista
 7. Teillähänn on ollut menoa ja meininkiä :) Kuulostaa mukavilta puuhilta. Me odotetaan sitä lomaa vieläkin alkavaksi, mutta onneksi se kohta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te saatte nauttia lomasta vielä sittenkin, kun suuri osa muusta väestä on palannut töihin. Kesä on vielä lähes tulematta, joten jos se vain odottaa sun lomaa:D

   Poista